SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Tecău şi Lindstedt s-au calificat în penultimul act de la Wimbledon » Iarbă de semifinale

Articol de - Publicat miercuri, 30 iunie 2010 00:00

Horia Tecău şi Robert Lindstedt s-au calificat ieri în premieră în penultimul act al unui turneu de Mare Şlem. Dublul româno-suedez a trecut în "sferturile" de la Wimbledon de perechea spaniolă Granollers/Robredo cu 7-6 (5), 6-2, 2-6, 6-4.

Un cocktail, nu unul exotic, ci unul ponderat format din temperamentalul Tecău şi din luptătorul Lindstedt. Asta au avut ieri în faţa spaniolii Tommy Robredo şi Marcel Granollers. Cu o victorie senzaţională în spate, revenirea de la 0-2 în faţa favoriţilor patru Mirnîi/Bhupathi, Tecău şi Lindstedt nu au lăsat loc de interpretări şi au realizat cea mai bună performanţă a carierei.

Românul a început să joace în luna martie cu suedezul în vîrstă de 34 de ani. Rezultatele aveau să vină aproape imediat, ei impunîndu-se la Casablanca în luna aprilie. Din păcate, aranjamente anterioare i-au împiedicat pe cei doi să bifeze sezonul de zgură împreună, consecinţa find o eliminare timpurie, încă din primul tur, la Roland Garros. În sezonul verde, s-au reîntîlnit şi au cîştigat în Olanda. Dar la Wimbledon n-au mai piedut atît de devreme, ci au ajuns pînă în semifinale. Pe o suprafaţă care le convine de minune, cei doi servind foarte bine. În partida cu spaniolii şi-au pierdut doar o singură dată avantajul serviciului.

Pe urmele lui Pavel
Pentru Horia, turneul de la Wimbledon e unul special. La juniori, alături de Florin Mergea, s-a impus de două ori, iar la simplu a ajuns pînă în semifinale în 2003.

Ultima oară cînd un român ajungea pînă în semifinalele unui turneu de Grand Slam la dublu era în 2006, la Roland Garros, unde cuplul Pavel/Waske atingea respectiva performanţă. Pînă la Wimbledon 2010, cea mai bună performanţă a luiTecău (25 de ani) fusese atingerea turului al treilea în concursurile majore.

Următorii adversari al perechii româno-suedeze vor fi argentinienii Juan Ignacio Chela şi Eduardo Schwank. Ca şi spaniolii din "sferturi", nu este vorba despre un dublu rodat în turnee, ci de întîlnirea a doi jucători de simplu pe tabloul de dublu. În plus, în partea superioară de tablou, favoriţii unu ai turneului au părăsit demult competiţia, cel mai bine cotaţi fiind Lindstedt şi Tecău, capi de serie 16.

Victorie la Arad
Tenis. Victor Crivoi, favorit 4 la challengerul cu premii de 50.000 de dolari, de la Arad, l-a învins în primul tur cu 3-6, 6-2, 6-1 pe spaniolul Gillermo Olaso (235 ATP). Crivoi, numărul 168 ATP, va juca în turul doi cu învingătorul partidei dintre Roberto Bautista-Agust (Spa) şi Franco Skugor (Cro).

Înfrîngere pentru Dulgheru
Tenis. Perechea David Marrero/Alexandra Dulgheru (Spa/Rom) a fost eliminată ieri în turul doi al probei de dublu mixt de la Wimbledon de cuplul Paul Hanley/Yung Jan Chan (Aus/Taiwan). Hanley şi Chan, favorţi 12, s-au impus cu 6-1, 6-3. Marrero şi Dulgheru vor împărţi un cec în valoare de 3.200 de euro.

Eliminată
Tenis. Ana Bogdan a pierdut în turul doi al probei de junioare din cadrul turneului de la Wimbledon. Bogdan a fost învinsă cu 7-6 (6), 6-4 de belgianca An-Sophie Mestach, favorita numărul 11

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează