SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Victorie de acomodare! Simona Halep s-a calificat în turul II la Wimbledon » Cu cine se va duela în runda următoare

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 03 iulie 2017 16:41

Simona Halep, locul 2 WTA, s-a calificat în turul II de la Wimbledon. Românca a trecut de neozeelandeza Marina Erakovici, locul 129 WTA, scor 6-4, 6-1. În runda următoare, Halep se va duela cu brazilianca Beatriz Haddad Maia.

"Nu e ca și cum nu ne amintim de Roland Garros, doar nu ne mai preocupă. Provocarea maximă e acum Wimbledon și faptul de a supraviețui cât mai multe zile aici.

Aceasta este măreția sportului: să reușești să menții vie flacăra unei pasiuni care se reînnoiește la începutul fiecărui turneu. Roland Garros a fost ieri, Wimbledon e azi", scrie Toni Nadal într-un material din El Pais.

Un lucru valabil și pentru Simona Halep, care la trei săptămâni distanță de la finala de la Paris a trebuit să o ia de la capăt. Dincolo de dezamăgirea de la Roland Garros prezentul e cel care contează, iar a doua jucătoare a lumii a arătat în meciul de luni că poate să dea restart.

În primul tur, ea a întâlnit-o la Londra pe Marina Erakovic, din Noua Zeelandă, o jucătoare care știe să joace pe iarbă și care ajunsese de trei ori în turul al treilea la Wimbledon. O partidă complicată, peste care Simona a trecut într-o oră și treisprezece minute, având probleme doar în primele game-uri, până și-a stabilit reperele.

Emoții de început

A ajutat-o și faptul că a venit de la Eastbourne cu trei meciuri pe iarbă, iar tranziția de la zgură s-a făcut mult mai ușor. Românca a trecut cu 6-4, 6-1 de Marina Erakovic, într-un meci care a fost întrerupt pentru câteva minute din cauza ploii, dar jucătoarele au rămas pe teren, iar românca a reușit să închidă rapid meciul înainte ca aversele să revină.

Ea este pentru a cincea oară în turul al doilea în cele șapte participări de la Londra. "Sunt foarte fericită că am reușit să câștig acest meci. Știam că are un forehand puternic, dar nu-mi aduceam aminte că lovește atât de bine slice, ea avea câștigate 10-11 meciuri pe iarbă înainte de Wimbledon și am intrat cu ceva emoții pe teren, de aceea a fost mai dificil în primul set, până mi-am găsit ritmul, pe care sper să-l păstrez și în meciul următor", a explicat Simona la conferința de presă.

Primul obstacol a fost depășit, miercuri urmează Beatriz Haddad Maia, care se află abia la al doilea tablou de Mare Șlem și este în premieră în turul al doilea, după ce la Roland Garros a pierdut încă de la debut. Brazilianca are 22 de ani, ocupă locul 97 în ierarhia mondială și a trecut în meciul de debut de la Londra de Laura Robson.

Jucătoarea din Brazilia este stângace și are un serviciu care poate incomoda pe iarbă. Simona posedă un raport pozitiv în fața stângacelor, ea reușind 23 de victorii și fiind învinsă în zece dintre ele în toată cariera, în 2017 ea înfruntând doar o jucătoare de mâna stângă, pe Kristyna Pliskova în primul tur la Madrid. Dar Madrid a fost alaltăieri, azi și mâine e Wimbledon. 

"Wimbledon vine foarte repede după sezonul de zgură, mai ales dacă ajungi până în finală la Roland Garros. Sunt bine, am avut câteva zile libere acasă, când am vrut să uit tot ce s-a întâmplat, lucru pe care l-am reușit"

"E mereu frumos să joci aici, la Wimbledon, și mă bucur că am reușit să mă impun în primul meu meci"

"Am jocul pentru a atinge rezultate bune pe iarbă, dar niciodată nu se știe. Serviciul e foarte important, de asemenea și returul. Dacă reușesc să returnez serviciile în forță, atunci am o șansă"

"Fiecare meci pe care-l joci pe iarbă e un plus și pe zi ce trece te obișnuiești din ce în ce mai mult cu această suprafață"

"Toate jucătoarele au o șansă la câștigarea trofeului, mai ales că Serena nu este aici. Sunt mai relaxată pentru că ea nu participă și nu trebuie să mă mai gândesc la Serena când merg la un turneu de Mare Șlem"

Simona Halep

19 lovituridirect câștigătoare a reușit Simona în meciul din primul tur, în timp ce adversara sa a adunat șapte

24 de greșeli neforțate a comis Halep în meciul din primul tur, în timp ce Erakovic a ajuns la un total de treizeci și unu

"Nimeni nu vorbește despre mine"

Chiar dacă este a doua favorită a turneului, Simona nu este considerată printre candidatele la titlul de la Wimbledon.

"Nici la Roland Garros nu am spus că sunt printre favorite, nu m-am așteptat din prima zi să ajung în finală, dar am crezut, mai ales că aveam rezultate bune la Madrid și Roma, nu am simțit presiune.

Am fost motivată și dacă toată lume a spus că am o șansă trebuia să profit de ea. Aici nimeni nu vorbește despre mine ca o favorită, dar eu cred că am o șansă și trebuie să muncesc ca să ajung unde mi-am propus", a spus ea la conferința de presă.

Simona Halep - Marina Erakovici 6-4, 6-1

GAME, SET, MECI HALEP: Simona câștigă meciul. Românca a avut nevoie de două mingi pentru a reuși să facă încă un break și pentru a câștiga partida. 
Game Halep:
Românca își mărește avantajul după un game de serviciu foarte bun.
Break Halep: Simona câștigă încă o dată pe serviciul adversarei și domină jocul. Românca este la două game-uri de victorie și de accederea în turul II
Break Erakovici:
Neozeelandeza a profitat de o lipsă de concentare a Simonei și a făcut primul său break, reducând din diferență
Break Halep:
Erakovici face tot mai multe greșeli, iar Simona profită de fiecare minge. Românca lovește precis și a reușit încă un break
Game Halep:
Românca își consolidează brea-ul făcut și se distanțează în acest set.
Break Halep:
Simona începe excelent setul și câștigă pe serviciul adversarei. Românca este tot mai agresivă și lovește foarte lung, punând-o în dificultate pe Erakovici.

A început setul doi. Erakovici a servit prima

SET HALEP: Românca a câștigat primul set. Simona a ratat primele două șanse de a închide setul, după o dublă greșeală și o eroare neforțată. A treia minge de set a câștigat-o după o minge trimisă în fileu de Erakovici
Game Erakovici:
Neozeelandeză rămâne în game. Aceasta a profitat de o eroare neforțată a Simonei Halep, la 15-30, și a reușit să câștige game-ul. Românca va servi pentru a câștiga primul set.
Game Halep:
Simona este la un pas de a câștiga setul. Halep a triumfat la 0 în acest game, grație unor lovituri extrem de bine plasate și de puternice
Game Erakovici:
Deși s-a aflat în dificultate, fiind condusă cu 15-30, Marina Erakovici a revenit și a câștigat game-ul, întrerupând seria de game-uri câștigătoare a Simonei.
Game Halep:
Simona se dezlănțuie. Jocul româncei este din cen în ce mai bun și se distanțează de adversară, după un break la 0.
Break Halep:
Românca face primul break al meciului. Simona a ratat prima minge de break, dar a fructificat-o pe a doua, după un lung de linie perfect, lovit cu backhand-ul
Game Halep:
Simona a avut primele dificultăți pe propriul serviciu. Erakovici a avut o minge de break, dar a ratat-o. Neozeelandeză încearcă să lovească la limită și să fie agresivă, motiv pentru care face multe greșeli
Game Erakovici:
Neozeelandeza este din nou în avantaj, după un game câștigat mai ușor decât primul. Debutul partidei este unul echilibrat, cele două jucătoare încercând să se acomodeze cu suprafața de joc
Game Halep:
Simona egalează scorul în primul set. Românca a c condus cu 40-30, dar a fost egalată. Totuși, a revenit și a câștigat scorul după egalitate
Game Erakovici:
Halep a început game-ul bine și a avut o minge de break, dar a ratat-o din cauza unei erori neforțate. Erakovici a revenit și a câștigat game-ul.

A început partida, Marina Erakovici va fi prima la serviciu

Halep și Erakovici s-au mai duelat o singură dată, în 2015, când Simona s-a impus la US Open.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
ray51
ray51  •  04 Iulie 2017, 08:38

Amice, sa dai restart nu e o filosofie (un simplu buton); sa te setezi la uimitoarea competitie care este Wimbledon, asta da forta de campion.

iosif__vs
iosif__vs  •  03 Iulie 2017, 17:35

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

iosif__vs
iosif__vs  •  03 Iulie 2017, 17:35
Postat de Danut Ognean pe 03 Iulie 2017, 17:22

Felicitări simona!ciocul mic contestatarilot

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează