SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

Ruxandra Dragomir o laudă pe Simona Halep: "A procedat ca o profesionistă!"

Articol de - Publicat luni, 27 octombrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 26 octombrie 2014 23:26

Ruxandra Dragomir, fost număr 15 mondial, sfertfinalistă la Roland Garros, spune că Halep a gîndit corect cînd a ales să nu o elimine pe Serena Williams din competiţie.

Ruxandra Dragomir are 42 de ani, dar a prins-o şi ea jucînd pe Serena Williams, liderul mondial. S-au întîlnit o singură dată, la Los Angeles, în 2000, americanca administrîndu-i atunci un sec 6-0, 6-1.

Fosta preşedintă a FR Tenis laudă atitudinea româncei Simona Halep, aceea de a nu se da la o parte în meciul cu Ana Ivanovici. "Simona a demonstrat că este profesionistă. Şi-a dorit încă un meci cu Serena Williams, după ce o bătuse în grupe cu 6-0, 6-3. Şi a arătat că nu îi e frică", a declarat fosta jucătoare.

Dragomir e convinsă că Simona Halep îi va pune mari probleme Serenei în meciurile viitoare. "Ea e din generaţia nouă, pe cînd Serena Williams, Maria Şarapova reprezintă generaţia veche, uşor-uşor va urma reculul celor din urmă. Au şi ele o vîrstă, Serena a dominat tenisul atîta timp, îi ajunge!", spune Ruxandra.

Cititorii GSP o susţin
În sondajul iniţiat de Gazeta Sporturilor pe siteul său, www.gsp.ro, la întrebarea "A procedat bine Simona Halep că nu a făcut «blat» cu Ivanovici şi a ajutat-o astfel pe Serena să se califice în semifinale?", 71 la sută dintre cititori au răspuns afirmativ, fiind de acord cu atitudinea fair-play a constănţencei. Doar 29% din cei 12.803 votanţi, au considerat că Halep ar fi trebuit să piardă cu Ivanovici, 0-2, pentru a o trimite acasă pe Serena.

"Rezultatul Simonei e extraordinar. Cîţi dintre noi s-ar fi aşteptat să joace finala de la prima participare? Halep a progresat mult, a bătut-o pe Serena, va fi mai motivată ca oricînd de acum încolo" (Ruxandra Dragomir)

"Cînd eşti o campioană, vrei să cîştigi fiecare meci şi asta a încercat Simona să facă împotriva lui Ivanovici. Din păcate a pierdut acel meci, dar acesta este sportul şi liderul mondial a cîştigat acest turneu. Poate data viitoare Simona să fie mai isteaţă" (Wim Fissette)

Reacţii pe Twitter:
- "O discuţie revine în actualitate: cum am mai spus, Simona a făcut o greşeală de un milion de dolari în meciul cu Ivanovici" (Ben Rothenberg, colaborator New York Times)
- "Serena 6-3, 4-0, Halep a avut o şansă să o elimine pe Williams dacă ar fi pierdut setul al doilea vs. Ivanovici şi plăteşte acum cu vîrf şi îndesat" (Matt Cronin, jurnalist la Tennis Magazine)
- "Serena o domină acum pe Simona 6-3, 5-0. Întoarce tot, loveşte cîştigător din toate poziţiile, în timp ce Halep e deprimată. Acesta e finalul. Victoria de duminică, mai importantă decît cea de miercuri" (Matt Cronin, jurnalist la Tennis Magazine)

Gluma zilei de pe net:
"Dacă meciul se juca tur-retur, s-ar fi calificat Halep. A cîştigat 6-0, 6-2 şi a pierdut 3-6, 0-6"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
larisa_i
larisa_i  •  28 Octombrie 2014, 00:44

Toata stima pentru Halep , da e absurd sa o preamaresti pentru ca a luat bataie de la Ivanisevic ca s-o lase pe Serena in finala. Daca trebuia sa invinga, ca sa se ajunga la acelasi lucru, intelegeam. Da asa poate nu a putut s-o bata. Chiar excludem varianta asta, de parca Halep nu e pe locul 1 tot pentru ca tine la Serena, ca altfel o zvanta in finala. Nu mai aveti simtul ridicolului?

varanga53
varanga53  •  27 Octombrie 2014, 12:07

Daca era "profesionista" , facea TOTUL pentru a castiga turneul !

ataraxia
ataraxia  •  27 Octombrie 2014, 11:08

dragomir r. sa ma pupe-n cooor. tar.faordinara ea si elena udrea

Vezi toate comentariile (4)
Comentează