SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA BEIJING

Monica Niculescu s-a calificat în semfinalele turneului de la Beijing, după ce a învins-o pe Maria Kirilenko: "E incredibil!"

Monica va primi un cec de 169.477 şi 450 de puncte WTA pentru performanţa sa Foto: Guliver/GettyImages
Monica va primi un cec de 169.477 şi 450 de puncte WTA pentru performanţa sa Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 08 octombrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 07 octombrie 2011 23:07

Românca în vîrstă de 24 de ani se află la cea mai mare realizare a carierei şi abia şi-a găsit cuvintele după victoria în faţa rusoaicei


Monica Niculescu are parte de toamnă plină de soare. După ce a ajuns pînă în "optimi" la US Open, ea trăieşte din nou o premieră. Ieri, s-a calificat în semifinalele turneului de la Beijing, după ce a trecut de Maria Kirilenko cu 3-6, 6-3, 6-4. Rusoaica, a 24-a jucătoare a lumii, a reuşit să cîştige 12 din ultimele 15 partide disputate. Şi părea că va mai adăuga o victorie şi după primul set disputat în compania Monicăi, set pe care Maria l-a cîştigat cu 6-3. Mai mult, ea conducea cu 3-2 şi avea serviciul în partea a doua a partidei. Dar din acel moment Monica a intrat în transă. Şapte game-uri consecutive care au descumpănit-o pe blonda din Rusia. S-a dus la 3-0 în decisiv şi nu a mai lăsat avantajul din braţe.

"Îmi place să variez foarte mult, vreau să fiu diferită de celelalte jucătoare. Cred că sînt unică în circuit", spunea Monica după ce a reuşit să treacă în primul tur de Na Li, învingătoarea de la Roland Garros şi a cincea jucătoarea a lumii în acel moment.

Ieri, Monica şi-a găsit cu greu cuvintele. Este la a treia semifinală a carierei, dar de departe cea mai importantă, avînd în vedere că e într-un turneu Premier Mandatory, care împarte 4,5 milioane de dolari. "Sînt foarte fericită. Nu găsesc cuvintele potrivite pentru a descrie stările prin care trec. A fost un meci foarte greu, a trebuit să mă concentrez asupra fiecărui punct. La final, un vis a devenit realitate. E incredibil pentru mine să fiu în semifinale după ce am jucat în calificări. E cel mai bun rezultat şi îmi dă mai multă încredere pentru anul viitor", a spus cea care se află pe locul 57 în lume, dar care după acest turneu va urca serios în clasament. În penultimul act de la Beijing o aşteaptă azi, de la ora 10:00, Andrea Petkovici din Germania, locul 11 WTA, dar pe care Monica o conduce cu 2-0 în întîlnirile directe. Karma chinezească poate continua pentru Monica.

44 este locul pe care l-a ocupat Monica Niculescu pe 9 mai 2011, cea mai bună clasare a româncei de pînă acum

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
odd_cristian
odd_cristian  •  08 Octombrie 2011, 05:15

Bravo Monica! 加油!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează