SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS / ROMÂNIA-FINLANDA 2-1

Vine ziua decisivă! » Perechea Mergea-Tecău a adus al doilea punct României în meciul cu Finlanda

Florin Mergea (stînga) şi Horia Tecău au cîştigat ieri punctul care ar putea fi decisiv contra Finlandei // Foto: Foto: Raed Krishan +1   FOTO
Florin Mergea (stînga) şi Horia Tecău au cîştigat ieri punctul care ar putea fi decisiv contra Finlandei // Foto: Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat duminica, 16 septembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 15 septembrie 2012 20:31

Astăzi au loc ultimele meciuri de simplu, în urma cărora se va hotărî cine rămîne în grupa I şi cine merge în ultimul tur al barajului.

Horia şi Florin nu mai jucaseră împreună de 4 ani, dar asta nu s-a văzut aproape deloc ieri, pe teren. Cei doi foşti campioni la dublu juniori la Wimbledon, în 2002 şi 2003, au început extrem de decişi meciul cu Jarkko Nieminen şi Harri Heliovaara, reuşind break-ul în chiar primul game în care a servit jucătorul numărul doi al Finlandei. "Ştiam că Jarkko e în formă, că nu va fi un meci uşor, dar ne-am făcut tactica în aşa fel încît să jucăm mai mult pe Heliovaara", a explicat după dispută Tecău.

Pînă acolo, aveau să treacă însă două ore pasionante. În zgomotul viu făcut de galeria galbenă a românilor plus publicul, în jur de 2.000 de oameni, venit în Sala Sporturilor "Horia Demian" din Cluj. În primul act, break-ul luat devreme a fost susţinut cu game-uri sigure pe propriul serviciu de Mergea şi Tecău. S-a jucat mult la fileu, schimburi acide, încheiate abrupt, şi 6-4 pentru ai noştri.

Tie-break controlat
Cînd au confiscat din nou serviciul advers în actul secund, la 2-2, de data aceasta la Nieminen, totul părea că va curge iute într-un singur sens. N-a fost aşa, rebreak-ul a venit imediat, iar lumea a avut ocazia să vadă un joc decisiv. "Ne-am complicat puţin acolo, am pierdut un pic din concentrare, şi ei au jucat bine cîteva puncte importante", spunea Horia mai tîrziu. A fost 7-4 în tie-break pentru români, Tecău pecetluind cu o lovitură apăsată setul al doilea, unul în care s-a jucat mai mult şi din spatele terenului.

Victorie cu as
În al treilea, lucrurile au evoluat şi mai repede. Un singur game au luat finlandezii, în timp ce Mergea şi Tecău au gestionat cu imens sînge rece situaţiile ceva mai complicate. Au revenit de cîteva ori de la 0-30 pe serviciul lor sau au reacţionat prompt la preţioasele puncte jucate la 30 egal. S-a încheiat cu un 6-1 sec, Florin reuşind as la prima minge de meci avută de cuplul român. "Rezultatele bune din ultima vreme şi experienţa superioară ne-au ajutat", a spus Mergea, iar Tecău a adăugat că "sîntem mulţumiţi că victoria a venit în trei seturi. Am fost peste ei tot timpul, i-am dominat, cu excepţia unei mici părţi din setul secund".

Echipa României conduce cu 2-1 după primele două zile, rezultat care îl descumpăneşte pe liderul team-ului nordic, Jarkko Nieminen. "Ştiam că va fi strîns, dar, sincer, credeam că vom avea avantaj înaintea ultimei zile", a mărturisit el. "Oricum, nu e 3-0, mai sînt două puncte în joc, vom încerca tot". Este exact ceea ce intenţionează să facă şi românii. "Luăm fiecare meci în parte", anunţă Mergea. "Eu cred că la 2-2 am fi avantajaţi". "Ai noştri vor fi mai proaspeţi, în timp ce ei au jucat deja două zile la rînd", a completat Horia.

O victorie în faţa Finlandei va ţine România în grupa I a Zonei Euro-Africane. Oricum ar fi, azi se decide totul.

"Dublul e mereu important în Cupa Davis. Ne bucurăm că am cîştigat şi că aveam avantaj de 2-1 după primele două zile" (Horia Tecău)

"E dezamăgitor să pierzi, dar ei au jucat bine. Tecău e printre cei mai buni din lume la dublu, nu m-a surprins că a evoluat aşa" (Jarkko Nieminen)

România- Finlanda 2-1

Vineri
Victor Crivoi-Jarkko Nieminen 5-7, 1-6, 2-6
Marius Copil-Harri Heliovaara 3-6, 6-4, 6-2, 6-4

Ieri
Florin Mergea, Horia Tecău-Jarkko Nieminen, Harri Heliovaara 6-4, 7-6 (4), 6-1

Azi, ora 13:00 (în direct, TVR1)
Marius Copil-Jarkko Nieminen
Victor Crivoi-Harri Heliovaara

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
danut82
danut82  •  16 Septembrie 2012, 06:49

FORZA ROMANIA!!

samertx
samertx  •  16 Septembrie 2012, 04:06

Victor obosește repede, pornește în forță și nu-și dozează efortul, e o zi de scos maxim, SUCCES!!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează