SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

EXCLUSIV Nici suspendată n-are pace! Gazeta Sporturilor dezvăluie în exclusivitate ce s-a întâmplat cu Simona Halep în ultimele zile din 2023: obligată să spună STOP!

Simona Halep a avut probleme și în ultimele zile ale anului trecut FOTO: Imago
Simona Halep a avut probleme și în ultimele zile ale anului trecut FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 10 ianuarie 2024 00:16 / Actualizat miercuri, 10 ianuarie 2024 09:26

Simona Halep a revenit zilele trecute la antrenamente, pe terenurile din Dubai, după mai multe săptămâni în care nu s-a atins de vreo rachetă. 

Însă nu doar Sărbătorile și faptul că s-a deplasat în România de Crăciun au făcut-o să scadă ritmul de pregătire. Gazeta Sporturilor informează, în exclusivitate, că fosta campioană de la Roland Garros și Wimbledon nu s-a mai putut antrena în ultima lună din 2023 din cauza unei accidentări la umăr.

Pentru Simona Halep, 2023 a însemnat un șir interminabil de momente nefaste. Anul recent încheiat a fost cel în care și-a aflat, în septembrie, sentința care a trimis-o cu un pas mai aproape de o retragere prematură din tenis. 

Cu cine se pregătește Simona Halep în primele zile ale anului, după ce a rupt orice legătură cu Academia Mouratoglou
ECHIPĂ
Cu cine se pregătește Simona Halep în primele zile ale anului, după ce a rupt orice legătură cu Academia Mouratoglou

După luni în șir în care a așteptat un verdict din partea organizației independente Sports Resolutions, Halep a fost suspendată patru ani, sancțiune pe care încearcă acum să o înjumătățească, prin apelul înaintat lunile trecute la TAS.

Simona Halep, din necaz în necaz într-un 2023 pe care vrea să-l dea uitării

Fostul lider mondial așteaptă în acest moment audierile de la Lausanne, din februarie, iar luni, pe 8 ianuarie, a ieșit pentru prima oară la antrenament în noul an. 

În ultimele luni, Halep s-a pregătit constant, a încercat să-și mențină un ritm bun în eventualitatea în care va primi verde în curând pentru revenirea în competițiile oficiale.

Și chiar dacă a recunoscut public că drumurile ei și ale antrenorului Patrick Mouratoglou s-au separat, Halep s-a antrenat periodic în Dubai, locul unde numeroase staruri din tenisul mondial obișnuiesc să-și facă pregătirile în diverse perioade ale anului.

Toamna trecută, Simona obișnuise să publice periodic, pe rețelele de socializare, imagini cu ea antrenându-se pe terenurile de hard din Dubai. 

Obicei întrerupt încă din prima parte a lui decembrie, când Simona și-a petrecut o perioadă considerabilă de timp la Paris, interval în care a acordat inclusiv un interviu unei importante publicații franceze.

Nici suspendată n-are pace! Gazeta Sporturilor dezvăluie în exclusivitate ce s-a întâmplat cu Simona Halep în ultimele zile din 2023: obligată să spună STOP!
Simona Halep a avut probleme și în ultimele zile ale anului trecut FOTO: Imago

Accidentată la umăr, Simona și-a sistat antrenamentele în decembrie. A reluat pregătirile treptat, pe 8 ianuarie

Nu a fost neapărat o pauză dorită de Simona, dezvăluie surse autorizate ale Gazetei. Departe de tenis din august 2022, Halep n-a fost ferită de accidentări nici în perioada în care a fost în afara competițiilor. 

Din informațiile obținute de GSP, jucătoarea de 32 de ani nu s-a mai putut antrena la capacitate maximă din cauza unor dureri supărătoare la umăr, astfel că și-a întrerupt programul stabilit atunci și a hotărât să revină cu forțe proaspete în 2024. Lucru care s-a și întâmplat.

E de notorietate că Halep n-a fost deloc ferită de accidentări de-a lungul carierei. Iar problemele la umăr i-au mai dat bătăi de cap și în trecut. Spre exemplu, sezonul 2021 al Simonei a fost fragmentat de o accidentare la umăr. 

Problemele medicale în acea zonă au debutat la Australian Open, în meciul cu Carlone Garcia, iar ulterior problema s-a agravat, obligând-o să se retragă din turneul de la Miami, în martie.

Simona Halep, pe mâinile filipinezei Jez Manso în primele zile din 2024

Revenirea Simonei în Dubai a devenit o certitudine zilele trecute, când a apărut în compania filipinezei Jez Manso, un preparator fizic care lucrează de mai bine de un deceniu în Dubai și are o experiență vastă cu sportivii de top. 

„Uite cine a revenit la club, campioana din Dubai din 2015 și 2020, Simona Halep! Ne bucurăm că ai revenit”, a scris experta din Filipine.

Citește și alte știri despre Simona Halep

Imagini din Dubai: Simona Halep trage tare înainte de audierile de la TAS
ANTRENAMENT
Imagini din Dubai: Simona Halep trage tare înainte de audierile de la TAS
„Asta se va întâmpla cu Simona Halep în 2024” » Specialistul Sports Illustrated face o predicție suprinzătoare
PREDICȚIE
„Asta se va întâmpla cu Simona Halep în 2024” » Specialistul Sports Illustrated face o predicție suprinzătoare

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
Delia29
Delia29  •  22 Ianuarie 2024, 09:47
Postat de Freyya pe 11 Ianuarie 2024, 14:48

nu-ti tine respiratia pana revine cu succes

Va reveni, stai linistita!

Freyya
Freyya  •  11 Ianuarie 2024, 14:48
Postat de Delia29 pe 10 Ianuarie 2024, 12:28

Va reveni cu succes iar toti vor fi iar la picioarele ei, gudurandu-se precum niste catelusi sa-i bage in seama.

nu-ti tine respiratia pana revine cu succes

Freyya
Freyya  •  10 Ianuarie 2024, 23:31
Postat de MaxiP pe 10 Ianuarie 2024, 17:10

Care totul? Cariera ii ramane. A, ca spun unii ca a trisat toata cariera? Pai dupa ce ne luam? Dupa o sentinta care spune ca s-a dopat in 2022. In urma unui control din care a facut sute si care a iesit doar atunci pozitiv. Deci daca ne luam dupa varianta oficiala, tot ce a realizat pana in 2022 e curat. Daca nu ne luam, exista posibilitatea ca nici acum sa nu fie "murdara". De ce sa se prabuseasca tot, ce a fost a ramas? Sau cand s-a retras Federer, s-a prabusit tot? Totul e trecator, dar raman realizarile.

hotul neprins... e doar neprins, nu si cinstit. onoarea se murareste o data - si aia e pentru totdeauna, bre

Vezi toate comentariile (11)
Comentează