SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Tabloul speranţelor » Simona Halep şi Irina Begu ţintesc sferturile la Australian Open: posibilul traseu al fetelor noastre

Articol de - Publicat sambata, 24 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 23 ianuarie 2015 22:19

A treia jucătoare a lumii a învins-o în turul al treilea pe Bethanie Mattek-Sands cu 6-4, 7-5 şi urmează să o întîlnească pe Yanina Wickmayer, fostă jucătoare de Top 20.

Simona Halep a jucat ieri cel mai lung meci al său de pînă acum la Australian Open. Nouăzeci şi două de minute a durat înfruntarea dintre ea şi americanca Bethanie Mattek-Sands. A fost un meci disputat în căldura după-amiezii de la Melbourne.

La un moment dat, Simona trebuia să se confrunte şi cu această perioadă a zilei după ce a jucat de la ora 11:00 dimineaţa, dar şi tîrziu în noapte. Românca a schimbat de asemenea şi terenul, de pe Rod Laver Arena a fost mutată pe Margaret Court Arena, care are o capacitate de 7.500 de locuri.

Bethanie a jucat la fel ca toate celelalte jucătoare care sînt sub Simona în clasament, fără a avea nimic de pierdut, cu multă dorinţă, agresivă, încercînd să o trimită pe româncă dincolo de linia de fund.

Folosindu-şi îndemînarea de la fileu căpătată în multe meciuri de la dublu şi dublu mixt, americanca s-a ţinut în primul set aproape de Simona pînă la 3-3. Apoi a venit break-ul şi Simona s-a eliberat, mărşăluind pînă la 6-4.

A condus cu 5-1
Marşul a continuat şi în partea a doua a meciului, Halep distanţîndu-se la 5-1. Timp în care a dominat-o pe Bethanie, în care venirile la fileu i-au ieşit şi în care echipa ei a aplaudat-o în nenumărate rînduri. Însă apoi a venit scăderea în jocul său. A servit de două ori pentru meci, dar nu a reuşit să aibă vreo şansă de a încheia partida. Mattek-Sands a strîns patru game-uri consecutive şi a venit la 5-5.

Aici a simţit Simona primejdia şi a apăsat pe pedala de concentrare, a făcut break şi apoi a fructificat prima minge de meci ivită pe hard-ul albastru. Game, set şi meci pentru Simona, care e pentru a cincea oară în a doua săptămînă a unui turneu de Mare Şlem, după US Open 2013, Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon 2014. Duminică o va întîlni pe Yanina Wickmayer pentru un loc în sferturi de finală.

Adversară
Yanina Wickmayer are 25 de ani şi este clasată pe locul 80 în lume, însă a fost şi mai sus. Belgianca a urcat pînă pe poziţia a 12-a pe 19 aprilie 2010. Un an în care a atins de două ori turul al patrulea în turneele de Mare Şlem, însă cea mai mare performanţă a sa în astfel de competiţii este calificarea în semifinale la US Open în 2009.

La finalul acelui an, ea primit o suspendare de un an din partea Agenţiei Naţionale Antidoping pentru că nu şi-a completat în repetate rînduri formularele care informau unde se află. Federaţia Internaţională nu a fost de acord cu această suspendare.

Wickmayer, o jucătoare de 1,82, care loveşte puternic şi care a aflat la finalul anului trecut că a evoluat o bună perioadă cu boala Lyme. Însă a răspuns foarte bine la medicaţie şi acum e din nou pe teren.

"Va fi o nouă zi"
Simona Halep şi Yanina Wickmayer s-au confruntat de trei ori pînă acum şi de fiecare dată a cîştigat belgianca. Însă întîlnirile au avut loc în perioada în care Yanina era în urcare, în timp ce Simona se obişnuia cu circuitul.

"Da, m-a învins de fiecare dată cînd am jucat, dar în optimi va fi o nouă zi. Am şansa mea să cîştig, dar ştiu că va fi un meci greu. E foarte înaltă şi foarte puternică. Trebuie să mă pregătesc foarte bine pentru meci", a spus Halep.

Antrenorul begiencei, Michel Bouhoulle, a spus că Yanina e din ce în ce mai pozitivă în joc şi are multă voinţă să ajungă acolo unde a mai fost, adică în elită.

16 reuşite la fileu a avut Bethanie Mattek-Sands din 22 de urcări, în timp ce Simona a reuşit patru din cinci urcări

29 de lovituri cîştigătoare a reuşit Simona Halep, faţă de 26 ale adversarei

"Sînt mulţumită de jocul meu, am evoluat mai bine ca în turul al doilea. Ea e foarte puternică, iar eu am vrut doar să-mi fac jocul meu. Am fost agresivă, am stat aproape de linia de fund, am servit bine" (Simona Halep)

"Yanina serveşte foarte bine, loveşte foarte puternic de pe ambele părţi, trebuie să mă mişc foarte bine, să fac ce ştiu eu cel mai bine, să joc rapid" (Simona Halep)

648970-tablou-feminin.jpg,

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
valyomanyd
valyomanyd  •  24 Ianuarie 2015, 23:10
Postat de claudiupascu pe 24 Ianuarie 2015, 09:28

Scuze Simona joaca de la zece dar inaintea ei joaca din nou Nadal si nu se stie cand termina.

Simona joaca in primul meci, nu are treaba cu Nadal !

1984adrian
1984adrian  •  24 Ianuarie 2015, 10:01

Ar trebui sa nu aiba probleme in acest tur si sa faca bine sa nu isi piarda concentrarea la nici un meci. Poate sa fie si 5-0, relaxarea trebuie sa vina dupa meci, nu in timpul lui. In schimb, Irina are un meci f. dificil. Ar fi minunat sa treaca de ingamfata aia.

red_dog___
red_dog___  •  24 Ianuarie 2015, 09:30

Cum e posibil sa-ti pierzi concentrarea la scorul de 5-1 ? Daca Simona va continua sa se relexeze cand are un avantaj lejer ,nu cred ca poate castiga un G S .Parerea mea !

Vezi toate comentariile (7)
Comentează