SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS / ROMÂNIA-OLANDA 0-5

Un an mai tîrziu, acelaşi scor » România ratează din nou calificarea la barajul pentru Grupa Mondială

Adrian Ungur a cîştigat două din cele patru seturi ale României în faţa Olandei, la fel ca şi Hănescu // Foto: Bogdan Bălaş +1   FOTO
Adrian Ungur a cîştigat două din cele patru seturi ale României în faţa Olandei, la fel ca şi Hănescu // Foto: Bogdan Bălaş

Articol de - Publicat luni, 08 aprilie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 07 aprilie 2013 20:42

România mai rămîne un an în zona Euro-Africană, după ce, ca şi în 2012, a pierdut în faţa Olandei cu 0-5.

În 2011, în toamnă, echipa României pierdea în barajul Grupei Mondiale în faţa Cehiei cu 0-5. De atunci, jucătorii încearcă să ajungă din nou acolo, să mai aibă o şansă pentru a fi între cele mai bune 16 echipe ale lumii. De fiecare dată însă a dat peste Olanda şi de fiecare dată rezultatul a fost acelaşi, 5-0.

"Sînt sigur că vom reveni mai sus. Va fi greu ca întotdeauna. Niciodată nu a fost uşor. Ştiu pentru că şi eu am luat-o de la început cu echipa, am format una şi atunci am jucat şi în Grupa Mondială, şi baraj, şi sfert de finală. Nu cu mult timp în urmă am jucat cu Argentina în Grupa Mondială. Nu sîntem aşa de departe", a spus Andrei Pavel.

În oglindă
În 2012, cu un căpitan nejucător nou şi cu o echipă alcătuită din tineri, România a pierdut în Olanda cu 0-5, cîştigînd doar două seturi în partida de dublu. Un an mai tîrziu, la Braşov, cu Andrei Pavel pe bancă şi cu tot ce are mai bun tenisul românesc în acest moment, România a pierdut din nou cu 0-5 şi a luat patru seturi.

Ieri, în ultimele două meciuri ale întîlnirii, care fusese decisă de sîmbătă, Marius Copil a intrat în locul lui Victor Hănescu şi a cedat în două seturi în faţa lui Thiemo de Bakker, 6-7(4), 6-7(2). În ultimul meci, Adrian Ungur a fost învins de Igor Sijsling cu 1-6, 6-3, 6-4.

"Trebuie să recunoaştem că teamul Olandei este unul puternic. Asta e, mergem mai departe, vrem să formăm o echipă şi trebuie să luăm lucrurile pozitive din această întîlnire. Le mulţumesc jucătorilor că am fost uniţi, chiar dacă nu a ieşit cum ne-am dorit, nici măcar cum am sperat", a spus Andrei Pavel.

Scăpăm de "portocale"
Olanda merge la baraj, în timp ce România rămîne în Grupa I a Zonei Euro-Africane şi nu mai are de jucat nici o întîlnire în 2013. Echipa de Cupa Davis va încerca în 2014 să ajungă aproape de Grupa Mondială. Din fericire, de data aceasta nu se va mai putea întîlni cu Olanda, dacă aceasta pierde în baraj, pentru că există o prevedere în regulamentul federaţiei internaţionale care spune că două echipe nu se pot întîlni de mai mult de două ori consecutiv în aceeaşi fază.

"Vreau să fomez o echipă unde chiar dacă 1-2 jucători rămîn pe bară, să nu fie supăraţi şi să aibă încredere în decizia mea. Vreau să fim o echipă, să se ajute unul pe altul! Să fie orgoliu, dar unul sănătos, ceva de genul: vreau să devin mai bun decît celălalt ca să joc, să intru în teren. O concurenţă benefică" (Andrei Pavel)

România-Olanda 0-5

Vineri
Adrian Ungur-Robin Haase 4-6, 4-6, 6-3, 3-6
Victor Hănescu-Igor Sijsling 4-6, 6-7 (5), 6-2, 7-6 (5), 2-6

Sîmbătă
Marius Copil/Victor Hănescu-Robin Haase/Jean-Julien Rojer 4-6, 5-7, 4-6

Ieri
Marius Copil-Thiemo de Bakker 6-7(4), 6-7(2)
Adrian Ungur-Igor Sijsling 6-1, 3-6, 4-6

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
celceeste
celceeste  •  13 Aprilie 2013, 23:10

cred ca tot tactica lui piturca actioneaza si aici, in tenis:))

sixtyniner
sixtyniner  •  08 Aprilie 2013, 13:31

Iar Hănescu a fost titularizat în primul rând pentru că i-a spus "Nu" Ruxandrei Dragomir anul trecut. Atunci a motivat că nu se joacă pe zgură; acum s-a jucat tot pe hard dar nu a mai invocat acest motiv. Pavel declară că bagă pe cei mai în formă, dar Hănescu e complet ieşit din mână, precum s-a văzut. Altă Naţională, alt Piţurcă.

sixtyniner
sixtyniner  •  08 Aprilie 2013, 13:26

"cu tot ce are mai bun tenisul românesc în acest moment" ar fi fost dacă jucau Tecău-Mergea la dublu. Contra Olanda au jucat "cu tot ce vrea muşchiul lui Pavel în acest moment".

Vezi toate comentariile (3)
Comentează