SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

România-Slovacia 2-3 » Ratare dureroasă! ”Tricolorii” au pierdut duelul cu Slovacia și nu s-au calificat în play-off-ul pentru Grupa Mondială

Articol de - Publicat luni, 20 iulie 2015 00:00

Grupa Mondială a Cupei Davis rămîne o "Fata Morgana" pentru România în ultimii patru ani.

Conduși cu 2-1 de Slovacia, în duelul din turul al doilea din Grupa I a Zonei Euro-Africane, desfășurat la Mamaia, doar Marius Copil reușind un punct pentru România, băieții lui Andrei Pavel nu au mai putut reveni ieri. Copil a mai încercat o surpriză, dar nu a avut nici o șansă în fața lui Martin Klizan, care a consfințit o înfrîngere dureroasă pentru români.

Ultimul meci a fost doar pentru palmares. Victoria lui Adrian Ungur în duelul cu Norbert Gombos nu a putut îndulci amarul eșecului. 3-2 pentru Slovacia și tricolorii o iau de la capăt în sezonul viitor, forțînd din nou accederea în play-off-ul pentru prezența în elita tenisului mondial.

Dezamăgire și speranță pentru viitor

Chinuit de o accidentare la gleznă, Copil a fost singura rază de lumină din echipa României. Prea puțin pentru o astfel de confruntare. "Am dat pe teren tot ce am avut, chiar dacă nu sînt sută la sută fizic. Nu cred că meciul s-a jucat la mine. Din păcate, nu am avut un punct de la dublu, pe care-l așteptam și eram încrezători că va veni. Nu l-au cîștigat băieții și presiunea a fost mai mare pe mine, dar nu am putut să mai fac un punct. Ne doream mult să jucăm în play-off și este o înfrîngere dureroasă. Atmosfera în echipă este bună, chiar dacă nu am cîștigat. Mergem mai departe și încercăm pe viitor să ajungem în play-off", a spus tenismenul în vîrstă de 24 de ani. "S-a pierdut vineri, s-a pierdut sîmbătă, s-a pierdut duminică.

Nu putem da vina pe unul dintre noi. Sîntem o echipă. Asta este, capul sus și mergem mai departe! Cîștigăm împreună, pierdem împreună! Nu este prima oară cînd trebuie să o luăm de la capăt. Aștept sezonul viitor cu mare încredere", a adăugat și Ungur.

ROMÂNIA-SLOVACIA 2-3

Vineri

  • Marius Copil-Norbert Gombos 7-6(5), 6-7(6), 6-4, 7-6(10)
  • Adrian Ungur-Martin Klizan 4-6, 2-6, 0-6

Sîmbătă

  • Horia Tecău/ Florin Mergea- Igor Zelenay/Andrej Martin 5-7, 3-6, 3-6

Duminică

  • Marius Copil-Martin Klizan 6-7(3), 3-6, 3-6
  • Adrian Ungur-Norbert Gombos 6-4, 6-4

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
sibman
sibman  •  20 Iulie 2015, 10:03

Trebuie sa fim realisti: n-avem echipa de baraj asta este adevarul. La dublu a fost un accident infrangerea de sambata dar nu avem jucatori de simplu. Daca Copil este cat de cat, Ungur este praf.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close