SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Premieră: Rafael Nadal s-a calificat în finala de la US Open fără să piardă nici un set!

Articol de GSP - Publicat sambata, 11 septembrie 2010 00:00

Rafael Nadal s-a calificat în finala turneului de Grand Slam de la US Open, stabilindu-şi cea mai bună performanţă a carierei obţinută la Flushing Meadows.

 

Ibericul, favorit principal, l-a învins în semifinale pe Mikhail Youzhny (Rusia), cap de serie numărul doisprezece, în minimum de seturi, 6-2, 6-3, 6-4, după aproximativ două ore de joc.

Pe parcursul meciului, Rafael Nadal a dominat autoritar jocul, reuşind să piardă doar un singur game pe propriul serviciu, în setul trei. Performanţa este cu atît mai mare, cu cît pînă în această fază a competiţiei, spaniolul nu a pierdut nici un set.

În finală, Rafael Nadal va juca împotriva cîştigătorului din întîlnirea Roger Federer (Elveţia), cap de serie numărul doi şi Novak Djokovic (Serbia), favorit trei.

Spaniolul, numărul unu mondial, a ajuns pentru prima dată în finala turneului de Grand Slam de la US Open. Cea mai bună performanţă obţinută de Nadal pînă acum a fost calificarea în semifinale în 2008 şi 2009.

"Este un vis să ajung în finală. În sfîrşit am ajuns şi aici, să joc finala pe acest stadion super. Mulţumesc publicului pentru susţinere. M-am pregătit foarte bine pentru acest turneu. Adversarul meu a fost periculos, însă probabil a fost puţin obosit. A fost greu, dar sînt feiricit", a declarat Rafael Nadal la finalul meciului.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
doru_luyzz
doru_luyzz  •  12 Septembrie 2010, 08:57

go go rafa ucidel pe djocovic

Vezi toate comentariile (1)
Comentează