SPORTURI  »  TENIS  »  BRD BUCHAREST OPEN

Roberta Vinci nu dezarmează în faţa Simonei Halep şi vrea trofeul de la Bucureşti: ”Title? Why not?”

Articol de , - Publicat duminica, 13 iulie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 13 iulie 2014 08:57

Roberta Vinci, numărul 24 mondial, are o eficienţă foarte bună în finale, cîştigînd 9 din cele 10 disputate pînă acum. Ieri, şi-a luat biletul pentru a 11-a.

Cea mai bună săptămînă la simplu din acest an a Robertei Vinci se va încheia cu o nouă finală. Prima din 2014. De aceea italianca a venit toată un zîmbet la conferinţa de presă de după penultimul act, pe care l-a cîştigat cu 6-1, 6-3 în faţa Kristinei Kucova. O uşurare pentru italianca în vîrstă de 31 de ani, care a avut o primă jumătate de sezon deloc reuşită, cu puţine meciuri din care a ieşit învingătoare.

Disputa de ieri n-a fost uşoară, chiar dacă scorul asta pare a indica. Slovaca se afla la prima ei semifinală WTA din carieră şi a luptat cît a putut de bine pentru a se ridica la înălţimea ocaziei. Pînă la urmă însă, jocul complet al Robertei, cu combinaţia de slice abil de rever şi dreaptă puternică, a fost prea mult pentru Kucova.

"La început, am avut ceva emoţii. A trebuit să ne adaptăm, a fost vînt, apoi a plouat puţin. Cred însă că am jucat bine şi sînt fericită că am ajuns în prima mea finală de anul acesta", a spus Vinci.

Va fi a 11-a ocazie a ei de a se lupta pentru un titlu WTA. Pînă acum, a cîştigat 9 ultime acte din 10. "The title? Why not?", a exclamat ea la conferinţa de presă.

"Voi încerca totul, însă voi juca împotriva unei românce. E bine pentru turneu că o jucătoare de aici a ajuns în finală. Simona este incredibilă, a cîştigat foarte multe meciuri în ultima vreme, e greu de bătut".

3-2 pentru Halep e scorul întîlnirilor directe cu Vinci. Cel mai recent s-au întîlnit la 's-Hertogenbosch, anul trecut, iar ambele meciuri ale lor pe zgură i-au revenit Simonei

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează