SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Poveştile Soranei » Sorana Cîrstea va ţine un blog pe perioada ultimului turneu de Mare Şlem al anului pe site-ul WTA

Sorana Cîrstea va juca în următorul tur cu Anna Tatişivili
Sorana Cîrstea va juca în următorul tur cu Anna Tatişivili

Articol de - Publicat miercuri, 29 august 2012 00:00 / Actualizat marti, 28 august 2012 20:30

Românca a învins-o în primul tur pe Sabine Lisicki şi o va întîlni azi pe georgiana Anna Tatişivili.

Sorana Cîrstea a revenit de la 0-1 la seturi pentru a o învinge, luni, în trei seturi, 4-6, 6-2, 6-2, pe Sabine Lisicki, a 16-a jucătoare a lumii. Apoi a scris pentru fanii săi pe site-ul WTA, pe un blog pe care-l va ţine pe toată perioada US Open-ului.

"Puţini oameni ştiu că-mi place să scriu, aşa că în loc să-mi pun gîndurile în carnetul meu cel negru, aşa cum fac de obicei, o să le scriu aici, ca voi să puteţi intra în lumea mea" au fost primele rînduri scrise de Sorana.

Românca iubeşte turneul de la Flushing Meadows şi pentru că iubeşte New York-ul, oraş în care îşi petrece vacanţa din noiembrie. "Mă descurc foarte bine, aşa că dacă aveţi nevoie de sfaturi pentru a vă descurca în oraş, aş fi fericită să vi le ofer".

Despre meciul din primul tur, Sorana n-a scris foarte mult, ci a preferat să împărtă felul în care arată o zi din viaţa unei jucătoare la un turneu de Mare Şlem, atunci cînd are meci. La 7:45 a venit să o ia maşina de la hotel pentru a merge la terenuri. Meciul era programat la ora 11:00. "Mai întîi m-am încălzit sub îndrumarea fizioterapeutului, apoi în sala de forţă şi abia apoi am ieşit 30 de minute pe teren. Mi-am pregătit rachetele, băuturile, hainele, mi-am prins părul şi aş putea să tot continuu...".

Ea a mai povestit şi despre ce face în timpul pauzelor, atunci cînd plouă, aşa cum s-a întîmplat luni, cînd meciul a fost întrerupt mai bine de două ore. "Am stat în vestiar. De obicei îmi pun căştile pe urechi şi dau muzica la maximum ca să fiu doar cu mine. Nu-mi place să interacţionez cu nimeni pentru a-mi păstra concentrarea".

După recuperare, Sorana a ajuns la hotel la ora 19:00, apoi a mers la un restaurant aproape de locul unde stă pentru a mînca. A fost însoţită de Gil Reyes, fizioterapeutul lui Andre Agassi, cu care Sorana lucrează de mai bine de patru ani. "El m-a ajutat nu numai să devin o atletă mai bună, ci şi o persoană mai bună, ceea ce e şi mai important". Cam aşa arată o zi din viaţa Soranei Cîrstea. Azi, ea o ia de la capăt. Va juca pentru calificarea în turul al treilea în compania Annei Tatişvili (Georgia).

Meciuri bune
Simona Halep şi Edina Gallovits s-au calificat şi ele în turul al doilea la US Open. Simona a reuşit acest lucru luni, după ce a trecut de cehoaica Iveta Benesova (73 WTA) în două seturi 7-5, 7-6 (5). Ea o va întîlni în turul următor pe Nadia Petrova. Edina a învins-o în primul tur pe elveţianca Stefanie Voegele cu 7-5, 6-4 şi va juca mai departe cu învingătoarea de anul trecut, Samantha Stosur, a şaptea favorită a turneului.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  30 August 2012, 09:59

Din pacate cam atat a fost pentru Sorana. Georgianca nu era de speriat. Sorana n-a reusit sa profite de culoarul pe care si l-a creat prin victoria asupra lui Lisicki. Chiar ma impresionase jocul ei din primul tur. S-a terminat mult prea repede. Era frumos sa joace cu Azarenka in optimi.

narutosslazio
narutosslazio  •  29 August 2012, 15:09

Se termina blogul azi. Astia nu reusesc sa faca doua meciuri bune la rand.Stati sa vedeti ce si-o fura Begu in turul 2 de la Soler..

alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  29 August 2012, 10:06

i.n.s.e.r.t.i.i.l.e., ciudata si cen_zura asta

Vezi toate comentariile (8)
Comentează