SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DIN SANKT PETERSBURG

Pentru semifinale » Halep, misiune ușoară în sferturile turneului din St Petersburg: joacă împotriva locului 115 WTA

Articol de - Publicat vineri, 03 februarie 2017 00:00

Simona Halep o întâlnește azi pe Vihlianțeva pentru a ajunge între primele patru jucătoare la turneul de la Sankt Petersburg.

Românca va juca, azi, la Sankt Petersburg, al 47-lea sfert de finală al carierei contra  Nataliei Vihlianțeva, 115 WTA și 19 ani. Rusoaica a ajuns pe tabloul principal grație unui wild card, iar pentru a juca în sferturi de finală a trecut de Iaroslava Șvedova și de Daria Kasatkina.

Simona Halep este favorita principală la acest turneu și în primul tur a avut bye, iar în "optimi" a învins-o miercuri pe Anja Konjuh din Croația. Pentru Simona, acesta este un turneu al recuperării încrederii, așa după cum a spus la conferința de presă de după meciul cu Konjuh.

Sezonul nu a început tocmai fericit pentru Halep, mai ales că s-a confruntat cu o tendinită la genunchiul stâng. În primul meci, ea a spus că nu a mai simțit nici un fel de durere și că are nevoie de mai multe partide pentru a evalua și mai bine situația.

Rusoaica e pe un val de încredere, cele două victorii de la Sankt Petersburg i-au asigurat deja intrarea în Top 100. "Anul trecut în septembrie, am jucat aici un turneu de 100.000 de dolari pe care l-am câștigat, după ce am învins-o în finală pe Donna Vekici. De atunci am început să cred în mine, în jocul meu și am încercat să profit de acest val de încredere", a spus ea.

Natalia și Simona s-au mai întâlnit în 2015, la Shenzhen, la primul turneu profesionist pentru Vihlianțeva, iar românca s-a impus cu 6-2, 6-2. "Sper că am învățat ceva din întâlnirea noastră precedentă și că voi reuși să dau tot ce am mai bun pe teren. Nu o să mă gândesc că o am în față pe Simona Halep, ci doar un adversar care poate fi învins", a completat rusoaica.

Dacă pentru Simona este al patruzeci și șaptelea sfert de finală, dintre care 31 câștigate și 15 pierdute, pentru Vihlianțeva este primul la un turneu de categorie Premier.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (8)
1320590467969555
Alex Slaniceanu  •  03 Februarie 2017, 10:08
Postat de dinamo100 pe 03 Februarie 2017, 09:21

@fibra: E drept ca de multe ori GSP publica informatii gresite, dar de data asta jignesti aiurea. Articolul specifica clar ca e vorba de meciul din sferturi.

Pai nu Djokovic era cel mai bun exemplu ci insasi Simona care a pierdut de mai multe ori la jucatoare care nu sunt in primele 100. Si atunci era pe val si nu alerga dupa recuperarea increderii in sine. Nici acum nu e castigatoare din start. Mai vorbim!

gizeh
gizeh  •  03 Februarie 2017, 09:24

... Cred că cel mai slab atù al Simonei e serv. ... oare când va face din el un pct. forte? ... atunci va putea emite pretenții pt. un GS.

dinamo100
dinamo100  •  03 Februarie 2017, 09:23

Catalogarile astea de tip "misiune usoara" nu-si au rostul. Djokovic a pierdut la AO cu un tip care nu era in primii 100! Si exemple sunt nenumarate.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează