SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEU BUCUREŞTI

Prima zi la Open Ladies România » Halep confirmă poziţia de favorită

Simona Halep +6   FOTO
Simona Halep

Articol de GSP - Publicat luni, 18 iulie 2011 00:00 / Actualizat luni, 18 iulie 2011 21:38

In prima zi de disputare a meciurilor de pe tabloul principal in cadrul turneului international feminin BCR Open Romania, majoritatea romancelor au reusit sa tina piept adversarelor si sa ramana in competitie. Simona Halep, Alexandra Cadantu, Cristina Mitu sunt cele care au jucat astazi in proba de simplu si s-au calificat in turul al doilea. Maine intra in teren Irina Begu, Sorana Cirstea, Raluca Olaru, Elena Bogdan, Cristina Dinu, Liana Ungur si Madalina Gojnea.

Halep, principala favorita, a trecut intr-un meci scurt (1 ora si 8 minute), in doua seturi (6-2, 6-1), de slovena Masa Zec-Peskiric (215 WTA). Jucatoarea din Romania a reusit sa aduca pe arena centrala un public extrem de numeros si aplauze pe masura.

Si Cristina Mitu este in turul secund al BCR Open Romania, printr-o victorie contra unui foste sfertfinaliste la Roland Garros, Sessil Karatanceva. In turul inaugural al BCR Open Romania, bulgaroaica ajunsa  intre cele mai bune opt jucatoare pe zgura de la Paris in 2005 a cazut victima romancei (484 WTA beneficiara a unui wild-card).

Pentru Mitu urmeaza o confruntare in turul al doilea cu castigatoarea meciului Irina Begu – Corinna Dentoni (Italia), programat maine, in sesiunea de dupa-amiaza, pe terenul central.

Alexandra Cadantu (156 WTA) a reusit in drumul spre turul al doilea, in fata italiencei Ana Floris (162 WTA), dupa doua ore si 28 de minute, scor 6-2, 4-6, 7-5. Intr-un meci cu dese rasturnari de scor, Cadantu a dovedit o vointa de fier: dupa ce a avut 3-1 si a pierdut setul al doilea, a revenit de la 0-3 in mansa decisiva.

In schimb, Elora Dabija (403 WTA) a parasit turneul, 2-6, 7-6/6, 6-1 cu japoneza Erika Sema, coechipiera la dublu a Ralucai Olaru. La simplu, Raluca va avea in prima parte a zilei de maine un meci dificil impotriva favoritei 5, Laura Pous-Tio (Spania).

Concomitent cu FRT Kids Day s-au disputant meciurile contand pentru ultimul tur al calificarilor BCR Open Romania.  Ibericele Estrella Cabeza-Candela (favorita 1) si Eva Fernandez-Brugues (favorita 6), alaturi de italianca Annalisa Bona (favorita 8) si slovaca Lenka Jurikova (favorita 5) si-au castigat toate cate unul din cele 4 locuri inca disponibile pe tabloul prinicipal. Nicio jucatoare din Romania nu a reusit sa treaca de faza calificarilor, ultima reprezentanta a tarii noastre, Laura-Ioana Andrei fiind eliminata de italianca Annalisa Bona, scor 1-6, 1-6.

La fel ca in zilele precedente, meciurile de maine sunt programate sa aiba loc in doua sesiuni: sesiunea de dimineata, cu start de la ora 9:30 si cea de dupa-amiaza cu incepere de la 16:00.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ienasoiu
ienasoiu  •  18 Iulie 2011, 22:25

Unde pot da un click pentru tabloul principal?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează