SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Simona Halep, susținută de antrenorul rivalei: „Am lipsit și eu 14 luni, știu cum e. Sper că va reveni curând”

Simona Halep / Sursă foto: Guliver/Getty Images +7   FOTO
Simona Halep / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat sambata, 29 aprilie 2023 18:40 / Actualizat duminica, 30 aprilie 2023 00:06

Simona Halep (31 de ani, #26 WTA), suspendată în continuare provizoriu după ce a picat un test anti-doping în august 2022, a acordat săptămâna aceasta un prim interviu după mai multe luni de tăcere, într-o tentativă de a atrage atenția asupra situației sale incerte privind judecarea cazului.

Numeroase nume s-au solidarizat zilele acestea cu Simona Halep, printre care și Thomas Johansson, antrenorul Soranei Cîrstea, nimeni alta decât jucătoarea cu care Simona s-a luptat de-a lungul timpului pentru supremație în preferințele fanilor români.

Suedezul a vorbit laudativ despre Halep, mărturisind că așteaptă o revenire cât mai rapidă a acesteia pe teren. 

Simona Halep, susținută de Thomas Johansson

„Simona este o jucăoare uimitoare şi o fată drăguţă. Ea a fost foarte bună, a avut rezultate extraordinare, una dintre jucătoarele puternice când era în top.

Ce pot spune este că, bineînţeles, ne dorim să revină. E o jucătoare atât de bună şi sper că toate lucrurile se vor rezolva curând. A avut rezultate foarte bune, în special pe zgură. 

Pot spune că am lipsit de pe teren 14 luni din cauza unei accidentări şi mi-a lipsit tenisul în fiecare zi. Cred că este acelaşi lucru pentru Simona. Sper că va reveni pe teren”, a afirmat Thomas Johansson, potrivit Antena 3 CNN

Cum ajungi instructor de tenis? 10 ponturi de la una dintre cele mai tinere antrenoare din România + sfaturi pentru părinți: „N-ar trebui să gândească așa”
INTERVIU
Cum ajungi instructor de tenis? 10 ponturi de la una dintre cele mai tinere antrenoare din România + sfaturi pentru părinți: „N-ar trebui să gândească așa”

Și Ion Țiriac sare în sprijinul lui Halep

Ion Țiriac cere ca Federația Internațională de Tenis să ia urgent o măsură în cazul de dopaj al Simonei Halep. 

„Se antrenează în fiecare zi, acolo la mine, la «Stejarii», de parcă ar trebui să joace mâine. Dar îmi tot spune că nu, că iar au amânat-o. După părerea mea, această manipulare care se face în lumea sportului este impermisibilă. Dacă tu ești declarat pozitiv atât în proba A, cât și în proba B, ești pozitiv.

Eu am fost unul dintre cei cinci care au format legislația WADA, în anii 2000. Pozitiv e pozitiv. Dacă cinci te țin cu gura deschisă și al șaselea îți bagă ceva pe gură, ești pozitiv. Dar ăia sunt criminali și nu poți să fii considerat vinovat. 

Așa și cu Simona Halep. La 31 de ani, la US Open, unde niciodată nu a fost as, știind că a fost verificată cu trei zile înainte, după meci, după ce iese de pe teren... atât de tâmpită nu poate să fie Simona. Nu doar Simona, care e o fată inteligentă, ci nimeni!”, a spus Ion Țiriac, potrivit sport.ro.

Am fost anunțată în octombrie că testul meu de urină din august a fost pozitiv. De atunci, am făcut 10 teste la rând și toate au fost negative. Au fost probe de sânge și urină în același timp. 

Următorul pas va fi o audiere programată la sfârșitul lunii mai, pe 28, dar este o estimare fragilă, pentru că ITF (n.r. Federația Internațională de Tenis) a spus că s-ar putea anula. Dacă vor face asta, vor fi trecut aproape opt luni de când am fost suspendată provizoriu pentru prima dată și cred că nu e corect să petrec opt luni fără măcar să fi fost judecată de Tribunal. 

- Simona Halep, pentru Tennis Majors

Citește și alte știri din tenis: 

Irina Begu este în „optimi” la Madrid” » Meci excelent cu Shelby Rogers, pe care a învins-o în două seturi

Asociația lui Djokovic, mesaj după interviul Simonei Halep: „Sportivilor nu le dă nimeni timpul înapoi”

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (5)
AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  06 Mai 2023, 00:27

Sorana nu a fost niciodata o concurenta pentru Simona.

Vladpopescu125
Vladpopescu125  •  01 Mai 2023, 02:01
Postat de Freyya pe 30 Aprilie 2023, 19:13

lui nu. dopatei da

Lipsa acuta de neuroni naste m...de incultura . Ai greieri in calcaie .????

Freyya
Freyya  •  30 Aprilie 2023, 19:13
Postat de TraianX pe 30 Aprilie 2023, 13:20

Pentru 267890. cred ca iti lipseste bunul simt.

lui nu. dopatei da

Vezi toate comentariile (5)
Comentează