SPORTURI  »  TENIS  »  SUSPENDARE

OFICIAL Ilie Năstase a primit o suspendare-record » Poate ataca decizia la TAS + Reacția președintelui FRT

FOTO: Guliver / Getty Images
FOTO: Guliver / Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 iulie 2017 16:00

Ilie Năstase a primit astăzi verdictul din partea Federației Internaționale de Tenis pentru scandalul iscat la meciul de FED Cup dintre România și Marea Britanie, disputat în luna aprilie a acestui an, la Mamaia. 

update

Președintele FRT, George Cosac, a declarat că va discuta cu Ilie Năstase și cu avocații pentru a decide dacă va face apel.

"Federația Română de Tenis a luat cunoștință de decizia ITF în cazul lui Ilie Năstase, o respectă, dar, din punctul nostru de vedere, este prea dură, acuzațiile care i se aduc fiind exagerate. Vom discuta cu casa de avocatură care ne reprezintă și, împreună cu Ilie Năstase, vom decide ce facem în continuare. Avem 21 de zile pentru a face apel", a spus Cosac.

Știre inițială:

"Nasty" va trebui să ispășească o suspendare de 3 ani, care va expira abia în decembrie 2020. În plus, va trebui să plătească o amendă de 10.000 de dolari. 

În decurs de 21 de zile, românul poate face recurs la TAS pentru diminuarea pedepsei. 

"Ilie Năstase este suspendat din orice rol oficial în competiţiile ITF pe echipe sau în cele individuale de sub egida ITF până la 31 decembrie 2020", se arată în comunicatul ITF.

OK pentru turneele de Mare Șlem

Singura veste bună primită de Năstase este că va putea lua parte la cele patru turnee de Mare Șlem.

În 2017, fiind suspendat provizoriu, Năstase nu a putut fi prezent la Roland Garros și Wimbledon, turnee la care prezența acestuia era întotdeauna o certitudine.

Ilie Năstase a fost în mijlocul unui scandal de proporţii în luna aprilie, în timpul confruntării dintre România şi Marea Britanie, din FED Cup. 

Românul a jignit o jurnalistă britanică, dar şi pe jucătoarea Johanna Konta şi pe căpitanul nejucător al britanicelor, Anne Keothavong

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (27)
tihi
tihi  •  22 Iulie 2017, 10:36

PEDEAPSA USOARA !! Trebuia interzis pe viata din tenisul mondial !! Asemenea gesturi suburbane nu se admit in sport si nicaieri !!

220651138363571
Daniel Dravatz  •  22 Iulie 2017, 07:02

FOARTE BINE!

905995859519132
Milian Militaru  •  21 Iulie 2017, 23:15

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează