SPORTURI  »  TENIS  »  KREMLIN CUP

CTP avertizează: „Dacă joacă așa, Simona Halep nu are șanse cu Sakkari”

Cristian Tudor Popescu a analizat șansele Simonei Halep cu Maria Sakkari / Captură Digi 24 +6   FOTO
Cristian Tudor Popescu a analizat șansele Simonei Halep cu Maria Sakkari / Captură Digi 24

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 octombrie 2021 13:09 / Actualizat vineri, 22 octombrie 2021 13:27

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (64 de ani) a prefațat duelul pe care Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) îl va juca astăzi, după ora 16:00, cu Maria Sakkari (26 de ani, 7 WTA), în sferturile de finală de la Kremlin Cup.

Fin cunoscător al tenisului, CTP admite că Maria Sakkari e favorită în partida de astăzi de la Moscova și o sfătuiește pe Simona să apeleze la un joc mult mai ofensiv decât cel etalat până acum în turneu. 

Cristian Tudor Popescu: „Simona e conștientă că favorita e Sakkari”

„Simona e bine pregătită pentru meci din punct de vedere psihic. Își dă seama că are o adversară aflată într-o formă deosebită. Simona e conștientă că acum favorită e Sakkari și pleacă cu sentimentul că nu are nimic de pierdut. Aici aș vedea să poată să dea drumul la jocul mai agresiv, despre care vorbea Adrian Marcu.

Simona n-a jucat agresiv, n-a folosit acest al doilea joc al ei, mai agresiv, în care face winnere, ia inițiativa și atacă, chiar din defensivă. Nu joacă așa pentru că n-are suficientă încredere și recurge la jocul care a consacrat-o. Ăsta e un tip de joc cu care Simona, acum, nu poate să se mai ducă spre vârf și să reziste acolo prea mult. 

Acum asta poate să testeze cu Sakkari, care e jucătoare de hit, care lovește în tot ce mișcă. Dacă Simona recurge la jocul defensiv, pe care l-a făcut bine cu Potapova și Kudermetova, nu are șanse în fața Mariei Sakkari. Trebuie să ia inițiativa, să nu o lase pe Sakkari”, a declarat Cristian Tudor Popescu, conform digisport.ro

+2 FOTO

Simona Halep, duel cu una dintre cele mai puternice jucătoare din circuit

Născută în Atena, Sakkari s-a mutat la 18 ani în Barcelona pentru a-și îmbunătăți jocul. Din 2010 până în 2015 a jucat în turnee IT, iar în 2016 a terminat pentru prima dată sezonul în top 100, pe locul 86. 

La finalul lui 2020 se afla pe locul 22, iar în acest an a urcat până pe locul 7, după ce a obținut cele mai bune rezultate la un turneu de Grand Slam (semifinală la US Open, unde a pierdut cu Emma Răducanu, 1-6, 4-6 și semifinală la Roland Garros, unde a fost învinsă de Barbora Krejcíkova, 5-7, 6-5, 7-9). 

Sakkari are un singur turneu câștigat până acum, în 2019, la Rabat. A mai jucat și două finale: la Ostrava (2021) și San Jose (2018). Jucătoarea din Grecia se simte excelent pe suprafețele hard, care-i pun în valoare serviciul puternic și loviturile agresive, Sakkari fiind recunoscută în circuit pentru forța fizică.

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

Ce urmează pentru Simona Halep la Kremlin Cup » Duel cu una dintre cele mai puternice jucătoare din circuit

Simona Halep, prima reacție după calificarea în sferturile Kremlin Cup: „Știam că va fi greu să termin în două seturi” » Ce glumă a făcut

Citește și:

Marius Ștefănescu ar fi aproape de FCSB, deși Dioszegi spunea că „onoarea nu se poate cumpăra
Superliga
Marius Ștefănescu ar fi aproape de FCSB, deși Dioszegi spunea că „onoarea nu se poate cumpăra" » Acum, oficialii de la Sepsi se contrazic în declarații
A dat gol în finala mică a Campionatului Mondial, iar acum este aproape de un transfer la Rapid » Ce mutare de proporții pregătesc giuleștenii
Superliga
A dat gol în finala mică a Campionatului Mondial, iar acum este aproape de un transfer la Rapid » Ce mutare de proporții pregătesc giuleștenii
Florentin Petre a semnat cu Dinamo, asistat de Anamaria Prodan, și e făcut praf de Cornel Dinu
Superliga
Florentin Petre a semnat cu Dinamo, asistat de Anamaria Prodan, și e făcut praf de Cornel Dinu

„Te ridică sau te bagă în pământ” » Horațiu Moldovan a povestit cum a cucerit-o pe Aza Gabriela: „Prima noastră întâlnire a fost la asigurări”

Iubita unui jucător cu 400 de meciuri în Seria A i-a mărturisit Dilettei Leotta: „De asta dormim în camere separate”


Comentarii (3)
593152191726559
ApiSonne SG  •  22 Octombrie 2021, 15:58

Vac.....???? l, joaca acum! Halep poate sa iasasa la pensie. Nu mai are nici o șansă. Cică Dan Petrescu , nu mai simte mâna, o fi de la vac.????... Clujul cu asa mulți vac???? va ajunge la retrogadare!

itu52
itu52  •  22 Octombrie 2021, 15:57

„Nu joacă așa pentru că n-are suficientă încredere și recurge la jocul care a consacrat-o.” Păi, nu e mai bine s-o dea pe ce a consacrat-o, jocul ăla a dus-o pe prima poziție mondială. Un fel de „să se revizuiască primesc, dar să nu se schimbe nimic ...”, Lăsând gluma la o parte, d_l CTP pică în „gura păcătosului adevăr grăiește”. Voalat recunoaște că Simona o mai bunghea în WTA, nu a fost un lider autoritar, mai degrabă unul oscilant. Acum e ca la începuturi și știe foarte bine ce are de făcut. Cu Sakkari va fi foarte greu. Grecoaica nu are astâmpăr, țopăie mult, parcă e o căpriță pe stâncile Carpaților. Tot timpul este pe minge.

dora
dora  •  22 Octombrie 2021, 13:31

Aproape oricine joaca la turneele mari impotriva Simonei de la turul 2 incolo este favorita !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează