SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

NOVAK DJOKOVIC - JUAN MARTIN DEL POTRO // 14 cât Pete Sampras! Djokovic a revenit la forma de neoprit: al 3-lea titlu la US Open

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 10 septembrie 2018 08:14

Novak Djokovic (31 de ani, 6 ATP) este noul campion de la US Open. Sârbul l-a învins în finală pe Juan Martin Del Potro (29 de ani, 3 ATP), scor 6-3, 7-6 (4), 6-3 și și-a adjudecat cel de-al 14-lea titlu de Mare Șlem al carierei.

Nole a făcut un meci imperial și a rezistat în fața loviturilor năprasnice trimise cu forehand-ul de argentinian. Maestru al momentelor decisive și un adevărat oportunist, Djokovic a făcut break exact când trebuia în primul set, a rezistat apoi presiunii lui Del Potro și și-a adjudecat prima manșă.

Setul secund a fost cel mai echilibrat al partidei. Del Potro a recuperat un break și a trimis partida în tie-break, unde a condus inclusiv cu 3-1. Djokovic și-a arătat însă clasa: a reușit o serie de lovituri magistrale, i-a mai lăsat un singur punct adversarului și s-a impus cu 7-4.

Sârbul nu a mai stat pe gânduri și a închis partida în minimum de seturi. După un start echilibrat, Djokovic a tranșat și ultima manșă cu 6-3, cucerind un turneu pe care l-a dominat cu atâta brutalitate.

Djokovic ajunge astfel la 3 titluri la US Open și, per total, la 14 titluri de Mare Șlem, egalându-l pe marele Pete Sampras. Sârbul e pe 3 în clasamentul all-time și se anunță un real pericol pentru recordurile lui Rafael Nadal (17 titluri de Mare Șlem) și Roger Federer (20).

20 de victorii în ultimele 21 de meciuri!

După un Roland Garros complet ratat, unde a fost învins în sferturi de italianul Marco Cecchinato (22 ATP), sârbul a revenit treptat la forma incredibilă din sezoanele precedente. S-a impus la Wimbledon, Cincinnati și US Open și are 20 de victorii în ultimele 21 de meciuri!

Delpo a plâns din nou

Cunoscut drept o personalitate extrem de emotivă, Del Potro nu și-a putut stăpâni lacrimile nici la finalul acestei partide. A izbucnit în plâns imediat după finalul meciului, cât și în timpul festivității de premiere și a fost consolat de Djokovic, în uralele publicului de pe "Artur Ashe". 

Vezi și:  A fost anunțată pedeapsa primită de Serena Williams pentru scandalul din finala US Open

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
ucluj2011
ucluj2011  •  10 Septembrie 2018, 09:59

FELICITĂRI NOLE și să-i depășești cât mai repede la număr de Grand Șlemuri câștigate pe Nadal și pe Marele Federer (favoritul meu numărul UNU) ca să vadă occidentalii ăia bășiți că există super talente și în Est , și-n Balcani... BRAVOOOOO!!!

347655969058390
Ion Popescu  •  10 Septembrie 2018, 09:59

Cu cele 2000 de puncte castigate la US Opem, Novak a reusit sa se califice acum la turneul campionilor de la Londra, alaturi de Nadal. Pana astazi doar ei. Simona, fata de aur a Romaniei, s-a calificat de mult la turneul campioanelor. Recent si Kerber. Evident, vor urma in viitor si alte tenismene. Bravo Simona, Bravo vecinul nostru Novak !

th3dog
th3dog  •  10 Septembrie 2018, 08:52

am zis ca in 3-4 ani il depaseste pe Federer Jokerul o va face insa chiar mai repede This is the real GOAT!!!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează