SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA DOHA

Victoria de la miezul nopţii » Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Doha

Articol de - Publicat vineri, 14 februarie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 14 februarie 2014 00:04

A zecea jucătoare a lumii a învins-o ieri pe Annika Beck cu 6-4, 6-1, într-un meci care s-a încheiat la ora 00:02, ora Qatarului. Azi, ea o întîlneşte pe Sara Errani pentru un loc în semifinale.

Simona Halep e din nou în sferturile de finală ale unui turneu WTA, după ce ieri a trecut într-un meci nocturn de a 55-a jucătoare a lumii. Ora la care a început partida e de obicei cea la care românca merge să doarmă.

Însă ieri, la 18 grade Celsius, ea a fost nevoită să joace în optimile de finală ale turneului Premier 5 din Qatar. De cealaltă parte a fileului a fost Annika Beck, cîştigătoare la Roland Garros la juniori, la fel ca Simona, dar la patru ani diferenţă. Românca s-a impus pe zgura pariziană în 2008.

Probleme la serviciu şi la gleznă
După ce, marţi seară, a jucat cu Kaia Kanepi un meci nocturn de trei seturi, Simona a avut parte de unul mai scurt ieri. Însă nu lipsit de probleme. Pînă în game-ul al nouălea nu a reuşit să cîştige pe propriul serviciu.

Adevărat e că nici adversara sa, adunîndu-se un total de opt break-uri. Simona a ştiut însă cînd să fie mai agresivă şi acest lucru s-a văzut pe tabelă, cînd s-a desprins la 5-4, apoi a reuşit break-ul şi a luat primul set cu 6-4.

Pînă la finalul meciului, germanca în vîrstă de 19 de ani nu a reuşit să-şi cîştige serviciul, românca impunîndu-se cu 6-4, 6-1. Au existat şi probleme de ordin fizic, Halep acuzînd unele dureri la glezna dreaptă. "Nu ştiu de ce mă doare, poate de la suprafaţa care este prea dură, poate şi pentru că e foarte tîrziu", a încercat să explice Halep.

Azi, Simona, a şaptea favorită, va lupta pentru un loc în semifinale, cu Sara Errani, a şaptea jucătoare a lumii şi cap de serie patru. Cele două s-au mai întîlnit o singură dată, la Miami, în 2013, cînd Simona i-a luat doar un game italiencei.

A ratat întîlnirea cu Simona
Monica Niculescu putea să joace în sferturile de finală cu Simona Halep, dar a cedat ieri în "optimi" în faţa Sarei Errani. Românca a condus cu 1-0 la seturi, dar apoi a cedat întîlnirea în trei, 6-2, 5-7, 1-6. A fost a 21-a înfrîngere a Monicăi în faţa unei jucătoare de Top 10.

Televizare
Simona Halep (10 WTA)-Sara Errani (7 WTA)
al treilea meci pe Terenul Central. Prima partidă începe la 14:30
în direct DigiSport

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (34)
domnelu
domnelu  •  14 Februarie 2014, 16:20
Postat de gabi.competitii.ro pe 14 Februarie 2014, 15:49

Astazi, Halep joaca in sferturi cu Sara Errani, avand ocazia sa o razbune pe Monica. De regula, cand se intampla asa ceva, imi amintesc de o chestie din fotbal, intamplata in sezonul 1991 - 1992 al Cupei UEFA, Genoa eliminand pe rand pe Dinamo si Steaua din competitie... Culmea, Sara e italianca... Sa speram ca va fi altfel acum.

Sara e iranianca de origine si atunci se va intampla ce trebuie.

peter76610
peter76610  •  14 Februarie 2014, 15:53

Hai Simona si sa speram ca simpaticii suporteri români de la Doha vor fi din nou în tribune sa o sustina ca si ieri. Sa nu uitam sa-i felicitam si pe ei, am observat ca Simona joaca bine atunci când are sustinere din public. Hai Romania !

gabi.competitii.ro
gabi.competitii.ro  •  14 Februarie 2014, 15:49

Astazi, Halep joaca in sferturi cu Sara Errani, avand ocazia sa o razbune pe Monica. De regula, cand se intampla asa ceva, imi amintesc de o chestie din fotbal, intamplata in sezonul 1991 - 1992 al Cupei UEFA, Genoa eliminand pe rand pe Dinamo si Steaua din competitie... Culmea, Sara e italianca... Sa speram ca va fi altfel acum.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează