SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Schimbarea de care avea nevoie » Simona Halep, detalii inedite despre colaborarea cu Darren Cahill: "Știam că îl voi aduce înapoi doar dacă voi lucra la atitudine"

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de , - Publicat luni, 05 iunie 2017 17:41

Simona Halep a detaliat la conferința de presă episoadele prin care a trecut după turneul de la Miami și felul în care evoluat relația ei cu Darren Cahill.

A patra jucătoare a lumii a venit la conferința de presă de după meciul din optimi de finală cu același zâmbet de pe teren. Un pic mai bronzată ca în zilele precedente, ea nu s-a ferit din calea niciunui răspuns, iar în mare parte întrebările au fost despre felul în care românca a făcut schimbarea de atitudine cu ajutorul unui mental coach, dar și despre episodul care a produs această transformare, faptul că Darren a întrerupt colaborarea lor.

"Totul s-a schimbat, inclusiv în viața mea din afara terenului. Sunt mult mai pozitivă și asta mă ajută. Nu mai am toane, așa că e mult mai bine", a spus Simona zâmbind.

"Mai e loc de îmbunătățit"

După turneul de la Miami, unde a pierdut în sferturi de finală în fața britanicei Johanna Konta, antrenorul australian i-a spus Simonei că e momentul să se despartă.

"A însemnat mult pentru mine că a luat această decizie. A fost ca un șoc pentru că mi-am pierdut antrenorul. A devenit clar că trebuie să lucrez la atitudinea mea pentru că niciodată nu s-a plâns de jocul meu sau de munca pe care o depun la antrenamente. Știam că-l voi aduce înapoi doar dacă lucrez la capitolul atitudine. Am lucrat mult și am reușit transformarea destul de repede, dar sunt conștientă că mai e mult de îmbunătățit", a spus ea.

Rușinată de cele întâmplate

Românca a mai subliniat o dată că Darren a fost foarte supărat după Miami. "Mi-a spus că oprim colaborarea când era acasă și că vom vorbi după Paris. Apoi i-a plăcut cum m-am comportat în meciurile de Fed Cup și cele de la Stuttgart.

Cred că după acel turneu mi-a zis că e pregătit să se întoarcă alături de mine. Și l-am rugat dacă poate să vină înainte de Madrid și a fost de acord pentru că a văzut că îmi doresc să mă schimb. Acum mă bucur că pot să fiu pozitivă pe teren și nu o să mai fiu niciodată negativă, așa cum am fost la Miami, pentru că atunci când am urmărit înregistrarea m-am simți foarte rușinată pentru ce am făcut", a explicat ea.

Halep a pierdut meciul cu Konta, după ce a condus cu 1-0 la seturi, iar în timpul intervenților lui Darren pe teren a fost foarte negativă și nu a putut stabili un dialog care să o ajute cu antrenorul său. 

"Forehand-ul meu e mai bun"

Simona și Darren lucrează full-time din 2016, iar jurnaliștii străini prezenți la Roland Garros au fost curioși să afle care sunt aspectele care-i plac româncei din această relație.

"În primul rând este o persoană extraordinară. O persoană foarte blândă. În al doilea rând simt că sunt o jucătoare diferită de când am început să lucrez cu el.

Am învăț multe din punct de vedere tactic și al jocului. Deschid mai bine unghiurile, forehand-ul meu s-a îmbunătățit, serviciul la fel. Sfaturile lui mi se potrivesc perfect. Înțeleg tot ce-mi spune despre tenis. De aceea are încredere că pot să ating performanțele despre care îmi vorbește. Am încredere în tot ce-mi spune încât pot să execut atât de bine planurile tactice", a explicat românca la conferința de presă. 

Sânge de român

Halep a mai fost întrebată la conferința de presă de după meci, în secțiunea în limba engleză, cum de toți jucătorii din România au o pasiune specială, fie că e negativă sau pozitivă.

