SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2018

SIMONA HALEP - ANGELIQUE KERBER // Dă vina pe oboseală? Conferința lui Kerber după meciul senzațional pierdut cu Simona Halep: "Ar trebui să lămuresc un lucru"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 25 ianuarie 2018 12:18

Simona Halep, locul 1 WTA, s-a calificat în finala de la Australian Open. A învins-o pe Angelique Kerber, locul 16 WTA, scor 6-3, 4-6, 9-7, și va juca sâmbătă dimineață, de la ora 10:00, în direct pe GSP.RO și în transmisiune directă pe Eurosport, cu daneza Caroline Wozniacki (2 WTA).

La conferința de presă de după meci, Angelique Kerber a vorbit despre duelul cu Simona Halep și despre cele două mingi de meci pe care le-a avut.

"Am simțit oboseala în picioare încă din primul set, dar la final am încercat să dau tot ce am mai bun, tot ce mai rămăsese de dat. Am luptat până la ultimul punct și am revenit după primul set și când am fost condusă cu 5-3, ceva de genul, dar important este că am rămas acolo și am luptat. Sunt și zile în care nu te simți bine, dar inima mea a fost pe teren, iar acest lucru este foarte important.

Am avut două șanse de meci, dar Simona a jucat bine, așa că nu am putut face nimic. Până la urmă a fost vorba la final despre o luptă, despre unul sau două puncte câștigate.

Am încercat să câștig fiecare punct, dar atunci când am avut oportunități, ea le-a jucat foarte bine. A returnat, a lovit decisiv și a profitat de șansele pe care le-a avut.

M-am simțit pic obosită încă de dimineață, dar totul părea OK. Desigur nu am fost sută la sută din punct de vedere fizic, am jucat multe meciuri înainte de această semifinală. Acum mă gândesc că poate ar fi fost bine să nu joc la Sydney, dar de acolo am adunat multă încredere așa că nu am de unde să știu ce s-ar fi întâmplat dacă nu evoluam acolo, poate nu ajungeam până în semifinale. Normal sunt un pic supărată, dar merg acasă cu sentimente bune.

E greu de comparat situația în care ai minge de meci cu cea în care trebuie să salvezi una. Dar în amândouă partida nu e terminată, se încheie atunci când ai câștigat ultimul punct. Nu contează, mereu încerc să fiu agresivă, dar la punctele mele de meci ea a fost jucătoarea mai agresivă. Mereu încerci să preiei controlul în astfel de situații.

Am avut de-a lungul timpului multe bătălii cu Simona. Am jucat multe meciuri. Știam la ce să mă aștept și că va fi un meci greu. Ea joacă bine! Am fost aproape să câștig meciul, dar cred că amândouă am oferit un spectacol bun.

Ea a început bine meciul, în primele game-uri nu am jucat la cel mai înalt nivel, dar Simona a fost foarte agresivă, a evoluat foarte bine. A lovit de multe ori câștigător. Știam că pot reveni, că nu e nimic pierdut, nu m-am gândit prea mult la câte minute au trecut sau cât e scorul. Am încercat să o iau punct cu punct și să rămân în meci.

Știu că și ea încearcă să devină mai agresivă, avem stiluri de joc asemănătoare, amândouă vrem să devenim mai agresive. Lucru care i-a reușit în meciul cu mine.

E mereu important ca în turneele de Mare Șlem să ai și un pic de noroc, mai ales că sunt două săptămâni. Orice se poate întâmpla. Când am câștigat în 2016 și eu am salvat minge de meci, chiar în primul tur. Trebuie să lupți până la ultimul punct. Așa este tenisul. La un turneu de Mare Șlem joci multe meciuri, cu provocări diverse. Aici la Melbourne condițiile meteo sunt diferite de la zi la zi și trebuie să te adaptezi și la acest lucru. Vom vedea cine va reuși să câștige trofeul", a spus Angelique Kerber la conferința de presă.

Cine se impune la Australian Open?

Simona Halep
Caroline Wozniacki

Toate articolele despre victoria Simonei Halep cu Angelique Kerber:

1. FĂRĂ CUVINTE! Simona Halep a făcut meciul carierei! » ULUITOARE! LIDERUL MONDIAL MERGE ÎN FINALĂ! BRAVO, SIMONA HALEP!

2. VIDEO SENZAŢIONAL! Punctul turneului în meciul Simona Halep - Angelique Kerber: raliul-nebun din startul decisivului

3. Meci de foc în finala Australian Open » Locul 1 WTA se decide la Melbourne

4. Primele declaraţii ale Simonei Halep după meciul epic cu Angelique Kerber: "Încerc să fiu calmă, sunt mândră de ceea ce am realizat"

5. Aici s-a jucat totul! TOP 3 elemente-cheie ale victoriei Simonei Halep: care a fost slăbiciunea devenită armă

6. Cifrele spun tot! Simona Halep a dominat-o categoric pe Angelique Kerber » Număr impresionant de puncte câștigătoare

7. UNICĂ în istorie! Simona Halep e la un pas de o performanţă FABULOASĂ în finala cu Caroline Wozniacki de la Australian Open

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
capca1
capca1  •  25 Ianuarie 2018, 18:10

Meci mare făcut de Simona ! Cât despre Kerber , îi recomand s-asculte ABBA:” The Winner Take It All “. Credeți că mai interesează pe cineva ce crede ea ? Poate doar pe @ Tihi...

513010058870127
Pop Vasile  •  25 Ianuarie 2018, 18:04

TREBUIE SA CISTIGE SIMONA ... ACUM este momentul !!!

catalynn
catalynn  •  25 Ianuarie 2018, 17:51

*** :-))) Kerber ca si Williams de ce imbatranesc de aia au conditie fizica mai buna si rezistenta la efort mai ridicata :-)))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează