SPORTURI  »  TENIS  »  DRUMUL SPRE FINALĂ

Lumea după eliminarea Serenei » 7 adversare tari în drumul Simonei Halep spre cîştigarea Roland Garros! Verdictul GSP.RO

foto: reuters
foto: reuters

Articol de - Publicat miercuri, 28 mai 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 28 mai 2014 18:10

Simona Halep ar putea profita de înfrîngerile chinezoaicei Na Li şi americancei Serena Williams şi să ajungă în finala de la Roland Garros sau chiar să cîştige turneul. ♦ GSP.RO a analizat cele mai importante adversare ale româncei şi a dat verdictul.

Simona nu ar trebui să aibă probleme în următoarele două tururi, cu britanica Heather Watson sau apoi cu Torro Flor sau Rybarikova.

Apoi vor fi adversare mai dificile pentru Simona Halep, iar GSP.RO le-a analizat pe cele mai importante jucătoare.

1. Într-un potenţial meci din optimi, americanca Sloane Stephens ar putea fi adversara Simonei. Tînăra jucătoare din State a trecut în primul tur de chinezoaica Peng, scor 6-4 7-6. Nivelul jocului său pe zgură nu este însă cel mai ridicat, cum este de exemplu pe hard, iar în acest moment îi va fi foarte greu să reziste în faţa româncei.

Verdictul GSP.RO: Simona cîştigă în două seturi

2. O potenţială adversară din sferturi este Petra Kvitova. Jucătoarea cehă a început greu partida împotriva jucătoarei din Kazahstan, Zarina Dyas, şi a reuşit să cîştige doar în prelungiri, 7-5. Setul secund a fost la îndemînă şi s-a impus 6-2, dar a arătat nesiguranţă în joc. Împotriva Simonei a mai jucat de două ori şi nu a reuşit pînă acum să cîştige. Ultima oară, Halep a învins-o la Madrid în acest an, pe zgură.

Verdictul GSP.RO: Simona se impune, posibil în 3 seturi

3. Principala favorită pentru a ajunge în sferturi de pe acea parte de tablou este Ana Ivanovici, chiar dacă are un clasament mai slab. Sîrboaica a jucat excelent în această primăvară pe zgură şi a învins-o chiar şi pe Maria Şarapova. A jucat foarte bine şi în primul tur împotriva franţuzoaicei Caroline Garcia şi a învins-o categoric, scor 6-1, 6-3.

Garcia este o tînără jucătoare de viitor cu rezultate solide în acest an. Va fi cea mai grea adversară pentru Simona, deşi românca a învins-o categoric la Madrid. Ivanovici a învins-o pe Simona în Cupa Fed şi va fi un adversar foarte tare.

Verdictul GSP.RO: Ivanovici este cea mai periculoasă adversară în drumul spre finală, greu de pronosticat

4. Nu trebuie scoasă din calcule nici experimentata Svetlana Kuzneţova, cea care a avut mereu performanţe solide la Roland Garros. În primul tur a învins-o pe Sofia Şapatava, scor 6-3, 6-1.

Totuşi, Kuzneţova ar trebui să treacă în drumul spre un eventual sfert de finală cu Halep de Kvitova, dar şi de Ana Ivanovici.

Verdictul GSP.RO: Simona cîştigă în două seturi

5. În cazul unei semifinale, Simona s-ar putea reîntîlni cu Jelena Jankovici, adversara din optimile de la Australian Open. Jankovici a avut probleme în primul tur şi a trebuit să revină de la 0-1 la seturi. A învins-o pe Fichman, scor 5-7, 6-1, 6-3.

Va fi o adversară dificilă pentru Simona, mai ales că toate cele 4 meciuri de pînă acum s-au încheiat în set decisiv.

Verdictul GSP.RO: Simona cîştigă în trei seturi

6. Acum, după eliminarea Serenei Williams, de pe partea superioară de tablou, Maria Şarapova este mare favorită să ajungă în finală. Şi în primul tur a fost extrem de agresivă şi a greşit puţin, dînd dovadă de multă siguranţă.

Conform bookmakerilor, rusoaica este chiar principala favorită la cîştigarea Roland Garros, chiar în faţa Simonei. Va fi foarte greu să facă faţă Şarapovei şi ar trebui să prindă o zi excelentă pentru a o învinge. În finala de la Madrid, Halep a cîştigat primul set, însă apoi nu a mai avut ce face în faţa jocului perfect al Mariei.

Verdictul GSP.RO: Şarapova este favorită în faţa Simonei, dar nu este Serena Williams :)

7. Dacă Şarapova este principala favorită la pariuri, poloneza Agnieszka Radwanska este principala favorită a competiţiei conform locului din clasament, 3 în acest moment.

Radwanska nu a jucat formidabil în această primăvară pe zgură, însă rămîne o oponentă de luat în seamă, fiind experimentată şi solidă în joc. Simona a învins-o la Doha, dar poloneza şi-a luat revanşa la Indian Wells.

Verdictul GSP.RO: Meci echilibrat, cu un plus pentru Simona. Victorie în trei seturi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (70)
ducu85
ducu85  •  29 Mai 2014, 00:43
Postat de ducu85 pe 29 Mai 2014, 00:36

Daca Simona isi face jocul ei si ramane concentrata pana la finalul fiecarei partide de la RG 2014, are sanse mari la finala si acolo poate nu le intalneste pe Radwanska sau Masha, in rest nu vad cine ar putea sa o opreasca. Hai Simona !!!!

Dar eu zic sa nu ne facem prea mari sperante, pana in finala mai sunt 5 meciuri. Sa o incurajam pe Simo si sa ii uram succes in meciurile viitoare.

nicolaegrecu
nicolaegrecu  •  29 Mai 2014, 00:41

Cu scuzele de rigoare, nu stiu daca s-a mai postat. Dar spun ca ati omis un nume din drumul Serenei. Eu cred ca Sorana nu poate fi neglijata...

ducu85
ducu85  •  29 Mai 2014, 00:36

Daca Simona isi face jocul ei si ramane concentrata pana la finalul fiecarei partide de la RG 2014, are sanse mari la finala si acolo poate nu le intalneste pe Radwanska sau Masha, in rest nu vad cine ar putea sa o opreasca. Hai Simona !!!!

Vezi toate comentariile (70)
Comentează