"Nu știu, cred că sângele nostru clocotește. Eu trăiesc fiecare moment la intensitate maximă în teren și în afara lui. Trebuie să fiu mai calmă. Am crescut cu această mentalitate și poate de aceea ne agităm atât de mult pe teren. Nimeni nu mi-a spus să fiu într-un fel, cred că așa m-am născut, cu un fel de foc în interiorul meu. Încerc să iau lucruri și de la alții, spre exemplu de la Darren, care e australian și care e mai relaxat ca noi. Încerc să mă adaptez, să mă scutur de chestiile care mă trag în jos când sunt negativă pe teren", a explicat ea.

Dublă peste tot

Simona Halep s-a calificat azi pentru a doua oară în sferturile de finală la Roland Garros. O calificare care înseamnă că românca a ajuns de două ori în această faza la toate turneele de Mare Șlem.

A patra jucătoare a lumii a ajuns în sferturi de finală la Australian Open în 2014 și 2015, la Roland Garros în 2014 și 2017, la Wimbledon în 2014 și 2016 și la US Open în 2015 și 2016.

La total, ea este la două lungimi de managerul său, Virginia Ruzici, care a atins această fază de zece ori în carieră, cele mai multe venind la Paris, unde a adunat șase prezențe în "sferturi", în 1976, 1978, 1979, 1980, 1981 și 1982. În rest, câștigătoarea de la Roland Garros din 1978 a mai ajuns între primele opt jucătoare la Australian Open în 1980, la Wimbledon în 1978 și 1981 și la US Open în 1976 și 1978.

Citește și: Lecție de tenis! Simona Halep a jucat PERFECT și și-a umilit adversara după o oră de joc

Tactica prin care Halep a anihilat-o pe Suarez Navarro: "Știam că e bine să fac asta împotriva ei" » Detalii despre starea de sănătate

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
itrobert
itrobert  •  07 Iunie 2017, 00:52
Postat de Ionel Vancea pe 06 Iunie 2017, 08:11

Prezența in sferturi de atatea ori e o performanța in sine si arata constanță. Altfel, pot fi in turneu Serena, Venus, Sarapova, Hinghis, Henin, Navratilova, Court, Graf, toate in cea mai buna forma, Simona sa castige tot si tot se va gasi un "destept" sa critice. Vezi chiar cazul tau.

Ionele, lasa-te de scris pe net si apuca-te de castigat locuri opt in meseria ta ca sa dovedesti constanta LOL

1240187572730378
Ionel Vancea  •  06 Iunie 2017, 08:11
Postat de itrobert pe 05 Iunie 2017, 18:32

Foarte bun articolul; presarat de greseli ortografice, dar acelea se pot rezolva cu repetarea clasei a patra asa ca nu-mi fac griji... In ceea ce priveste numarul de "sferturi" e ca-n vorba aia: "Am castigat locul doi" (opt in cazul unor sferturi pierdute). Azi Simona a jucat fantastic si ii doresc sa castige turneul. Faptul ca Serena nu e prezenta sau ca nu mai e pe primul loc, nu va stirbi cu nimic meritul Simonei in cazul in care va accede in fruntea clasamentului. Scria un nepriceput de cititor inainte de meciul cu Navarro ca e "pomanagioaica", probabil pentru ca n-au mai ramas decat cateva nume cat de cat sonore in turneu, insa in acest caz putem spune ca oricine va ridica trofeul la sfarsit, va fi o pomanagioaica... :)

Prezența in sferturi de atatea ori e o performanța in sine si arata constanță. Altfel, pot fi in turneu Serena, Venus, Sarapova, Hinghis, Henin, Navratilova, Court, Graf, toate in cea mai buna forma, Simona sa castige tot si tot se va gasi un "destept" sa critice. Vezi chiar cazul tau.

adyy25
adyy25  •  05 Iunie 2017, 22:50

nu are legatura cu subiectul dar imi doresc sa exprim asta. in legatura cu pariurile si ponturile date pe pariori, site promovat maxim aici. au dat baietii inainte de meciul Simonei, trei ponturi. unele cu cota mica, altele mai mare. toate 3 nu le-au iesit. ca in primul set se vor juca mai mult de 8,5 game-uri, ca se vor juca peste 19.5 game-uri, ca se va juca si setul decisiv. Nimic nu le-a iesit, asa ca, pariati lume! eu doar citisem inainte articolul si am zis special ca vreau si eu sa vad daca le iese...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează