SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, VICTORIE LA TAS

VIDEO Simona Halep anunță primele două mari obiective: „Va fi foarte greu, dar asta îmi doresc!”

Simona Halep / foto: Raed Krishan (GSP)
Simona Halep / foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de , , - Publicat joi, 07 martie 2024 09:30 / Actualizat joi, 07 martie 2024 11:39

Simona Halep (32 de ani) a revenit în România și a dezvăluit două obiective. Primul, vrea să joace la Miami (19-31 martie). Al doilea, speră să ajungă la Jocurile Olimpice de la Paris, care vor avea loc în vară.

Simona Halep a câștigat la TAS, iar suspendarea de 4 ani i-a fost redusă la 9 luni. Aceasta a expirat în iulie 2023, iar jucătoarea de tenis poate reveni imediat pe teren. Ea a primit invitație să joace la Miami, și a răspuns că își dorește să evolueze la turneul WTA 1000, care începe pe 19 martie.

Simona Halep a ieșit din clasamentul WTA, așa că are nevoie de wild-card la turnee pentru a putea juca și pentru a acumula puncte.

VIDEO. Simona Halep: „Vreau să joc la Miami și fac tot ce pot să ajung la Olimpiadă”

Îmi doresc să merg la Miami, dar am nevoie acum de câteva zile să mă pregătesc mental.

Șansele să ajung la Olimpiadă sunt minime, pentru că nu am clasament, dar îmi doresc mult să ajung acolo. Dacă voi reuși să câștig câteva meciuri, o să am o șansă în plus.

Nu am plănuit absolut nimic, totul este o opțiune. O să fac tot ce pot să joc la Olimpiadă. Îmi doresc un trofeu, oricare ar fi, dar visăm acum, să ne trezim la realitate, va fi foarte greu.

Eram foarte bucuroasă când am primit decizia, vom discuta pe parcurs despre ce va urma, despre posibile alte procese. A fost incorect tot ce s-a întâmplat. În momentul acesta, nu am echipă, dar am câteva zile să îmi formez una. Nu este ușor, o să o iau pas cu pas”, a declarat Simona Halep.

Simona Halep își dorește imens să participe la Jocurile Olimpice de la Paris. Cum poate ajunge acolo?
HALEP, VICTORIE LA TAS
Simona Halep își dorește imens să participe la Jocurile Olimpice de la Paris. Cum poate ajunge acolo?

Simona Halep, invitată la Miami Open 2024

Sportiva din Constanța a primit o invitație din partea organizatorilor turneului de la Miami, semnată de directorul turneului, James Blake, anunță Antena 3.

„Această scrisoare certifică faptul că Miami Open 2024, prezentat de Itau, parte a circuitului profesionist de tenis ATP și WTA, care distribuie peste 17 milioane de premii totale, începând cu 17 martie și terminând pe 31 martie, se va desfășura în Miami, Gardens, FL, SUA, și va găzdui competiția de calificare la simplu, care adună 96 de jucători masculin și feminin, începând cu duminică, 17 martie 2024, și competiția principală de simplu și dublu cu 320 de jucători în perioada 19-31 martie 2024.

Eu, directorul turneului Miami Open 2024, invit oficial jucătorul menționat mai sus (n.r - Simona Halep) și echipa sa la turneul nostru", se arată în invitația trimisă Simonei.

Cum poate ajunge Simona Halep la Jocurile Olimpice

Ce ar trebui să se întâmple însă pentru ca Simona să fie prezentă la Paris?

Principalul criteriu de calificare al unui sportiv îl reprezintă clasamentul mondial, WTA, respectiv ATP din data de 10 iunie 2024, imediat după încheierea celui de-al doilea turneu de Mare Șlem al anului, cel de la Roland Garros.

Apoi, jucătoarea, în acest caz, trebuie să fi fost nominalizată în echipa de Billie Jean King Cup a țării sale între ediția JO de la Tokyo 2020 și cea de la Paris 2024, iar una dintre nominalizări să fi fost în 2023 sau 2024.

Sau dacă a adunat de-a lungul carierei măcar 20 de reprezentări în BJK Cup, criteriu pe care Halep nu îl îndeplinește, ea apărând în înfruntările din competiția pe națiuni de 15 ori.

De asemenea, ar trebui să fie între primele 56 de jucătoare ale lumii, un reper care va aluneca până spre locul 100 ținând cont de faptul că fiecare țară are dreptul la un maximum de 4 sportivi înscriși la simplu. În acest moment, Simona nu are clasament și va trebui să se bazeze pe invitații la turnee pentru a începe să-și clădească unul.

Excepțiile oferite de regulamentul ITF includ și ridicarea unei suspendări

Simona nu a mai jucat în Billie Jean King Cup din aprilie 2019, de la dramatica semifinală contra Franței de la Rouen. Ar putea fi nominalizată însă pentru duelul contra Ucrainei, din 12-13 aprilie, din calificările competiției, care se va disputa în Statele Unite ale Americii, la Omni Amelia Island Resort.

E nevoie însă de două nominalizări. Iar regulamentul ITF care detaliază sistemul de calificare prevede că pot exista excepții în cazul în care o jucătoare nu le bifează pe amândouă. Una dintre ele, la punctul 7.2.1, alineatul (d), se referă la „timing of suspension", și anume, dacă suspendarea unei sportive este ridicată până la startul concursului olimpic

Ar mai fi, de asemenea, unul dintre cele două locuri rezervate unor campioni de Grand Slam sau campioni olimpici, pentru care însă trebuie să fii între primii 400 de jucători ai lumii. (Toate detaliile, aici).

Citește și:

Ce nu a putut îndura Simona Halep în timpul suspendării: „Era o suferință să fac asta”
SIMONA HALEP, VICTORIE LA TAS
Ce nu a putut îndura Simona Halep în timpul suspendării: „Era o suferință să fac asta”
ITIA a vrut să o distrugă pe Simona Halep » Detaliul uluitor de la proces
HALEP, VICTORIE LA TAS
ITIA a vrut să o distrugă pe Simona Halep » Detaliul uluitor de la proces

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
monika.
monika.  •  08 Martie 2024, 22:42

Asta mai lipsea, sa ne reprezinte la Olimpiada cei condamnati pt consum de substante interzise. Doamna si domnilor jurnalisti, alte subiecte nu gasiti?

Trandafir
Trandafir  •  07 Martie 2024, 11:17

Un obiectiv a fost atins. Deja este pe tabloul principal la Miami, wta 1000. La Paris poate sa participe ca spectatoare. Ii doresc succes, fericire, dar in special mai multa minte.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează