SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS CUPA DAVIS / BARAJ

Sorţi cu noroc

Articol de - Publicat joi, 17 aprilie 2008 00:00

România va întîlni în septembrie India pentru a rămîne în seria de elită.

Al treisprezecelea baraj din ultimii 14 ani pentru echipa de Cupa Davis a României se va disputa între 19 şi 21 septembrie. Şi va fi la Bucureşti, contra Indiei, probabil cel mai accesibil adversar posibil din cei aflaţi în urnă. Aşa a decis tragerea la sorţi desfăşurată ieri, la Londra. “Cu India, pe zgură şi la noi acasă e mai mult decît puteam visa. Cea mai bună va­rian­tă!”, a exclamat Andrei Pavel la a­fla­rea veştii. “Cineva, acolo, sus, ţine cu jucătorii români. Am căzut cum îmi doream eu”, a adăugat an­tre­norul Florin Segărceanu.

Bopanna, Bhupathi, Paes şi Amritraj au ajuns să se lupte pentru un loc în Grupa Mondială, după ce au învins cu 3-2 Japonia în Grupa I a Zonei Asia-Oceania. Adică exact oponentul de care au trecut românii în barajul din 2007. Indienii n-au mai fost între primele 16 echipe din 1998, disputînd de a­tunci şase întîlniri pentru pă­trun­derea în seria de elită.

“În primul rînd, ei nu au jucători de zgură. Dublul e tare şi ne poate pune probleme, însă celelalte puncte sînt ca şi făcute”, a apreciat Pavel, care îşi aminteşte că ultima dată cînd a înfruntat un jucător indian la simplu a fost acum 12 ani. “Am jucat cu Paes, care pe atunci era în jur de locul 80 în lume”. Segărceanu vede la fel întîlnirea din septembrie. “Mahesh Bhupathi şi Leander Paes sînt printre cei mai buni jucători de dublu din lume. La simplu nu au mari valori. Noi vom folosi aceeaşi echipă ca la ultimul meci, dacă nu vor apărea acci­den­tări”, a încheiat el.

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează