SPORTURI  »  TENIS  »  ATP MADRID

Victorie imensă pentru Marius Copil! » A învins numărul 30 mondial şi poate juca împotriva lui Dimitrov!

foto: Raed Krishan
foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat luni, 05 mai 2014 00:00 / Actualizat luni, 05 mai 2014 14:28

Marius Copil a profitat de wild-card-ul primit din partea lui Ion Ţiriac la turneul de la Madrid şi s-a calificat în turul secund al competiţiei după o victorie extrem de importantă în faţa numărului 30 mondial.

Copil l-a învins în două seturi pe spaniolul Marcel Granollers, scor 6-3 6-4, într-un meci în care şi-a pierdut serviciul o singură dată, în debutul meciului.

A fost a doua victorie importantă a lui Copil după un wild-card. În 2012 a reuşit să-l învingă pe Marin Cilici la Beijing.

Pentru victoria cu Granollers va primi 24.000 de euro, iar în turul doi s-ar putea întîlni cu cîştigătorul de la BRD Open, bulgarul Grigor Dimitrov. Acesta este favorit mare în faţa unui alt spaniol, Carreno Busta.

Şi Irina Begu merge mai departe
Irina-Camelia Begu, locul 117 WTA, beneficiară a unui wild card, a învins-o cu scorul de 6-4, 7-5, pe sportiva chineză Shuai Zhang, locul 41 WTA, într-un meci care a durat o oră şi 47 de minute.

Begu va primi un cec în valoare de 21.600 de euro şi 65 de puncte WTA, pentru calificarea în manşa secundă.

În faza următoare, ea va juca împotriva învingătoarei dintre Karolina Pliskova (Cehia), locul 63 WTA, venită din calificări - Sabine Lisicki (Germania), locul 16 WTA şi cap de serie numărul 15.

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (11)
masim
masim  •  05 Mai 2014, 22:26

eu zic ca Marius poate sa progreseze asta daca toate meciurile le ia in serios de la inceput si pana la ultima minge zic asta pentru ca de multe ori l-am vazut tratand cu lehamite multe perioade din joc nu inteleg de ce atunci cand ii iese jocul se ambitioneaza si cand nu dezarmeaza in scurt timp si face decat act de prezenta in teren trebuie sa inteleaga ca daca sunt meciuri in care se vede ca stie sa joace inseamna ca trebuie sa-i intre in cap ca are stiinta sa joace bine in toate meciurile si sa ia bataie nu pe delasarea lui ci prin faptul ca adversarul reuseste sa joace ceva mai bine decat el sper sa vad lucrul asta cat mai repede ca Marius sa fie viitorul tenisului nostru masculin

mooe_steaua
mooe_steaua  •  05 Mai 2014, 16:29

granollers ala nu are ce cauta in top 100... era clar favorit marius copil din punctul meu de vedere... si a confirmat

glorie
glorie  •  05 Mai 2014, 16:25

Felicitari! N-a fost blat, decat daca Granollers a aranjat si in turneul precedent. :) Nu e in forma spaniolul, am inteles ca n-a jucat atat de bine. Nu am mare incredere in Copil dar sper ca la un moment dat sa fie un jucator de nivelul lui Hanescu!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează