SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Tenisul care oferă şi pretinde » Ce îşi doreşte Simona Halep de la viitor

Familie, copii, rochie de mireasă lungă, duminici liniştite sînt cîteva lucruri pe care şi le doreşte în viitor Simona Halep
Familie, copii, rochie de mireasă lungă, duminici liniştite sînt cîteva lucruri pe care şi le doreşte în viitor Simona Halep

Articol de - Publicat luni, 10 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 09 noiembrie 2014 22:28

Numărul 3 mondial a vorbit în emisiunea "După 20 de ani" de la ProTV despre începuturile ei în sportul alb, despre ascensiunea recentă, adversare, obiceiuri şi bucurii. Despre cum mama ei a învăţat-o, înainte de toate, să fie om.

Timp de o oră, Simona Halep a zîmbit, s-a concentrat pe răspunsuri, s-a gîndit, a dezvăluit. Dar, mai ales, a zîmbit. Invitată în emisiunea "După 20 de ani" de la ProTV, românca aflată pe locul 3 în lume la finalul unui sezon dens, epuizant a vorbit despre acele lucruri care stîrnesc curiozitatea privitorului săptămînă de săptămînă.

Care sînt cu atît mai interesante cu cît protagonista e mai valoroasă, cu cît rezultatele ei urcă. Rememorînd momentele recente de la Turneul Campioanelor de la Singapore, Halep a revizitat senzaţii amestecate: bucuria pentru performanţa de a fi ajuns în finală, de a o fi învins pe Serena Williams în grupe, de a nu fi cedat deliberat în faţa Anei Ivanovici doar pentru a face un joc.

Ea a spus că a simţit forţa Serenei în finală, un meci pe care l-a început tremurînd pentru că ştia că va avea în faţă o adversară mult mai motivată decît cea de cu cîteva zile înainte.

Că, dacă ar fi să schimbe ceva legat de finala de la Roland Garros, pe care a cedat-o în faţa Mariei Şarapova, ar umbla puţin la încredere. "Un pic mi-a zburat concentrarea. Puţin pe negativ şi a fost suficient. Şicanele ei întotdeauna deranjează şi cred că ăsta este şi obiectivul ei. Dar cu experienţa, ajungi să te concentrezi pe ceea ce ai tu de făcut", a spus Simona.

Apoi, a descris cum procedează în minutele dinaintea începerii unui meci, indiferent de faza în care se dispută. "Cînd întru pe teren, mă uit la adversară de obicei, ca să nu aştept foarte mult la fileu, aşa cum mi se întîmplă cu Şarapova sau cu Serena. Nu vreau să îmi fac ritualuri pentru că devii superstiţios. Şi nu e bine. Întotdeauna spun "bună!" la fileu şi adversarei, şi arbitrei. Sînt şi jucătoare care nu răspund. Dar, de fapt, este mai bine să spun că nu aud, nu vreau să spun că nu răspund".

Vîrsta la care să decizi să te concentrezi pe tenis este şi ea un subiect important. "Cred că la patru ani şi jumătate, cum am început eu, este puţin cam devreme. Dar nu trebuie să îşi dorească mai mult părinţii să facă tenis decît copiii. Ăsta este sfatul meu. Cred că la 14-15 ani decizi singur dacă vrei să faci performanţă. Eu atunci m-am decis că trebuie să fiu serioasă, că vreau să ajung undeva cu tenisul. Singură mă trezeam, mă duceam la antrenament cu taxiul uneori, pentru că tata nu se trezea la ora şapte să mă ducă. Ei nu m-au obligat niciodată să merg la antrenament", a încheiat Halep.

Familia, un vis şi o dorinţă
"Sînt foarte apropiată de familie, mă bucur că am ajuns la un nivel în care îmi permit să îi aduc alături de mine oricînd vreau pe părinţi şi cîţiva prieteni. Mama mi-a spus «să fiu om» înainte să joc tenis. Cred că îşi mai doreşte de la mine să îmi fac o familie şi să am copii. Nu simt nici un fel de presiune din partea ei, este o persoană extrem de deschisă, dar îmi spune că este foarte important să ai copii. Este posibil să ai timp şi de tenis, şi de familie, sînt jucătoare care au demonstrat asta, le-au făcut pe amîndouă, dar consider că sînt încă mică, vreau să mai aştept cîţiva ani înainte să îmi fac o familie", a spus Simona.

"Nu sînt genul care să alerge cu steagul pe teren. Nu este stilul meu. Transmit altfel plăcerea mea de a fi român. Vin foarte mulţi români la meciuri, este un sentiment fantastic. Sper să rămână alături de mine" (Simona Halep)

"Duminica mi-aş dori să dorm şi eu mai mult de ora 7:00, 7:30. Cînd o să am copii, să mergem în parc, apoi să revenim acasă, să ne jucăm. Dar vreau să îi ţin departe de calculator, pentru că nici eu nu m-am jucat şi nu vreau ca ei să fie altfel" (Simona Halep)

"Cînd va fi momentul, voi face pasul ăsta, căsătoria, vreau o rochie de mireasă foarte, foarte lungă. Şi tocuri. Obligatoriu, ca să fiu mai înaltă. Mi-aş fi dorit să am 5-7 centimetri mai mult decît am acum" (Simona Halep)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează