SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

VIDEO Rafa Nadal, din nou în acțiune » Cu cine joacă primul meci de la revenirea în circuit + Ce record incredibil deține

Rafael Nadal, servind în timpul finalei Spania - Argentina din 2011. Duelul dintre Rafa și Del Potro, câștigat de iberic în 4 seturi, e considerat unul dintre cele mai bune meciuri din istoria Cupei Davis // FOTO: Guliver/ Getty Images
Rafael Nadal, servind în timpul finalei Spania - Argentina din 2011. Duelul dintre Rafa și Del Potro, câștigat de iberic în 4 seturi, e considerat unul dintre cele mai bune meciuri din istoria Cupei Davis // FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 05 aprilie 2018 17:29

Spaniolul Rafael Nadal (31 de ani), care și-a recăpătat poziția de lider mondial în această săptămână, se întoarce pe teren în acest week-end. 

El va evolua în echipa de Cupa Davis a țării sale, care începând de vineri se va duela cu Gemania pentru accederea în semifinalele competiției. 

Conform tragerii la sorți, Rafael Nadal va juca al doilea meci contra lui Philipp Kohlschreiber, într-o întâlnire care va avea loc la Valencia, pe zgură. Prima partidă îi va pune față în față pe David Ferrer și Alexander Zverev.

schimbare la dublu

Nadal ar fi trebuit să joace și în meciul de dublu contra Germaniei, însă acest lucru nu se va mai întâmpla după ce Pablo Carreno Busta, cel alături de care trebuia să evolueze, a declarat forfait din cauza unei accidentări la mâna stângă. Astfel, căpitanul nejucător Sergi Bruguera s-a văzut nevoit să reconfigureze echipa de dublu, Marc Lopez urmând să facă pereche cu Feliciano Lopez.

Nadal, de 4 ori câștigător al Cupei Davis cu Spania, nu a mai evoluat pentru naționala țării sale de doi ani și jumătate. Chiar și așa, Rafa are un record impresionant în Cupa Davis, ultima lui înfrângere în această competiție datând din 2004, pe vremea când avea 17 ani.

"Sunt 100% pregătit de joc, altfel n-aș evolua. Am avut o săptămână bună de antrenamente și sunt pe drumul cel bun. Sunt gata de startul competiției! Știu că se va juca la o intensitate mare și că voi avea rivali foarte buni. E o competiție specială, joc acasă, alături de colegii mei, sper să ne ridicăm la nivelul dorit de toată lumea"
Rafa Nadal

4 Salatiere de argint
a cucerit Nadal alături de naționala Spaniei, în 2004, 2008, 2009 și 2011

22 de victorii
și o singură înfrângere are Nadal în meciurile de simplu din Cupa Davis, all-time. Are și 5 victorii și 4 înfrângeri în confruntările de dublu

Arena pe care se va juca Cupa Davis, Plaza de Toros din Valencia:

 

n-a mai evoluat din ianuarie

Rafa nu a mai jucat niciun meci de la Australian Open, când s-a retras în decisivul meciului cu Marin Cilici din sferturile de finală. Ibericul a avut o tentativă de revenire în februarie, la turneul de la Acapulco, abandonând însă înainte de startul competiției, din cauza unei recidive a accidentării la șold.

Deși a revenit în fruntea clasamentului ATP, Nadal nu va avea deloc o primăvară facilă. Ibericul trebuie să-și apere titlurile de la Monte Carlo, Barcelona, Madrid și Roland Garros, dar și sfertul de la Roma. Adică un total de 4680 de  puncte. Astfel, Nadal nu are voie să piardă mai mult de un meci dacă vrea să rămână pe primul loc.

100 de puncteîi despart în acest moment pe Nadal și Federer. Elvețianul nu va juca deloc pe zgură.

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (1)
andrei.33
andrei.33  •  05 Aprilie 2018, 19:14

Federer nu a fost niciodata un as pe zgura, e normal sa se odihneasca pentru iarba la varsta pe care o are.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează