SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DIN CINCINNATI

Mister Cincinnati » Federer s-a impus în finala turneului de Masters 1000 pe care l-a cîştigat de cele mai multe ori

Roger Federer şi-a regăsit cele mai bune senzaţii pe teren la Cincinnati, acolo unde are deja 7 victorii // Foto: AFP
Roger Federer şi-a regăsit cele mai bune senzaţii pe teren la Cincinnati, acolo unde are deja 7 victorii // Foto: AFP

Articol de , - Publicat luni, 24 august 2015 00:00

Elveţianul l-a învins pe Novak Djokovici cu 7-6 (1), 6-3, cîştigînd a 21-a confruntare din cele 41 pe care le-a avut pînă acum cu sîrbul.

"Ai fost prea bun!", i-a spus Novak Djokovici lui Roger Federer la fileu, atunci cînd trecuseră doar cîteva secunde de la ultima minge. E singura cupă de turneu Masters 1000 care-i lipseşte din vitrina încărcată de trofee. "Poate o să am şi eu o şansă, atunci cînd o să te retragi", a glumit la festivitatea de premiere liderul mondial.

Nole a jucat cinci finale la Cincinnati şi în trei ocazii a pierdut în faţa lui Federer. Între cele două momente, Roger a avut timp să meargă în tribune, să-şi sărute soţia şi pe cele două gemene, care sînt pe zi ce trece mai mari. "Tata, tata! Ai nevoie de o şapcă", i-a spus una dintre ele. Pentru ele, Roger e tata, nu jucătorul de geniu care la 34 de ani a cîştigat al 87-lea titlu al carierei.

Roger a jucat agresiv, a venit la fileu mai mult ca niciodată şi l-a expediat pe Novak cu 7-6 (1), 6-3. A încheiat turneul fără să-şi fi pierdut serviciul, iar jocul său îi îndeamnă pe fanii lui să viseze la încă un trofeu de Mare Şlem. Elegant, precis şi cu un tenis care va lipsi atunci cînd se va retrage. Însă pînă atunci Roger şi Novak au demonstrat că meciurile în care se întîlnesc jucători cu stiluri diferite sînt întotdeauna spectaculoase.

Djokovici l-a învins pe Federer în finala de la Wimbledon, la Cincinnati învingătorul a fost Roger. Cel mai important trofeu al sezonului pentru elveţian. El se mai impusese anul acesta la Brisbane, Dubai, Istanbul şi Halle. Cît despre Cincinnati, este a şaptea oară cînd Federer cîştigă aici. Un trofeu cu multă încredere. E nevoie de aşa ceva, chiar şi atunci cînd ai în palmares 17 distincţii de Mare Şlem.

La egalitate

Roger Federer a cucerit ieri al douăzeci şi patrulea trofeu de Masters 1000 din carieră. El l-a egalat pe Novak Djokovici, dar amîndoi sînt în spatele lui Rafael  Nadal, care are în palmares 27 de astfel de victorii. Din 1990 încoace, cînd a fost introdusă această categorie de turnee, a doua după cele de Mare Şlem, nici un jucător nu a reuşit să le cucerească pe toate nouă. Nole are opt din nouă, în timp ce Agassi, Federer şi Nadal au şapte din nouă.

Personaj nou

Pînă la turneul de la Cincinnati, în acest an titlurile de Masters 1000 au fost cucerite de Novak Djokovici şi Andy Murray. Sîrbul s-a impus la Indian Wells, Miami, Monte Carlo, Roma, în timp ce britanicul s-a impus la  Madrid şi la Montréal.

"Rivalitatea noastră a evoluat"

Roger  Federer a fost foarte fericit la sfîrşitul finalei de la Cincinnati. "Am încercat să returnez variat pe servicul al doilea  şi am sperat să servesc îndeajuns de bine încît să nu intru în probleme. A avut un game foarte prost la începutul celui de-al doilea set şi cred că atunci s-a făcut diferenţa", a spus Roger pentru ESPN.

Cît despre rivalitatea lor, care ieri a cunoscut al 41-lea episod, el a spus că lucrurile s-au schimbat mult de la primul meci. "L-am văzut pe Novak adaptîndu-se la jocul meu de-a lungul anilor şi a crescut foarte mult. Deplasarea sa în teren, reverul  şi dreapta sînt mereu solide. Nu mai vin atît de multe greşeli de pe partea de forehand. Cu siguranţă, rivalitatea noastră a evoluat", a spus elveţianul.

Pentru prima oară

Elveţianul a reuşit la Cincinnati o premieră pentru cariera sa. Este pentru întîia dată cînd reuşeşte să cucerească un trofeu învingînd numerele unu şi doi mondiale în meciuri consecutive. El a trecut în semifinale de Andy Murray. Victoria de ieri îl aduce din nou pe poziţia a doua în ierarhia mondială, fapt ce-i garantează că va fi cap de serie 2 la US Open.

Titlurile de Masters ale lui Roger Federer

Indian Wells 4
Miami 2
Madrid 3
Hamburg 4
Montréal/Toronto 2
Cincinnati 7
Shanghai 1
Paris 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
lustaria
lustaria  •  24 August 2015, 10:47

Lordul tenisului mondial! Roger Federer

Vezi toate comentariile (1)
Comentează