SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ŢIRIAC TROPHY

Mica Bulgarie » Grigor Dimitrov a cîştigat la Bucureşti al treilea trofeu al carierei: suporterii din ţara vecină şi părinţii săi i-au fost alături

Grigor Dimitrov a reușit să cîștige turneul de la București
Grigor Dimitrov a reușit să cîștige turneul de la București

Articol de , - Publicat luni, 28 aprilie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 27 aprilie 2014 23:27

El l-a învins pe Lukas Rosol din Cehia cu 7-6 (2), 6-1 şi de azi urcă de pe locul 16 pe 13 în clasamentul mondial, cel mai bun al său de pînă acum.

Grigor strînge pumnul, se îndreptă spre fileu, spre adversarul său care îi recunoaşte superioritatea. Palmele celor 4.000 de oameni se lovesc ritmat. Într-un colţ, într-o lojă, doi oameni sînt cei mai emoţionaţi dintre toţi. Dimităr şi Maria Dimitrov îşi văd pentru prima oară unicul fiu triumfînd într-un turneu ATP.

Tatăl e cel care i-a pus racheta în mînă şi a fost lîngă el pe terenurile din Haskovo de la răsărit pînă la apus. El l-a învăţat tot ce ştie, reverul său fluid cu o singură mînă, o artă pe cale de dispariţie în tenisul de azi. Maria plînge, iar Grigor fuge la ea, o ia în braţe şi o sărută. "Înseamnă mult pentru ei, mai ales pentru tatăl meu. Nu m-au mai văzut cîştigînd un trofeu pînă acum", spune Grigor.

Totul a fost posibil la Bucureşti, aflat la doar 300 de kilometri de oraşul său natal. Maria şi Dimităr au suferit 80 de minute, timp în care fiul lor s-a luptat cu cîştigătorul de anul trecut, Lukas Rosol.

Sub un cer plin de nori, partida a început bine pentru bulgarul în vîrstă de 22 de ani, a cîştigat pe propriul serviciu şi apoi a făcut imediat break. Bulgarii din tribună îşi umflau piepturile de mîndrie. "Am simţit că toată Bulgaria e aici cu mine, a fost un sentiment unic şi neobişnuit să am atîta sprijin. De obicei, la turnee văd un steag sau două, dar niciodată nu am zărit atît de multe în tribune", a spus Grigor.

Însă cehul nu avea să cedeze fără luptă. Cu loviturile lui în forţă, cu inima lui mare a revenit imediat. S-a ţinut de Dimitrov, luptînd exemplar, nerenunţînd şi oferind un răspuns contondent la provocările subtile ale lui Grigor.

A fost un prim act plin de reuşite şi tensiune, în care Lukas a reuşit să salveze 4 mingi de set. Efortul din game-ul al doisprezecelea avea să îl secătuiască pentru tie-break. Cel alintat de bulgari "Grişo" a luat repede avantaj şi s-a impus cu 7-2. "A jucat incredibil!", a spus Rosol.

Meciurile mai multe şi mai lungi aveau să-l ajungă un pic din urmă pe Lukas. Grigor a ridicat şi mai mult nivelul jocului şi în setul al doilea i-a demolat şi demontat jocul adversarului. Un singur game i-a mai lăsat lui Rosol, care s-a înclinat cu 6-7 (2), 1-6. Şi apoi au venit toate celelalte. Felicitările, emoţiile şi trofeul cel roşu cu negru.

"Mă bucur că am cîteva zile pînă la următorul turneu ca să savurez această victorie, pentru că nu totdeauna ai timp la dispoziţie să guşti un astfel de succes. Toată săptămîna am avut senzaţii bune", a spus Grigor.

Este al treilea titlu al carierei, după Stockholm 2013, pe hard indoor, şi Acapulco 2014, pe hard, iar acum la Bucureşti, pe zgură. "Cupele acestea nu vin pur şi simplu, ci pentru că am muncit, le-am dăruit efort, timp, sacrificii. Întotdeauna sînt lucruri de îmbunătăţit, alte lecţii de făcut, scene mai mari pe care să mă manifest. Dar ce e mai bun va urma", a completat Grigor.

Primul lucru mai bun îl va avea începînd de azi, locul 13 în ierarhia mondială, cel mai bun de pînă acum al său. O carieră ale cărei prime borne s-au stabilit într-o zi de primăvară capricioasă pe zgura cărămizie de la Arenele BNR.

77.315 de euro a primit Grigor Dimitrov pentru victoria de la Bucureşti

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
domnelu
domnelu  •  28 Aprilie 2014, 18:52

Pustiul asta din vecini i-o trage lu Sharapova! Se pare ca s-au indulcit bine cu bomboane daia le merge asa de bine!

silvercloud
silvercloud  •  28 Aprilie 2014, 16:53

Felicitari Dimitrov !! La mai mare !!

bamse1901
bamse1901  •  28 Aprilie 2014, 13:01

e bun bulgarul

Vezi toate comentariile (3)
Comentează