SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA MIAMI

Palmares incredibil pentru Simona Halep în 2015 în WTA: 22 de victorii şi o singură înfrîngere!

Simona Halep a mai trecut un obstacol la Miami
Simona Halep a mai trecut un obstacol la Miami

Articol de - Publicat luni, 30 martie 2015 00:00 / Actualizat luni, 30 martie 2015 09:40

Românca a învins-o ieri pe Camila Giorgi cu 6-4, 7-5, obţinînd a 12-a victorie consecutivă în acest an dintr-un total de 22.

Aerul umed de la Miami nu e tocmai cel mai plăcut. Oboseala pe care a adunat-o Simona nu ajută deloc. Iar stilul agresiv al Camilei Giorgi îngreunează şi mai mult lucrurile.

Însă într-un fel sau altul Simona a reuşit să treacă peste toate şi a ieşit învingătoare pentru a 22-a oară în acest sezon, avînd în dreptul său doar două înfrîngeri, una la Australian Open, la Makarova, şi una la Garbine Muguruza, în Cupa Fed.

Camila Giorgi nu tatonează, ea loveşte tare, plat şi caută liniile cu ardoare. Vrea să controleze, să dicteze. "E greu să joci contra cuiva pe care nu l-ai mai întîlnit", a spus din nou Simona. N-a avut nevoie de prea mult însă pentru a o înţelege pe italiancă, chiar dacă a trebuit să alerge, să dea înapoi mingi imposibile şi să accepte greşelile.

Galeria inimoasă
Pînă la 2-2 fiecare şi-a cîştigat serviciul, apoi au urmat două break-uri pentru ca românca să se desprindă în game-ul al nouălea. A închis primul set cu 6-4, spre bucuria fanilor care agitau steaguri tricolore. Simona găseşte o minigalerie zgomotoasă la fiecare turneu. Oameni cu meserii serioase care-i strigă numele şi care vor să-i transmită din energia lor. Energia care să o ducă spre un nou trofeu.

"Sînt obosită, a fost greu. Ea a lovit tare, am încercat să mă adaptez stilului său, dar în acelaşi timp să fiu şi eu agresivă", a spus Halep. Cu cîteva încurajări şi sfaturi de la Victor Ioniţă, Simona s-a descurcat şi în setul al doilea, chiar dacă şi-a pierdut serviciul de trei ori. De fiecare dată a revenit şi i-a vîrît în minte italiencei de pe locul 37 sentimentul neîncrederii.

Cu victoria în două seturi, 6-4, 7-5, Simona se află în faţa unei premiere. E pentru întîia dată în optimi de finală la Miami din patru participări. "Îmi doresc să progresez de la meci la meci şi sper ca la următorul să joc mai bine", a spus românca.

În optimi, Simona o va întîlni marţi dimineaţa, nu înainte de ora 04:00, pe Flavia Pennetta, care a trecut de Viktoria Azarenka 7-5, 7-6, jucătoare în faţa căreia nu a reuşit să se impună pînă acum. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro şi televizat de Dolcesport.

60 la sută a fost procentajul de reuşită pe primul serviciu al Simonei Halep

59.185 de dolari este premiul pentru accederea în optimi de finală la Miami

3 titluri a adunat Halep deja în acest sezon, Shenzen, Dubai şi Indian Wells

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (16)
lapusneanul
lapusneanul  •  30 Martie 2015, 14:49
Postat de eugen76_pan pe 30 Martie 2015, 09:11

o distruge pannetta azi pe albaneza .

azi da, maine e mai greu :)

adi_stelistul
adi_stelistul  •  30 Martie 2015, 10:55
Postat de van_daame pe 30 Martie 2015, 10:39

La dublu, fetele au primit un wildcard, nu a fost alegere personala sa joace. Drept dovada s-au si prezentat foarte lejer la meci si au abandonat decent, dupa un joc frumos (din cate am auzit) dar lipsit de interes din partea lor :) La simplu, au facut ambele (Simona si Alexandra) progrese uriase in acest an si e alta poveste.

Cum adica "La dublu, fetele au primit un wildcard, nu a fost alegere personala sa joace"? Lucrurile se petrec invers decat ai spus-o tu. Nu stabileste vreun organizator ca Halep si Dulgheru sunt obligate sa faca pereche si sa joace in turneu. Nu. Ele decid sa incerce si un turneu de dublu, anunta organizatorii, se inscriu si, in functie de anumite criterii, li se acorda un wild-card, sunt trimise in turneul de calificare sau sunt pur si simplu refuzate. Avand in vedere valoarea lor de la simplu (in primul rand a Simonei) li s-a acordat wild-card. La IW au primit astfel de wild-card-uri Federer, Murray sau Ivanovici/Kerber. Se practica.

van_daame
van_daame  •  30 Martie 2015, 10:39
Postat de daniels7714 pe 30 Martie 2015, 09:31

De preferat ... da , oricum meciul este foarte greu , adevarat cu Azarenka era si mai dificil datorita faptul ca antrenorul acesteia cunostea jocul si slabiciunile Simonei , e bine ca a ajuns pana aici pt ca Sarapova a iesit surprinzator de repede . Oricum oboseala se citeste pe chipul Simonei , de aici si o oarecare nervozitate , nu trebuia sa se mai incurce si cu dublul . P.S. - FELICITARI pt Roxana ! a scris un articol decent , normal , intr-o sumedenie de can can-uri care au distrus gsp-ul !

La dublu, fetele au primit un wildcard, nu a fost alegere personala sa joace. Drept dovada s-au si prezentat foarte lejer la meci si au abandonat decent, dupa un joc frumos (din cate am auzit) dar lipsit de interes din partea lor :) La simplu, au facut ambele (Simona si Alexandra) progrese uriase in acest an si e alta poveste.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează