SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Victor îl va întîlni în turul 3 de la Roland Garros pe sîrbul Novak Djokovici » Hăne vs Nole

Victor Hanescu, Hanescu
Victor Hanescu, Hanescu

Articol de - Publicat sambata, 29 mai 2010 00:00

Ieri, românul clasat pe locul 37 în lume a cîştigat lejer în faţa kazahului Iuri Şukin, 6-3, 6-4, 6-2.

Cînd ajunge la Paris, Victor Hănescu redescoperă cît de bine se simte pe zgura de la Roland Garros şi ce momente minunate îi poate oferi acest turneu. Indiferent pe ce teren joacă sau cît aşteaptă din cauza ploii, totul se reface în mintea sa. Ieri, românul nu i-a lăsat nici o şansă kazahului Iuri Şukin, pe care îl întîlnea pentru prima dată după 8 ani, de la challenger-ul de la Freundenstadt. A realizat în fiecare dintre cele trei seturi jucate break-ul repede şi nu şi-a pus niciodată în pericol serviciul propriu.

Ajutat de cei 11 aşi, de numărul mai mic al greşelilor neforţate, 16 faţă de 21, şi de cel net superior al loviturilor direct cîştigătoare, 44 în comparaţie cu 21 ale lui Şukin, Hane şi-a făcut meciul uşor. Per total, el a avut 97 de puncte, în timp ce adversarul a strîns doar 64.

Victor s-a calificat pentru a patra oară în carieră măcar în turul 3 la Paris, iar în 2009 ("optimi) şi 2005 ("sferturi") a reuşit cele mai bune rezultate ale sale aici. Favorit numărul 31, românul îl va întîlni la ediţia actuală în runda a treia pe Novak Djokovici, cap de serie 3. Ieri, Nole a avut viaţă grea cu japonezul Kei Nishikori, pe care l-a învins în numărul minim de seturi, dar la capătul a două ore şi 40 de minute. Hănescu şi Djokovici s-au întîlnit de trei ori pînă acum, sîrbul impunîndu-se de fiecare dată, cel mai recent anul trecut, la Beijing.

42.000 de euro şi-a asigurat Victor Hănescu pentru prezenţa în turul al treilea la Paris

Români azi la Roland Garros
Victor Hănescu vs Novak Djokovici
Teren "Philippe Chatrier", meciul al doilea

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
 •  29 Mai 2010, 15:09

daca Victor nu joaca mai agresiv, il termina Nole

 •  29 Mai 2010, 14:54

@bau bau, Ce intelegi tu din ultima fraza a mesajului meu? Ce ti se pare tie ridicol? Sunt constient ca Nole e favorit si ca o sa-si valorifice astazi avantajul dat de clasa superioara, dar eu sper sa fie un meci frumos, sa nu se faca Hane de ras. Asta nu poti tu sa inrtelegi?

 •  29 Mai 2010, 14:44

...dar nu e la TV meciul asta ?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close