SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, SUSPENDATĂ

Primul indiciu din partea TAS în cazul Simonei Halep. Ce a apărut pe site-ul instituției

Simona Halep // foto: Guliver/gettyimages
Simona Halep // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 27 noiembrie 2023 10:10 / Actualizat luni, 27 noiembrie 2023 11:17

Simona Halep (32 de ani) a făcut apel de mai bine de o lună la decizia de suspendare din tenis pentru 4 ani, însă audierea ei nu se întrevede în următoarele luni.

Pe 12 septembrie, Simona Halep a fost suspendată vreme de 4 ani pentru două încălcări ale regulamentului anti-doping, utilizarea unei substanțe interzise, roxadustat, și suspiciunea că ar fi utilizat metode / substanțe interzise pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic.

Radu Naum, discurs dur la TV după Dinamo - FCSB: „E inadmisibil! Până când continuăm așa? Eu am rămas marcat”
Dinamo - FCSB
Radu Naum, discurs dur la TV după Dinamo - FCSB: „E inadmisibil! Până când continuăm așa? Eu am rămas marcat”

Echipa de avocați a Simonei a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv față de decizia primită în septembrie, însă audierea nu a fost fixată până în acest moment.

Cât mai așteaptă Simona Halep audierea la TAS? 

Nu doar atât, dar judecarea cazului Simonei nu se întrevede în viitorul apropiat. Pe lista oficială a audierilor, publicată pe site-ul oficial TAS, figurează cazuri care au date de judecare până pe 21 martie 2024. Printre ele nu se află și cazul suspendării Simonei!

În momentul în care anunța că Simona Halep a făcut apel, publicația americană The Athletic explica pașii acțiunii de la TAS:

„Sesizările juridice ale avocaților Simonei vor fi făcute în următoarele câteva zile, apoi Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA), care supraveghează programul anti-doping în tenisul profesionist, va avea la dispoziție aproximativ o lună pentru a răspunde.

Instanța va stabili apoi o dată de audiere, în lunile următoare”.

Speranța Simonei Halep

Așadar, este posibil ca în perioada următoare TAS să actualizeze lista audierilor și să includă acolo cazul Simonei. Rămâne de văzut dacă audierea va fi strecurată printre cazurile cu date deja fixate, sau va avea loc din aprilie 2024 încolo.

La audierea de la tribunalul independent care a suspendat-o 4 ani, Simonei Halep a justificat testul pozitiv la roxadustat susținând că un supliment alimentar pe care l-a utilizat înainte de US Open 2022, o pudră de colagen, Keto MCT, a fost contaminată. Gazeta Sporturilor a mers în Canada pentru a investiga cazul - AICI, concluziile.

VIDEO: Simona Halep, la Muzeul Figurilor de Ceară din București

Mai multe știri din tenis: 

Jaqueline Cristian, învinsă în finala turneului ITF de la Valencia, dar revine în Top 100

Novak Djokovic după dezastrul din Cupa Davis: „Îmi asum responsabilitatea”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
MariusN
MariusN  •  27 Noiembrie 2023, 23:40

Stirea e, "hai s-o bagam iar in seama pe marea dopata"! Nu mai putem scrie, cate milioane a mai castigat in tur 2 al vreunui turneu, asa ca sa se bucure, cica natiunea, ca avem un sportiv multimilionar... Si acum, "saraca" nu mai poate castiga ptr popor propriile milioane si ii dam cu pronuntarea numelui in cazuri in care nici TAS nici WADA n-o prea mai baga in seama... Bravo, si comentariilor de pan-acum..

Freyya
Freyya  •  27 Noiembrie 2023, 18:29

din partea mea s-o audieze dupa ce-i creste barba. si nici atunci - ca un trisor mai putin in competitii inseamna mai multi bani pentru sportivi curati

laurkro
laurkro  •  27 Noiembrie 2023, 15:21

Ce a apărut de fapt nu a apărut. Sau despre cum să faci din ceva bici care și pocnește. Sau jurnalism fără nimic.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează