SPORTURI  »  TENIS  »  FINALA RG HALEP-OSTAPENKO, AZI, ORA 16, EUROSPORT, PROTV, GSP.RO

Orașul Simonei » Trimisul special GSP.ro despre cum trăiește capitala Franței finala istorică a RG: "Parisul e România"

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 10 iunie 2017 00:00

Simona Halep joacă azi a doua finală la Roland Garros, după cea epică pierdută în 2014 la Maria Șarapova. Iulian Pavel, reporter special GSP.ro, transmite de la Paris ultimele detalii despre finala istorică. 

Azi, de la 16:00, Halep dă testul final. Testul maturității, ceea ce poate fi un dublu răspuns împotriva criticilor care o plasează în afara câștigătoarelor unui turneu de Mare Șlem și oriunde, dar nu pe locul 1 WTA. Testul îl va da împotriva unei tinere entuziasmante de 20 de ani din Letonia, Jelena Ostapenko. 

Simona Halep joacă azi a doua finală la Roland Garros, după cea epică pierdută în 2014 la Maria Șarapova. Iulian Pavel, reporter special GSP.ro, transmite de la Paris ultimele detalii despre finala istorică. 

Azi, de la 16:00, Halep dă testul final. Testul maturității, ceea ce poate fi un dublu răspuns împotriva criticilor care o plasează în afara câștigătoarelor unui turneu de Mare Șlem și oriunde, dar nu pe locul 1 WTA. Testul îl va da împotriva unei tinere entuziasmante de 20 de ani din Letonia, Jelena Ostapenko

Lăudată de toți

Se lasă seara în capitala Franței, ferită de ploi și întreruperi programate sau neașteptate. La fel se anunță și la ora marii finale a eroinei din Constanța. Dacă în 2014 a avut șanse mici în fața războinicei Șarapova și, chiar și așa, doar câteva puncte au făcut diferența în cea mai frumoasă și spectaculoasă finală recentă în turneele de Mare Șlem, acum totul s-a schimbat.

Este cea mai bună jucătoare din lume pe zgură. Și nu o zicem doar noi, românii. Nu o zic doar Ilie Năstase sau Ion Țiriac. O spun răspicat legende ale tenisului. Chris Evert, cu 157 de turnee, dintre care 18! de Mare Șlem, Mats Wilander sau John McEnroe, ambii specialiști Eurosport și ambii cu 7 competiții majore în palmares.

Tenis în sărbătoare

Parisul freamătă. Ieri a fost ziua celor două semifinale masculine de la Roland Garros. Simți de la aeroport pasiunea francezilor pentru tenis. 3 puști au intrat într-o dispută amicală. "Nu-l oprește nimeni pe Nadal" e mândru fanul spaniolului. Ceilalți doi reacționează imediat: "Cu Federer aici, totul s-ar fi schimbat, l-a umilit în primăvară!".

Parisul e vesel nu doar în desenul animat. Nu se compară cu Australian Open, dar nu are nici conservatorismul britanic de la Wimbledon. Și aceeași atmosferă se propagă din interiorul complexului de la Roland Garros. Lumea se bucură după două semifinale de poveste, discută, povestesc, "dar dacă ar fi luat setul acolo?". Șepcuțe cu Rafa Nadal la tot pasul, nu lipsesc nici fanii lui "Stan The Man" și un grup de austrieci au venit să-l vadă pe viitorul star al tenisului, Dominic Thiem.

Se poartă și Federer!

Parisul e al turiștilor. Una dintre cele mai importante destinații din lume dă lovitura an după an și în perioada Openului Francez. Nici măcar asiaticii fani Federer, pe care-i vezi la fiecare pas, nu-s dezamăgiți. Poartă cu mândrie accesoriile cu însemnele marelui campion elvețian, absent în acest an.

Ai un fior. Te cuprinde un aer aparte când pășești în enormitatea din capitala Franței. Simți zgura cum sare la fiecare schimbare de direcție pe "Chatrier", "Lenglen" sau celelalte terenuri secundare, te gândești că ai vrea să continue spectacolul de pe covorul roșu din Paris. Dar mai este doar un weekend de tenis.

Orașul marilor performanțe

Mai e puțin până la meciul care interesează toată România, până la finala istorică dintre Halep și Ostapenko.

Parisul e România. Azi, un lucru e sigur. Românii de pretutindeni vor sta cu sufletul la gură. Că va fi un meci scurt, că va fi o finală extraordinară, fiecare punct va fi trăit ca ultimul. Simona Halep va avea susținerea tuturor. Iar cei mai norocoși vor invada Parisul și arena "Phillippe Chatrier". Complexul Roland Garros va fi roșu, galben și albastru. Pentru că Parisul e orașul marilor performanțe ale tenisului românesc.

După 39 de ani de la marele succes al Virginiei Ruzici, a venit rândul Simonei. Poate intra în istoria tenisului, să câștige și la senioare turneul favorit, Roland Garros, și să urce în premieră în vârful tenisului mondial.

Mai e un pas până la cer. 

187.000.000 €e cifra astronomică a veniturilor turneului de la Roland Garros, conform Forbes

14.000.000 €de turiști vin anual la Paris: cifra este din nou în creștere după ce a scăzut în 2015 din cauza atentatelor

4 jucători româniau reușit să atingă finala de simplu, Florența Mihai, Simona Halep, Virginia Ruzici și Ilie Năstase, doar ultimii doi reușind să se impună pe zgura de la Paris

Mai multe detalii despre meciul de azi puteți afla din ediția tipărită și de pe platforma digitală a Gazetei!

Gazeta Sporturilor, unicul ziar de sport și editorul celui mai vizitat site de profil din România, onorează acest moment istoric relatând de la Paris pentru fanii tenisului. Nu rata edițiile speciale ale Gazetei de azi, mâine și luni + toate informațiile în timp real pe GSP.ro!

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (16)
haideusicfr
haideusicfr  •  10 Iunie 2017, 09:41

Succes Simona !

936901769693416
Predan Mihai  •  10 Iunie 2017, 09:17

:))) Articole scrise pe genunchi,la repezeala !Halal presa !

zecs93
zecs93  •  10 Iunie 2017, 06:35
Postat de Traian Lalescu pe 10 Iunie 2017, 02:46

Nu sunt bune astefel de articole; se pune prea multa presiune pe ea; in plus glezna inca doare. Sper ca Simona a stat departe de Media si FB in aceasta zi. Nu sunt optimist.

Daca o bate si necunoscuta Ostropel asta din Rusia atunci nu mai e nmk de zis, daca nu poti sa castigi acum cand toate marile jucatoare cum sunt Sharapova,Serena Williams, Wozniaki,Navarro sunt acasa pai atunci cand sa castige Roland Garros ?? Nici nu vad alt discernamant inafara de victorie Halep !!!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează