SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Start perfect! » Hănescu a început cu dreptul noul sezon ATP

Hănescu a început cu o victorie noul sezon ATP.
Hănescu a început cu o victorie noul sezon ATP.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 03 ianuarie 2012 22:37

Victor Hănescu a păşit cu dreptul în noul sezon, după ce în 2011 a obţinut doar 16 victorii în 26 de turnee.

Aflat într-o scădere evidentă de formă pe parcursul anului trecut, an pe care l-a început pe locul 51 şi l-a încheiat pe 90, Victor Hănescu a întors foaia în 2012 şi a debutat cu o victorie convingătoare pe hard-ul din India.

Singurul român din top 100 ATP a lăsat deoparte eşecurile din trecut şi a reuşit să treacă cu bine de primul meci de la turneul din Chennai. Hănescu a trecut în minimum de seturi de americanul Sam Querrey (93 ATP) cu 6-3, 6-4, şi s-a calificat în optimile de finală. Pe parcursul celor 70 de minute, românul a arătat un joc solid, în care nu a comis nici o dublă greşeală, şi-a îmbunătăţit procentajul la primul serviciu şi s-a evidenţiat şi prin numărul de puncte cîştigătoare.

Hop dificil
Hănescu nu se poate bucura prea mult de succesul obţinut în faţa americanului, pentru că este obligat să se gîndească deja la următorul adversar, care va fi unul de calibru. Pentru un loc în sferturi, românul trebuie să treacă de Milos Raonic, canadianul de pe locul 31 ATP care este favorit patru şi se află într-o formă foarte bună. Chiar dacă în singurul duel dintre cei doi, din 2010, a ieşit victorios, Hănescu are nevoie de un joc perfect pentru a repeta performanţa de la Toronto.

16-25 a fost raportul victorii-înfrîngeri în 2011 pentru Victor Hănescu

POZIŢII OCUPATE DE HĂNESCU LA ÎNCEPUTUL ANULUI
2008: 78
2009: 48
2010: 48
2011: 51
2012: 90

Ascensiune continuă
Monica Niculescu, care a avut un final fulminant în 2011, a arătat aceeaşi formă extraordinară şi în debutul noului sezon. Românca (30 WTA) a acces, ieri, în optimile de la Auckland după ce a trecut de Jamie Hampton (SUA), cu 7-6 (1), 6-1. Monica, care ţine un jurnal pe site-ul oficial WTA pe perioada competiţiei, le-a împărtăşit fanilor emoţiile trăite pe parcursul partidei. "A fost un sentiment plăcut să revin. Am intrat mai greu în meci, din cauza condiţiilor meteo. Ea deja jucase trei partide în calificări şi a fost într-o formă bună. După ce am luat primul set, am devenit mult mai încrezătoare şi am început să-mi controlez loviturile", a mărturisit Monica. Ea va juca în optimi cu chinezoaica Jie Zheng (48 WTA).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează