SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Imagini brutale la New York: fostul semifinalist de la US Open, în scaun cu rotile după accidentarea teribilă suferită în timpul meciului

Matteo Berrettini / Captură Saque Ace +5   FOTO
Matteo Berrettini / Captură Saque Ace

Articol de - Publicat vineri, 01 septembrie 2023 10:32 / Actualizat vineri, 01 septembrie 2023 11:03

Matteo Berrettini (27 de ani, #36 ATP) a suferit o accidentare groaznică în meciul din turul secund de la US Open. Italianul a călcat strâmb, și-a luxat glezna și a fost nevoit să abandoneze în setul secund al duelului cu francezul Arthur Rinderknech, la scorul de 4-6, 3-5. 

Abia când începea să-și revină după problemele medicale întâmpinate în ultimul an, Berrettini s-a ales cu o nouă accidentare. Una deloc plăcută pentru fostul semifinalist de la New York și care-l va ține o perioadă în afara terenului.

Condus cu 4-6 și 3-5, Matteo a călcat strâmb și s-a accidentat serios la glezna dreaptă, fiind nevoit să abandoneze. Italianul a urlat de durere și a părăsit terenul într-un scaun cu rotile.

Matteo Berrettini / Captură Saque Ace
Matteo Berrettini a suferit o accidentare teribilă la US Open / Sursă foto: Imago Images
Matteo Berrettini a suferit o accidentare teribilă la US Open / Sursă foto: Imago Images
Matteo Berrettini a suferit o accidentare teribilă la US Open / Sursă foto: Imago Images
Matteo Berrettini / Captură Saque Ace
+1 FOTO

Cu numeroase problemele fizice întâmpinate în ultimul an, fostul ocupant al locului șase mondial a tot coborât în clasament, situându-se în prezent pe locul 36. În 2021, Berrettini juca finala la Wimbledon, pierdută în patru seturi în fața lui Novak Djokovic, însă perioada recentă a însemnat un calvar pentru el.

Matteo Berrettini a vorbit recent despre problemele de sănătate mintală

Recent, Matteo Berrettini făcea câteva mărturisiri tulburătoare

În 2022, italianul în vârstă de 27 de ani a experimentat o serie de probleme fizice, care l-au deraiat de pe drumul performanței. Întâi o accidentare la mâna dreaptă, cea de joc, care a necesitat o intervenție chirurgicală, apoi a trecut prin Covid-19 exact când începea Wimbledon-ul.

Anul acesta, problemele fizice au continuat, provocând și necazuri pe partea mintală. „Încerc să înțeleg, dar e dificil să faci o analiză obiectivă a ceea ce întâmplă cu corpul tău, care e făcut nu doar din mușchi, ci și din psihic", spunea Berrettini. 

„În ultima perioadă am trecut prin prea multe rupturi fizice și mintale. Au fost momente în care capul meu și corpul nu erau aliniate, ceream prea mult unuia sau altuia".

VIDEO Rezumatul meciului Matteo Berrettini - Arthur Rinderknech

VIDEO Patricia Țig a sperat timp de un set cu Jessica Pegula, dar americanca a fost prea puternică » Pati pleacă de la New York cu capul sus

Simona Halep, anunț de ultimă oră: „Am aflat astăzi. Teribil de dezamăgitor”

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează