SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Rivalitate verde » Novak Djokovici şi Andy Murray luptă azi pentru trofeul de la Wimbledon

Articol de , - Publicat duminica, 07 iulie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 06 iulie 2013 22:31

Novak Djokovici şi Andy Murray se întîlnesc, azi, pentru a patra oară pentru un turneu de Mare Şlem. De data aceasta pe iarba de la Wimbledon, acolo unde s-au mai confruntat doar la JO de la Londra, în 2012, cînd britanicul s-a impus.

Se ştiu de cînd erau doi puşti rebeli, fiecare în felul său. S-au confruntat de nenumărate ori în turnee din diferite colţuri ale lumii şi erau prieteni. Pentru că atunci lucrurile şi situaţiile erau diferite. Acum au 26 de ani, sînt primii doi jucători a lumii şi întîlnirile lor deja sînt noua rivalitate din tenisul masculin.

Andy Murray şi Novak Djokovici se înfruntă azi pentru trofeul de la Wimbledon. Nole îi şte greutatea şi conturul pentru că l-a cîştigat în 2011, iar pe Murray îl împinge o întreagă naţiune să triumfe. Ultimul britanic care s-a impus a fost Fred Perry, în 1936.

Novak şi Andy sînt la a patra finală de Mare Şlem pe care o dispută unul împotriva celuilalt. Pînă acum s-au înfruntat la Australian Open 2011 şi 2013 şi US Open 2012. În Australia s-a impus sîrbul, iar în SUA, britanicul. Murray a fost întrebat ce fel de relaţie este acum între ei, dacă e mai mult spre prietenie sau e rivalitate dură.

"E greu de spus. Cred că acum avem o prietenie profesională. Cînd eram mai tineri parcă eram mai prietenoşi, şi acum îi mai trimit cîte un sms din cînd în cînd. Am petrecut mult timp împreună discutînd despre tenis şi despre binele acestui sport. Dar acum nu e nimic mai mult de atît. Sper că atunci cînd nu vom mai juca să fie altfel. Cînd eşti în meciuri mari, cu mize mari, nu poţi să rămîi într-o relaţie de prietenie prea strînsă", a spus el.

În circuitul profesionist s-au întîlnit de 18 ori pînă acum, Nole cîştigînd 11 partide. Singura lor confruntare pe iarbă a fost anul trecut, la JO de la Londra, în semifinale, cînd Andy s-a impus. Acele victorii care s-au încheiat cu aurul olimpic i-au schimbat cariera şi, la aproape un an de atunci, Murray speră că se poate şi mai mult.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează