SPORTURI  »  TENIS  »  ATP AUCKLAND

FOTO+VIDEO Nemuritorul » La 36 de ani, a câștigat al 16-lea trofeu din carieră. A urmat cea mai originală festivitate de premiere, imaginile sunt virale

Richard Gasquet, premiat la Auckland / Sursă foto: Guliver/Getty Images +17   FOTO
Richard Gasquet, premiat la Auckland / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 14 ianuarie 2023 22:40 / Actualizat sambata, 14 ianuarie 2023 22:46

Richard Gasquet (36 de ani, #42 ATP începând de luni) a cucerit, sâmbătă, cel de-al șaisprezecelea titlu din carieră. Francezul a triumfat în turneul ATP 250 de la Auckland (Noua Zeelandă), după o finală pe muchie de cuțit câștigată în fața britanicului Cameron Norrie (27 de ani, #12 ATP), scor 4-6, 6-4, 6-4. 

Trecuseră aproape aproape cinci ani de la ultimul titlu cucerit de Gasquet în circuit. Se întâmpla în iunie 2018, pe iarbă, la 's-Hertogenbosch. Între timp, francezul a avut rezultate sub așteptări, a recunoscut că s-a gândit la retragere, ba chiar și-a lansat cartea autobiografică.

La 36 de ani, Richard Gasquet a câștigat al 16-lea trofeu din carieră

La 36 de ani și jumătate, Gasquet, jucătorul cu unul dintre cele mai elegante backhand-uri din circuit, pare că trăiește o a doua tinerețe. A câștigat titlul de la Auckland după o finală pe cinste contra unui adversar mult mai bine clasat, semifinalist în 2022 la Wimbledon și cu o ascensiune constantă în ultimii doi ani.

Condus cu 0-3 și 1-4 în decisiv, Gasquet, fost #7 ATP, a izbutit o revenire de excepție, impunându-se în final cu 6-4. A fost al șaisprezecelea titlu din carieră, toate de categorie 250 pentru cel despre care specialiștii spun că nu și-a valorificat niciodată potențialul real.

Festivitatea de premiere de la Auckland le întrece pe toate

Festivitatea de premiere de după meci a fost un adevărat deliciu, o veritabilă mostră de orginalitate a organizatorilor neo-zeelandezi.

Ceremonia dedicată lui Gasquet a avut parte de o scenografie inedită. Într-un ritual specific băștinașilor neo-zeelandezi, acestuia i-a fost înmânat, pe lângă trofeu, și un toiag tradițional. Imaginile s-au viralizat rapid pe Twitter, mai mulți useri numind momentul drept „cea mai spectaculoasă ceremonie din tenis”.

Richard Gasquet, premiat la Auckland / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Richard Gasquet, premiat la Auckland / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Richard Gasquet, premiat la Auckland / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Richard Gasquet, premiat la Auckland / Sursă foto: Captură Twitter
Richard Gasquet, premiat la Auckland / Sursă foto: Captură Twitter
+13 FOTO

Pentru Gasquet, urmează o nouă apariție la Australian Open, unde-l va înfrunta în primul tur pe compatriotul Ugo Humbert (24 de ani, #108 ATP). „Acum, e evident. Nu am nimic de pierdut la Melbourne”, a spus Gasquet după finala de la Auckland. Cel mai bun rezultat al său la Antipozi a fost atins în 2007, 2008, 2012 și 2013. De fiecare dată s-a oprit în optimi de finală.

VIDEO Rezumatul finalei Richard Gasquet - Cameron Norrie + festivitatea de după meci

Citește și alte știri din tenis:

Avantaj Nole » Traseu infernal pentru Nadal la Australian Open, ibericul e în pericol încă din primul tur + Djokovic a primit o tragere la sorți ideală

Retragere de ultimă oră de la Australian Open » Una dintre favorite s-a accidentat

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează