SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA FED

Zâmbete de baraj » Irina Begu și Angelique Kerber deschid azi întâlnirea care va determina echipa ce rămâne în Grupa Mondială

Articol de , - Publicat sambata, 16 aprilie 2016 00:00

Trecuseră câteva minute bune peste ora 13:00 atunci când componentele celor două echipe s-au strecurat printre cameramani și fotoreporteri în micuța sala a hotelului Ramada din Cluj în care a avut loc tragerea la sorți.

După ce joi seară fetele s-au cocoțat pe tocuri și au îmbrăcat ținute elegante, ieri a venit rândul treningurilor și pantofilor de sport.

Apropierea meciurilor le-a mai temperat un pic din veselie, dar zâmbetele s-au ivit, fie că a fost vorba de pronunția greșită a numelui Alexandrei Dulgheru sau de o glumă a ofițerului de presă german șoptită la urechea Juliei Goerges.

Primarul Emil Boc a fost cel care a hotărât ordinea meciurilor, după ce a extras dintr-un bol mingea cu numele Irinei Begu. "Fantastic!", au exclamat doi membri ai delegației germane. Și cum în prima zi se duelează numărul 1 cu numărul 2 din fiecare echipă, meciul care va deschide întâlnirea este cel dintre Irina Begu și Angelique Kerber. Ele s-au duelat acum două săptămâni în sfertul de finală de la Charleston, când nemțoaica s-a impus în două seturi.

Încrederea Irinei

"Lucrurile stau altfel acum, sunt mai odihnită, tactic știu cum să abordez meciul, am învins-o anul trecut la Roma pe zgură și la Australian Open pe hard și sper ca împreună cu Alina și cu antrenorul meu să stabilim cum să joc. Va fi un meci interesant", a spus Irina. De partea cealaltă, Angie era nerăbdătoare: "Știu cum să joc cu ea, a jucat bine în ultima vreme, dar și eu m-am antrenat bine zilele acestea și abia aștept meciul"

În al doilea meci de azi se vor confrunta Simona Halep și Andrea Petkovic. "Nu prea are importanță pentru noi ordinea meciurilor, deși cu Cehia am zis că-mi place să joc prima, acum m-am gândit poate ar fi mai bine să joc al doilea meci, dacă e diferit, poate o să fie și rezultatul diferit și o să câștig", a spus a șasea jucătoare a lumii. Simona a pierdut un singur meci în fața lui Petkovic, în 2009, pe zgură, la București, competiție ITF, dar de atunci au trecut aproape 7 ani, timp în care românca a adunat cinci victorii, cele mai importante fiind la Nurnberg în 2013, în finală, și la Roland Garros în 2014, în semifinale. "Măcar în Fed Cup să reușesc și eu o victorie", a spus Andrea, care nu traversează o perioadă foarte bună. Formalitățile s-au încheiat ieri, de azi se joacă. La mijloc e un loc în Grupa Mondială.

Zgură lentă

Singurul turneu din circuit în care se joacă pe zgură indoor este cel de la Stuttgart, acolo unde jucătoarele Germaniei au avut rezultate foarte bune în ultimii ani, cu Kerber câștigătoare în 2015 și Goerges în 2011. Din tabără României, Simona Halep e cea care are cel mai bun rezultat la acest turneu, ea ajungând până în semifinale în 2015. Comparând condițiile de joc dintre cele două locuri, românca a spus: "La Stuttgart, zgura e mai rapidă, cea de la Cluj se apropie mai mult de cea de afară, e mai lentă. Mie îmi place, dar asta nu înseamnă că nu va fi greu".

Emoțiile care rămân

Angelique Kerber nici nu se obișnuise bine cu statutul de câștigătoare la Australian Open că a trebuit să-și reprezinte țara în Fed Cup, contra Elveției. În prima zi a învins-o pe Timea Bacsinszky, iar în cea de-a doua a pierdut meciul împotriva Belindei Bencic. Acum revine în echipă cu stările emoționale mai bine așezate. "Pentru mine este întotdeauna o provocare și o onoare să joc în Cupa Fed, indiferent în ce moment vine acest lucru. De aceea abia așteptam să revin, însă emoțiile de la Australian Open, chiar dacă nu mai sunt atât de vii, vor rămâne mereu cu mine și mă fac să fiu mai încrezătoare pe teren", a spus a treia jucătoare a lumii.

5-1este scorul întâlnirilor directe dintre Simona Halep și Andrea Petkovic

3-2este scorul confruntărilor directe dintre Angelique Kerber și Irina Begu

Programul meciurilor

  • Azi, ora 13:00

Irina Begu-Angelique Kerber
Simona Halep-Andrea Petkovic

  • Mâine, ora 13:00

Simona Halep-Angelique Kerber
Irina Begu-Andrea Petkovic
Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu-Annika Beck/Julia Goerges

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
itrobert
itrobert  •  16 Aprilie 2016, 09:46
Postat de itrobert pe 16 Aprilie 2016, 09:41

Dar vai, lipseste *** familiei pe nume Mitu... Cea cu figuri in cap si cu ifose de printesa :)

puncte puncte puse de mazeta sparturilor inseamna: ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

itrobert
itrobert  •  16 Aprilie 2016, 09:41

Dar vai, lipseste *** familiei pe nume Mitu... Cea cu figuri in cap si cu ifose de printesa :)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează