SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Vrea alt sistem » Andy Murray a spus că şi-ar dori ca în tenis clasamentul mondial să fie întocmit în alt mod

Articol de - Publicat joi, 13 iunie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 12 iunie 2013 22:22

Andy Murray s-a întors ieri în circuitul profesionist, la Queen's.

Britanicul nu a participat la Roland Garros din cauza unor probleme la spate. Înainte să calce pe iarba de la Queen's, el a spus că şi-ar dori ca în tenis clasamentul mondial să se alcătuiască la fel ca în golf, adică pe doi ani. El a adus ca argument în sprijinul cererii sale faptul că Rafael Nadal, deşi a cîştigat 43 din 45 de meciuri şi opt trofee, printre care şi cel de la Roland Garros, este acum pe locul cinci în lume. "În tenis, dacă absentezi patru sau cinci luni e aproape imposibil să rămîi acolo unde ai fost în clasament. Rafa va fi cap de serie cinci la Wimbledon, ceea ce e greu pentru că el e mai bun de atît. Aşa funcţionează sistemul acum! Dacă ar fi ca la golf, pe doi ani, cînd un jucător dintre primii s-ar accidenta el şi-ar păstra poziţia", a spus Murray.

Înainte de 2001, capii de serie de la Wimbledon erau stabiliţi de o comisie, acum ei sînt stabiliţi în conformitate cu ierarhia mondială la care se adăugă o formulă care ia în considerare rezultatele pe iarbă din ultimele două sezoane, punîndu-se accent pe cel trecut. "Am văzut că la casele de pariuri, Djokovici e favorit la cîştigarea Wimbledonului, eu sînt al doilea, apoi Rafa şi Roger al patrulea, dar cine ştie?, la felul în care a jucat Rafa la Roland Garros, poate bate pe oricine", a adăugat Murray. Al treilea turneu de Mare Şlem al anului debutează pe 24 iunie.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
r3mus_dinamovistu
r3mus_dinamovistu  •  13 Iunie 2013, 11:37
Postat de plischi pe 13 Iunie 2013, 06:47

iarba-i iarba, zgura-i zgura (ma-sii!), iar la tenis fiindca se joaca pe cel putin trei suprafetze si topul este un amestec de la una la alta. cine ar avea curaj sa bage bani in nadal cand este vorba de iarba?!

Asa e , Nadal nu e nimeni pe iarba. Doar are 5 finale la Wimbledon. Iar pentru cultura ta generala a castigat in 2008 la Queens, invingandu-l in finala pe Djokovic, 7-5, 7-6. Poate te intrebi ce mare turneu e Queens, dar din nou pentru cultura generala, e un turneu vechi, de prestigiu, mai vechi decat multe turnee Masters 1000. Si se spunea mai demult ca cine castiga la Queeens, va triumfa si la Wimbledon ;)

smdb
smdb  •  13 Iunie 2013, 09:58
Postat de uzzy2black pe 13 Iunie 2013, 09:24

nu stiu cum se procedeaza de e nole favorit la wimbledon,eu zic ca nu are nici o sansa cu murray care va castiga turneul si anul trecut djokovic a fost batut in semif de murray fara probleme iar federer daca mai joaca 10 meciuri cu murray pe orice suprafata nu mai castiga un meci,rafa este un jucator foarte periculos pe orice suprafata

Vorbesti si tu ca sa nu taci. Djokovic a fost invins anul trecut "fara probleme" in semi-finala de Federer si nu de Murray, Federer care apoi l-a invins la fel de "fara probleme" si pe Muray. Zici ca Murray il bate pe Federer 10 din 10 pe orice suprafata? Mor de ras.

uzzy2black
uzzy2black  •  13 Iunie 2013, 09:24

nu stiu cum se procedeaza de e nole favorit la wimbledon,eu zic ca nu are nici o sansa cu murray care va castiga turneul si anul trecut djokovic a fost batut in semif de murray fara probleme iar federer daca mai joaca 10 meciuri cu murray pe orice suprafata nu mai castiga un meci,rafa este un jucator foarte periculos pe orice suprafata

Vezi toate comentariile (6)
Comentează