SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Zidul de iarbă » Halep s-a oprit în sferturi la Wimbledon, după un meci intens cu Kerber, care s-a apărat incredibil

Articol de - Publicat miercuri, 06 iulie 2016 00:00

A noua zi a turneului de la Wimbledon a fost una glorioasă. Cu un soare mândru, cu hortensii, petunii și trandafiri, cu muzică clasică interpretată de o orchestră formată din tineri, cu bărbați cu pălării trăsnite și femei cu rochii spectaculoase.

În tot acest decor, meciul dintre Simona Halep și Angelique Kerber a venit ca frișca pe căpșune. Un sfert de finală extrem de tare și echilibrat, între a patra și a cincea jucătoare a lumii. Un meci care nu avea cum să nu fie programat pe Terenul Central, diamantul șlefuit din complexul de la All England Club.

O dublă greșeală nepotrivită

Cu Sienna Miller printre personalitățile din loja regală, partida a pornit cu Kerber la serviciu. Primele mingi au stabilit și pulsul partidei de pe iarba care deja s-a tocit. Avea să urmeze un meci aprig, cu schimburi lungi și unghiuri imposibile. Kerber a condus cu 1-0, dar apoi a urmat un festival de break-uri, o serie de nouă în care jucătoarele au returnat mult mai bine decât au servit și în care Angelique, cea care în ianuarie se impunea la Australian Open într-o finală cu Serena Williams, a arătat de ce e în stare. A ajuns la mingi care păreau îngropate în gazon, iar Simona a fost nevoită să consume multă energie pentru a-i răspunde la fel. În game-ul al zecelea, românca a reușit să rupă seria și și-a câștigat pentru prima oară serviciul. O gură de aer pe însoritul Teren Central. Kerber și-a ținut și ea serviciul, iar curgerea spre un tie-break a fost întreruptă când românca a făcut dublă greșeală pe mingea de set a germancei.

Nivelul schimburilor de mingi a continuat să fie înalt și în setul al doilea, cu Kerber râmând în continuare jucătoarea mai războinică. Atât de agresivă încât a făcut 4-2. A venit apoi o altă serie de break-uri, mult mai modestă decât cea din primul set. Doar patru, dar o secvență în care nemțoaica în vârstă de 28 de ani a servit pentru meci la 5-4. Simona a pus toată voința și știința în acel game și a spart zidul făcând 5-5.

"Am lăsat-o să domine"

De data aceasta a fost tie-break, dar unul în care românca parcă și-a dat shut down, după ce a condus cu 1-0, au urmat câteva greșeli care au calificat-o pe Kerber în semifinale, după o oră și treizeci de minute, cu 7-5, 7-6 (2). Un salut prietenos la fileu și încă o victorie a lui Angelique în fața Simonei. O istorie a confruntărilor directe care se împarte între un înainte și un după. Înainte de triumful de la Melbourne, Simona avea trei victorii, după el, Angelique s-a impus de două ori. La câteva minute bune de la încheierea meciului, românca și-a arătat dezamăgirea, mai ales pentru felul în care s-a comportat la serviciu. "Am jucat bine când am fost la retur, dar când a trebuit să servesc, mereu făceam pasul înapoi, am lăsat-o pe ea să-și facă jocul, să domine", a spus Simona la conferința de presă. "Cred că amândouă am făcut un meci bun. Sunt bucuroasă că am câștigat, pentru că a fost un meci foarte strâns", a subliniat Kerber. O zi glorioasă pentru Angi și una amară pentru Simona. Wimbledon-ul merge mai departe fără ea.

"Amândouă returnăm foarte bine, e mereu dificil să joci împotriva Simonei. am câștigat ultimul punct și e tot ce contează"
Angelique Kerber

5-20este raportul dintre victoriile și înfrângerile Simonei Halep în fața jucătoarelor de Top 5

18 lovituri directcâștigătoare a reușit Simona în meciul de ieri, în timp ce adversara sa a ajuns la 23

21 de greșelineforțate au făcut Simona Halep și Angelique Kerber în partida de ieri

6este numărul de sferturi de finală de Mare Șlem în care a jucat Simona Halep de-a lungul carierei, câștigând trei

Între 5 și 6

După eliminarea de la Wimbledon, în clasament românca este între poziția a cincea și poziția a șasea. Într-un clasament virtual este încă pe cinci, așa cum a și început turneul, dar poate aluneca o poziție dacă Venus Williams va câștiga turneul. Săptămâna viitoare, Simona urmează să schimbe suprafața și să joace pe zgură la Arenele BNR, la BRD Bucharest Open.

Careu complet

Ieri, tabloul feminin și-a stabilit semifinalistele. Angelique Kerber, cea care a învins-o pe Simona Halep, se va duela în penultimul act cu Venus Williams. Americanca în vârstă de 36 de ani a învins-o în sferturi de finală pe Iaroslava Șvedova cu 7-6(5), 6-2. În cealaltă semifinală se vor duela Serena Williams și Elena Vesnina. Liderul mondial a trecut ieri de Anastasia Pavliucenkova cu 6-4, 6-4. Rusoaica a învins-o de Dominika Cibulkova cu 6-2, 6-2.

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (8)
dchldiu
dchldiu  •  06 Iulie 2016, 14:49

Handicapul Simonei este si va fi tot timpul talia (adica inaltimea). Serviciul ei nu va fi niciodata de acelasi calibru cu al jucatoarelor inalte, tip tanc. Iar pe suprafetele rapide acest handicap este mult mai vizibil in comparatie cu suprafetele lente. Ce a incercat si incearca Simona dintotdeauna este sa compenseze prin travaliu, incearca sa-si exaspereze adversarele punand in teren orice minge imposibila. Insa nu va fi niciodata o strategie castigatoare pe termen lung. Sigur, vor mai fi turnee castigate, Simona e tanara, insa nu va avea niciodata constanta, nu va putea turneu castigat dupa turneu castigat pentru a se putea mentine daca va ajunge pe locul 1 (asa cum ne dorim cu totii). In rest, comentariile rautacioase ale ratatilor care se bucura de esecurile Simonei sunt neavenite. Fata asta a ajuns in top 10 WTA prin sudoarea ei si prin sacrificiile familiei. Presa a inceput sa manance o paine din imaginea Simonei doar dupa ce Simona ajunsese deja sus.

1581870215401957
Andronic Popovici  •  06 Iulie 2016, 09:16

Simona , multumestete ca ai ajuns pana aici ,atata poti .

piet
piet  •  06 Iulie 2016, 13:43

avem copii,nepoti ,va rugam nu mai puneti poze cu mumapadurii !

Vezi toate comentariile (8)
Comentează