SPORTURI  »  TENIS  »  ROMÂNIA-BELGIA

Tot mai aproape » România și Belgia au intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru meciul direct din Cupa FED

Ţig, Begu, Tecșor-Cercel, Năstase, Niculescu și Cîrstea și o poză de grup înainte de întâlnirea cu Belgia // FOTO Raed Krishan
Ţig, Begu, Tecșor-Cercel, Năstase, Niculescu și Cîrstea și o poză de grup înainte de întâlnirea cu Belgia // FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 09 februarie 2017 00:00

Echipele României și Belgiei continuă antrenamentele la Sala Polivalentă, iar ieri au avut loc conferințele de prezentare.

În săptămâna de Fed Cup, zilele jucătoarelor se scurg între antrenamente și întâlniri cu presa. O rutină care seamănă puțin cu cea de la turnee, dar care implică și ideea de echipă.

Sorana Cîrstea, Irina Begu, Monica Niculescu și Patricia Țig, alături de Ilie Năstase, au intrat ieri în sala de conferințe la 13:15, cu un nou echipament de prezentare.

Pe unul dintre scaunele din spate a luat loc și Alina Tecșor-Cercel, cea care timp de doi ani a fost căpitanul nejucător al României și care acum este antrenor.

Cele patru fete de la masă sunt vesele, dar și serioase atunci când răspund. În afară de Patricia Țig, toate au mai trecut prin experiențe asemănătoare și au poveștile lor în spate.

Sorana Cîrstea, cea care revine

Clasată pe locul 62 în ierarhia mondială, ea nu a mai participat la o întâlnire de Fed Cup din aprilie 2014, atunci când România trecea de Serbia cu 4-1 și se califica în Grupa Mondială II.

Atunci, Sorana le învingea pe Ana Ivanovici și pe Bojana Iovanovski, punând două puncte din meciurile de simplu, lucru pe care doar ea și Alexandra Dulgheru l-au mai reușit în ultimii patru ani în Cupa Fed pentru România.

"Mi-a fost dor de Fed Cup. Am amintiri plăcute de la Arenele BNR. Mă bucur să fac parte din nou din echipă, că jucăm acasă, că o să am alături familia și prietenii și sper să vină multă lume. Eu sunt pregătită și e o onoare să fiu convocată. Sper să aduc un plus echipei", a spus ea.

Sorana le-a întâlnit în circuit pe Wickmayer, Flipkens și Mertens. "Tot timpul am preferat să joc împotriva unor jucătoare pe care le cunosc, noi toate le cunoaștem, am și vorbit între noi despre ele, fiecare a spus câte ceva și suntem pregătite", a completat ea.

Chiar dacă la antrenamentul de ieri a purtat un bandaj pe încheietura dreaptă, Sorana spune că e pregătită pentru meciuri.

Irina Begu, cea devotată

Cel mai bine clasată româncă va juca în întâlnirea cu Belgia, deși se confruntă în aceste zile cu unele probleme medicale, de aceea abia marți a reușit să antreneze împreună cu coechipierele sale.

"În Fed Cup e mereu diferit față de competițiile noastre, sunt mult mai multe emoții și indiferent cu ce echipă jucăm, eu cred că trebuie să fim pregătite, atente și să luptăm în fiecare moment", a spus ea.

A douăzeci și noua jucătoare este la a 13-a întâlnire de Cupa Fed, în care a jucat 18 meciuri, câș tigând zece și pierzând opt.

Monica Niculescu, cea mai experimentată

În urmă cu treisprezece ani a jucat Monica prima întâlnire de Cupa Fed, de atuci ea a adunat alte 32 în care a strâns 47 de meciuri. "Mă bucur să fiu aici, mie întotdeauna mi-a plăcut să joc la Fed Cup. Presiune nu resimt, eu m-am simțit bine mereu atunci când am jucat în fața unui public numeros. Mie mi se pare că avem o echipă bună și solidă", a spus ea.

Patricia Țig, cea care debutează

Jucătoarea în vârstă de 22 de ani este pentru prima dată în echipa de Cupa Fed a României, ea înlocuind-o pe Simona Halep. "Pentru mine e o onoare să fiu convocată în echipa României. Atmosfera e plăcută, toată lumea e binedispusă. Îmi place foarte mult și dacă joc, sper să aduc un punct României", a spus ea ieri.

Special pentru Fed Cup

Ilie Năstase a anunațt ieri că Sorana Cîrstea și Irina Begu vor juca la simplu, iar la dublu, dacă este nevoie, Begu și Monica Niculescu. Pentru a pregăti un eventual meci de dublu decisiv, Monica și Irina au jucat la Sankt Petersburg pe tabloul de dublu.

"Inițial nu îmi programasem să joc și dublu în Rusia, dar am vorbit cu Monica și am căzut de acord că ar fi bine pentru Fed Cup să avem în picioare câteva meciuri împreună. Am avut acolo două meciuri, unul câștigat, altul pierdut, dar important a fost că am jucat împreună și cred că a fost foarte bine. Dar eu sper să câștigăm încă de la simplu și să nu mai avem nevoie de meciul de dublu. Dar dacă va fi nevoie, noi suntem pregătite", a spus Irina.

Patruzeci la sută șanse

Dominique Monami a spus înainte de plecarea din Belgia că dacă Simona Halep nu va juca, șansele echipei sale de a câștiga sunt de 40 la sută.

"Sunt realistă, România are multe jucătoare în Top 100, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu. Dar și echipa noastră de Cupa Davis pornea cu șansa a doua în fața Germaniei și până la urmă a câștigat. Cine știe?, poate româncele nu vor prinde zile bune și noi le putem surprinde", a spus ea pentru La Derniere Heure.

Suprafața din Sala Polivalentă este foarte bună și se potrivește perfect jocului echipei Belgiei, tuturor celor patru jucătoare. Acesta este un lucru foarte bun pentru noi. Toate fetele sunt în formă și sunt motivate", a completat, ieri, ea.

"Eu nu puteam să fiu căpitan pentru băieți, eu pot să fiu căpitan numai la fete. Nu am lucrat cu ele, este antrenor care a lucrat cu ele, doamna Tecșor. Eu o să stau pe scaun și o să dau niște sfaturi, atât"

"Eu zic să se umple sala. Dacă aveam una cu 15.000, s-ar fi umplut și aia, așa cum s-ar umple și la handbal sau la alte sporturi"
Ilie Năstase

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (2)
catalynn
catalynn  •  09 Februarie 2017, 11:58

Succes!

10200561821366149
Ulmanu Ovidiu  •  09 Februarie 2017, 11:11

are mecla de pasarica nea Ilie...:))))))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează