SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Rămâneți la Paris! Simona Halep și Irina Begu luptă pentru un loc în optimi de finală la Roland Garros

Simona Halep are cea mai bună performanță la Paris finala din 2014 // FOTO Guliver/GettyImages
Simona Halep are cea mai bună performanță la Paris finala din 2014 // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 27 mai 2016 00:00

Prezența în a doua săptămână la Roland Garros se joacă azi. România mai are două reprezentante în capitala Franței. Simona Halep, favorită 6, și Irina Begu, cap de serie 25.

Simona se va duela cu japoneza Naomi Osaka, 101 WTA, o jucătoare care deja e văzută ca un viitor star. Are 1,80 m, lovește puternic și o admiră pe Serena Williams.

"Va fi amuzant pentru că mă voi întâlni cu cineva pe care am urmărit-o foarte multe la televizor.  Pentru mine e la fel ca la Australian Open, mă confrunt cu o jucătoare tare în turul al treilea și voi încerca să mă distrez pe teren", a spus japoneza în vârstă de 18 ani.

Ea se afla pentru a doua oară pe tabloul unui turneu de Mare Șlem, după cel de la Melbourne, unde a fost învinsă de Victoria Azarenka în turul al treilea. Cele mai mari nume pe care a reușit să le învingă Osaka în scurta sa carieră la seniori sunt: Sara Errani, Elina Svitolina şi Samantha Stosur.

"Va fi un meci greu, ea e o jucătoare tânără, nu are nimic de pierdut", a spus românca. Până acum Simona nu a pierdut niciun set pe zgura de la Paris.

"Begu e favorită"

Irina, 25 de ani, se va confrunta și ea cu o jucătoare mai tânără. Annika Beck din Germania are 22 de ani  și în urmă cu patru ani cucerea trofeul de la Roland Garros în concursul destinat juniorilor.

"Irina e o jucătoare extraordinară și are rezultate bune pe zgură. Nu eu sunt favorita acestui meci", a spus Annika. E normal ca pentru Beck turneul de la Paris să fie favoritul ei dintre cele patru de Mare Șlem.

Begu vine după două meciuri de câte trei seturi, cel din turul al doilea contra lui Coco Vandeweghe fiind unul epic. A durat trei ore și treizeci și opt de minute și s-a încheiat cu 10-8 în decisiv.

Halep a mai fost de șase ori în a doua săptămână a unui turneu de Mare Șlem, o singură dată la Roland Garros, în 2014. Begu a atins doar la Australian Open 2015 această performanță.

Cele două românce sunt pe aceeași parte de tablou, dar nu se pot încrucișa decât în semifinale.

102.000 €este premiul pentru atingerea turului al treilea la Roland Garros la simplu

16-10este raportul dintre victorii și înfrângeri pentru Irina Begu în 2016

18-10este raportul dintre victorii și înfrângeri pentru Simona Halep în 2016

Alte ştiri de la Paris:

Două victorii și o înfrângere

În ziua a cincea românii au avut rezultate amestecate. Primul care a intrat pe teren a fost Florin Mergea la dublu mixt. El și Iaroslava Șvedova au trecut de primul tur, după ce i-au învins pe Lucie Hradecka/Marcin Matkowski (Ceh/Pol) cu 6-4, 6-4. În turul următor se vor întâlni cu perechea Martina Hingis/Leander Paes. 

La dublu, Horia Tecău și Jean Julien Rojer au avansat în următoarea rundă, învingându-i pe Guido Pella/Horacio Zeballos (Uru/Arg) cu 6-4, 6-4. Raluca Olaru și Vera Dușevina au pierdut în fața perechii americane Christina McHale/Coco Vandeweghe cu 3-6, 0-6.

Monica Niculescu și Irina Begu s-au retras de pe tabloul de dublu din cauza problemelor medicale pe care le are Niculescu.

Nadal la victoria 200

Rafael Nadal a obținut ieri succesul cu numărul 200 în turneele de Mare Șlem, devenind al optulea jucător care ajunge la această bornă.

Fostul lider mondial l-a învins ieri pe argentinianul Facundo Bagnis cu 6-3, 6-0, 6-3 în turul al doilea și îl va întâlni în runda următoare pe Marcel Granollers.

"Am avut un start mai greu, dar apoi am fost foarte solid și sunt foarte fericit că am reușit victoria pe arena Philippe Chatrier, cea mai importantă din cariera mea", a spus Rafa.

Dintre jucătorii activi doar Roger Federer, 302, și Novak Djokovici, 215, au mai multe victorii în competițiile de Mare Șlem decât Nadal.

Vegetarian de un an

Novak Djokovici, care ieri s-a calificat în turul al treilea la Roland Garros, a fost întrebat la conferința de presă de după meciul cu Steve Darcis dacă e vegetarian sau nu. "Da, sunt vegetarian, dar mai mănânc din când în când pește", a spus sârbul. Un stil de viață pe care-l practică de un an de zile.

Victoria de ieri a mai însemnat ceva pentru liderul mondial, care a înregistrat a cincizecea victorie la Roland Garros. E doar al treilea jucător din era Open care a ajuns la acest număr la toate cele patru turnee de Mare Șlem, după Roger Federer și Serena Williams.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează