SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Nadal şi Federer vor evolua în ultimul act de la Roland Garros » Finală recuperată

Articol de - Publicat sambata, 04 iunie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 04 iunie 2011 09:21

Elveţianul a întrerupt seria de victorii a lui Novak Djokovici, în timp ce spaniolul a trecut de Andy Murray. Cei doi nu s-au mai întîlnit din 2009 în ultimul meci al unui turneu de Mare Şlem.


Vechea rivalitatea dintre Nadal şi Federer se reînnoadă la Paris. Cei doi prieteni se întîlnesc pentru a opta oară în finala unui turneu de Mare Şlem. Meciul pe care toată lumea îl dorea cu ardoare la toate turneele va avea din nou loc.

Roger Federer are 29 de ani şi a demonstrat ieri că epopeea lui în tenis e departe de a se fi încheiat. Înainte de a începe Roland Garros-ul toată lumea vorbea despre duelul dintre Djokovici şi Nadal. Trmis undeva într-un con de umbră, Roger a tăcut şi a făcut. Ieri, el i-a întrerupt seria incredibilă de victorii a lui Novak Djokovici, după ce l-a învins în semifinale pe sîrb cu 7-6 (5), 6-3, 3-6, 7-6 (5) într-un meci minunat. Roger a fost emoţionat în noaptea pariziană. "Sînt privilegiat că mă aflu în această situaţie. Vreau să-l felicit pe Nole pentru felul în care a jucat", a spus el. O dată cu această înfrîngere Novak a pierdut şi oportunitatea de a deveni numărul unu mondial. Pe prima treaptă a ierarhiei mondiale rămîne deocamdată Nadal. Dacă ibericul pierde finala, Nole va fi de luni numărul unu mondial.

Ieri, spaniolul a trecut în semfinale de Andy Murray cu 6-4, 7-5, 6-4. Un meci care l-a dus în a şasea finală pe gura pariziană. A fost a patruzeci şi patra victorie la Roland Garros pentru iberic, unde a fost învins o singură dată, dar nu în finală. La Roland Garros, Rafa are terenurile de joacă preferate. A venit prima dată aici în 2005, cînd încă era un puşti cu plete şi purta tricouri fără mîneci şi pantaloni pescăreşti. Ieri a împlinit 25 de ani şi poate scrie din nou istorie în zgura roşie din capitala Franţei. Dacă se va impune în finala de mîine, el îl poate egala pe suedezul Bjorn Bjorg, care are şase trofee. "Sînt fericit că voi juca din nou în finală. Mă simt foarte bine!", a spus Rafa. Ultimul act la masculin are loc mîine, de la ora 16:00 (în direct, Eurosport). Nadal speră să simtă din nou mîngîierea fină a zgurii şi să sărbătorească împreună pentru a şasea oară cucerirea trofeului, iar Federer vrea titlul cu numărul 17, chiar acasă la prietenul şi rivalul său.

Finalele lui Nadal şi Federer
2006 Roland Garros Rafael Nadal
2006 Wimbledon Roger Federer
2007 Roland Garros Rafael Nadal
2007 Wimbledon Roger Federer
2008 Roland Garros Rafael Nadal
2008 Wimbledon Rafael Nadal
2009 Australian Open Rafael Nadal
2011 Roland Garros ?

16-8 este scorul întîlnirilor directe disputate de Rafael Nadal şi Roger Federer în circuitul profesionist

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (7)
reddog02
reddog02  •  04 Iunie 2011, 19:50

Rafa ramane numarul 1 daca va castiga turneul maine, si asta o sa si faca! VAMOS RAFA! Si bravo Roger, ai jucat foarte bine vineri!

win_carbon
win_carbon  •  04 Iunie 2011, 16:20

@joaquin nu pot spune ca esti dezinformat...ci doar ca nu prea cunosti in totalitatea cum se acorda pct in sistemul atp...ai 2 greseli in ceea ce ai spus...prima...djokovic nu a luat 720 pct prin jucarea semifinalei...ci doar 360 pt ca anul trecut ajunsese in sferturi...unde avea de aparat 360 pct...deci a luat acum doar dif dintre sferturi si semifinala adica 360. a doua...nadal daca va castiga...nu va avea 14070 pct cum spui tu..adica nu va castiga 2000...de fapt nu va castiga niciun pct ( 0 pct ), deci va ramane cu acelasi nr de pct. ..in concluzie...djokovic ca sa treaca pe locul 1 trebuie ca nadal sa piarda...astfel...dandu-i dreptate totala lui @calinbordei ;)...o zi buan sa aveti!

joaquin
joaquin  •  04 Iunie 2011, 15:42

@calinbordei Nu pot spune ca esti foarte informat .In primul rand ,inainte de turneul parizian , Nadal era pe 1 cu 12070 de puncte iar Djokovic pe 2 cu 11665. In urma rezultatului din semifinala cu Federer unde a luat bataie , Nole a primit 720 de puncte acumuland astfel 12385 depasindu-l deci pe iberic . Acuma , maine , daca Rafa pierde , el ”primeste” 1200 de puncte (atata ia finalistul) .Cu ghilimele ptr. ca de fapt el pierde 800 de puncte , adica diferenta dintre 2000 de puncte castigate anul trecut la RG ,puncte pe care trebuia sa si le apere si 1200 cate am zis ca ia finalistul . Deci daca Nadal pierde, de luni incolo va avea 11270 fata de 12385- Nole.Daca castiga va avea 14070 !

Vezi toate comentariile (7)
Comentează