SPORTURI  »  TENIS  »  COMENTARIU

Opinie de Luminiţa Paul » România şi harta

Articol de - Publicat marti, 21 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat marti, 21 ianuarie 2014 11:30

Geografia sportului continuă să fie complicată. Naţiunile mari şi destinaţiile exotice o definesc, iar tot ceea ce e dincolo se înghesuie în categoria pe care n-o bifează nimeni în nici un chestionar: "Alte opţiuni". Am fi crezut că e altfel, că am ajuns să fim cunoscuţi şi localizaţi într-o clipă pe o hartă imaginară, downloadată pe retină printr-o conexiune rapidă care se face în creier. Nu e chiar aşa.

După ce Simona Halep a învins-o pe Jelena Jankovici şi s-a calificat în sferturile de finală de la Australian Open, una dintre întrebările adresate a fost: "Spune-ne ce se întîmplă acum în România, victoriile tale dau titluri principale în ziare, se vorbeşte de tine la televiziune şi la radio?". Asta îmi aminteşte de o altă conferinţă de presă de la Antipozi, de acum mai bine de 13 ani, cînd Mihai Covaliu, proaspăt campion olimpic la sabie, a aşezat pe hartă Braşovul natal şi i-a făcut o descriere plastică, de ghid sentimental.

Da, încă mai există ziare în România! Sau aţi crezut că n-au fost niciodată? Abia acum ne apropiem, vertiginos şi înspăimîntător, de prăbuşire. Încă mai există crîmpeie de ştiri serioase. Încă mai contează un strop de tactică de joc în faţa mărcii de maşină conduse. Mic ori sărac nu înseamnă zero. Zero e doar în dreptul adversarei lui Halep în setul decisiv.

Şi măcar pentru asta trebuie să mai existăm o vreme în această formă, de hîrtie colorată, curînd de ecran vioi. Pentru a-i pune în faţă, pe prima pagină, pe cei care îi provoacă pe străini să se intereseze de România. Nu mai sînt atît de mulţi ca pe vremuri, dar merită. Pentru ca Simona să poată răspunde: "They did nice things for me last year". În engleza vorbită de o româncă pentru a o înţelege toată lumea. Dincolo de hartă.

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (12)
marivass
marivass  •  21 Ianuarie 2014, 18:44

a plecat serena,poate pleca si cibulkova.multa bafta si tarie pt simona si multa stapanire de sine.

mariokempess
mariokempess  •  21 Ianuarie 2014, 17:23
Postat de speedy73 pe 21 Ianuarie 2014, 15:02

sunt de acord cu tine, mai putin partea cu "ma mandresc". aici avea dreptate amicul, nu e motiv de mandrie. nici de jena sau rusine. este pur si simplu un fapt. e ca si cand te-ai mandri ca ai ochi albastri sau o femeie ca are - de la natura - sanii mari. foarte bine, dar ce ai facut pt asta? aaa, te-ai nascut? nici macar nu ai ales sa te nasti aici? pai atunci cum sa fie motiv de mandrie? sau de rusine, sau de orice altceva?

Probabil au fost timpuri,foarte indepartate,in care putei spune ca te mandresti ca esti roman.In zilele noastre......chiar nu e cazul.

speedy73
speedy73  •  21 Ianuarie 2014, 15:34
Postat de realivanhoe pe 21 Ianuarie 2014, 15:26

Pai citatul este din Simona Halep. Daca ea spune ca se mandreste cu faptul ca e romanca nu are rost ca noi sa fim carcotasi! Noi putem sa fim de alta parere, eu spun doar ca daca ea s-a exprimat asa, e bine sa ii respectam alegerea!

da, am inteles. e frumos din partea ei, dar cred ca a exagerat un pic. sincer, nu cred ca poate fi motiv de mandrie, deci nu cred ca "se mandreste". dar cu restul, chiar o cred. imi place de fata asta, mi-a placut de cand era junioara

Vezi toate comentariile (12)
Comentează