SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

EXCLUSIV „Simona Halep mă vede ca pe un INAMIC!” » Dezvăluiri tari ale lui Țiriac: „Poate să mai joace 5-6 ani”

Ion Țiriac, alături de Simona Halep +15   FOTO
Ion Țiriac, alături de Simona Halep

Articol de , - Publicat vineri, 21 august 2020 20:00

Ion Țiriac (81 de ani) a comentat, în exclusivitate pentru GSP.ro, decizia Simonei Halep (28 de ani, 2 WTA) de a sări peste US Open și a pus lupa pe programul imediat al numărului doi mondial. 

Miliardarul vorbește despre parcursul lui Halep de la Praga, despre șansele ei la Roland Garros, dar și despre relația pe care o are cu aceasta și viitorul ei în circuit.

- Domnule Țiriac, cum ați analiza parcursul Simonei Halep de la Praga? 
- Trebuie să spun bravo! I-am și spus bravo! Nu a jucat nici pe departe cel mai bun tenis, dar, la fel ca întotdeauna la ea, capul e mai tare decât picioarele. A stat acolo și a câștigat un titlu. Ea n-a jucat extraordinar la Praga, dar Halep e Halep, n-ai ce să-i faci.

- E justificată decizia ei de a nu juca la Flushing Meadows, având în vedere programul supraaglomerat, dar și situația cu pandemia? 
- Era ridicol să spui că merge să se antreneze 3-5 zile la US Open, apoi să revină din nou pe zgură. Tot programul la tenis s-a bulversat.

- Ați sfătuit-o să nu participe la New York? 
- Foarte rar o sfătuiesc pe Halep. Eu îi spun ce face și, în special, ce nu face. Eu nu cred că Halep mă consideră un fan de-ai ei. Halep mă consideră un inamic. O întreb: «De ce nu mi-ai dat telefon după ce ai terminat?». Iar ea îmi spune: «Domnule Țiriac, îmi era teamă să nu mă bateți prin telefon!».

Ion Țiriac: „Halep ar mai putea să joace cinci-șase ani”

- În condițiile acestea, fără să joace US Open, să ne așteptăm la un parcurs cât mai lung la Roland Garros?
- Încă un turneu de pregătire i-ar fi făcut tare bine, mai avea nevoie de câteva meciuri. Halep are șanse oricând, oriunde, oricum. Nu știu unde s-o trimit să mai joace un turneu. La Roma, ea deja va intra în fricțiuni cu cele mai bune. Ei îi trebuie meciuri în care să învârtească mingea, iar când greșește, să știe de ce greșește.

- Auzim tot mai des în interviurile oferite de ea cuvântul „retragere”. Cât timp credeți că va mai continua în circuit? 
- Frumos ar fi ca tenisul să nu se termine după Halep. Ea e o jucătoare care poate să mai joace cu posibilitățile ei, nu atât fizice, cât morale, încă cinci-șase ani buni de zile. Atenție! Halep e o jucătoare diversă. E profesionistă în teren, dar în afara lui este o ființă, o femeie normală. Își vede de familie, își vede de distracție. E viața ei, nimeni nu poate s-o influențeze. N-aș vrea să se termine tenisul după Halep.

„Halep s-a format la 14-15 ani. Atunci, dacă ea punea mai mult accent pe pregătirea fizică, ar fi fost mult mai solidă. E o fată extraordinar de rapidă, cu un talent deosebit, însă fizicul ei nu rezistă atât cât îi rezistă capul. Voința o duce mult mai departe decât fizicul" 
- Ion Țiriac

29 de aniva împlini Simona Halep pe 27 septembrie

15 victoriia strâns Simona Halep în 2020 din șaptesprezece partide jucate

2 trofeeși-a trecut Simona Halep în palmares în 2020 din patru disputate; la Dubai în februarie și la Praga în august

FOTO. Cele mai spectaculoase imagini cu Simona Halep la Praga:

+11 FOTO
  • Simona Halep în acțiune la Praga.  FOTO Guliver/GettyImages

Citește și alte știri despre tenis:

Djokovic se apără de la New York: „A fost ca o vânătoare de vrăjitoare, cum poți învinovăți o singură persoană pentru tot ce s-a întâmplat?"

VIDEO Dezvăluiri în premieră despre Bianca Andreescu: „Refuza să vorbească în română. Are ceva rău în ea, m-a scos de pe Facebook”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (7)
flojo
flojo  •  24 August 2020, 18:12

Oare la roland Garros nu e pandemie? Noo, la Paris nu există virusul! A aburit-o iar, ca și cu țânțarul, harneală pentru prostovani!

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  23 August 2020, 16:45

Ion Tiriac cand te cauta , te cauta pentru bani ! Si nu sa dea ...pentru ca la Dinamo putea sa ofere un euro pentru club si avea si putea sa ajute Dinamo cum s-a tot laudat ca a mancat o pita de la ei ,.... ci sa ia bani ! Lasati-l in lumea lui pe Ion Tiriac .....nemuritor si rece !

stoichkov10
stoichkov10  •  22 August 2020, 10:25
Postat de robson_xix pe 22 August 2020, 08:29

Creduli? Nu inseamna ce crezi tu ca inseamna.

nu am vrut sa sciu ingamfati. plin de ei. narcisisti. stiu limba Romana, cit de cit. merci

Vezi toate comentariile (7)
Comentează