SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2018

ROLAND GARROS // GALERIE FOTO De la suspendare pentru trucare de meciuri, la victorie cu Djokovic » Declarațiile emoționante ale lui Cecchinato după calificarea în semifinale: "A meritat toată munca"

FOTO: Raed KrIshan +15   FOTO
FOTO: Raed KrIshan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 iunie 2018 09:16

Fără nicio victorie la un turneu de Grand Slam până la Roland Garros, Marco Cecchinato a uimit lumea tenisului și l-a eliminat pe sârbul Novak Djokovic, scor 6-3, 7-6 (4), 1-6, 7-6(11).

Italianul, locul 72 ATP, în vârstă de 25 de ani, a prestat un joc excelent și l-a dominat autoritar pe Nole, câștigător a 12 Grand Slam-uri. După meci, Cecchinato a vorbit despre duelul cu Djokovic și despre emoțiile avute.

"Poate că dorm. Este uimitor. Nu îmi vine să cred. Sunt foarte fericit pentru că este incredibil să-l bați pe Novak Djokovic într-un sfert de finală la Roland Garros. Am plâns pentru că nu puteam crede. M-am gândit la toate sacrificiile făcute, la toate luptele și la toată munca. A meritat tot. Pentru mine este cel mai bun moment din viața mea. Acum vreau să mă bucur de acest moment. A afost un an greu. Vreau doar să mă gândesc la prezent. Trăiesc un moment fantastic.

Da, a trecut mult timp de când un italian nu a mai ajuns în semifinale. Sunt fericit că sunt în istorie. Sunt mulți jucători italieni. Am câștigat un meci incredibil și sunt fericit că am scris istorie. Eram condus cu două break-uri în setul patru și eram foarte obosit la primele trei mingi de set. Am câștigat și este uimitor", a declarat Marco Cecchinato, potrivit ESPN. 

Marco Cecchinato a devenit primul italian care ajunge în semifinale la un turneu de Grand Slam după 40 de ani, precedentul fiind Corrado Barazzutti, care a jucat în penultimul act la Roland Garros în 1978 și a pierdut cu Bjorn Borg.

  • În semifinala Roland Garros, Marco Cecchinato joacă împotriva lui Dominic Thiem, locul 8 ATP.

Acuzat de trucare de meciuri

În iulie 2016, Cecchinato era unul dintre cei trei italieni care au fost suspendați inițial suspendați de Federația Italiană de Tenis din sub acuzația de trucare de meciuri. A fost suspendat pentru 18 luni și amendat cu 40.000 de euro. A făcut apel, iar Comitetul Olimpic i-a anulat suspendarea în decembrie 2016.

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează