SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Blockbuster aşteptat » Rafael Nadal şi Novak Djokovici se vor întîlni în semifinale la Roland Garros

Rafael Nadal e în creștere pe zgura de la Paris // Foto: Reuters
Rafael Nadal e în creștere pe zgura de la Paris // Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 06 iunie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 05 iunie 2013 22:22

Sîrbul a trecut ieri de Tommy Haas, iar spaniolul l-a învins pe Stanislas Wawrinka. Va fi a 35-a întînire dintre cei doi şi a zece într-un turneu de Mare Şlem.

Cînd încă nu se jucase nici un meci la Roland Garros, lumea discuta despre posibila întîlnire din semifinale dintre Djokovici şi Nadal. Sîrbul a refuzat să vorbească despre această partidă timp de 11 zile, iar spaniolul a fost diplomat, spunînd la începutul turneului că pînă acolo mai e mult. Însă acum nu mai e loc de evitări, mîine Rafael Nadal şi Novak Djokovici vor juca pentru un loc în finală.

Liderul mondial a ajuns în această postură după ce a trecut ieri de Tomy Haas cu 6-3, 7-6 (5), 7-5, iar septuplul cîştigător de la Paris a ajuns la această înfruntare după ce l-a învins pe Stanislas Wawrinka cu 6-2, 6-3, 6-1. "A fost cel mai bun meci al meu de pînă acum. Sînt foarte bucuros că am reuşit acest lucru pe arena unde mă simt de fiecare dată foarte emoţionat", a spus ibericul, care s-a duelat cu eleveţianul pe arena Philippe Chatrier, acolo unde a strîns în braţe de şapte ori Cupa Muschetarilor.

Întîlnirea dintre Djokovici şi Nadal de la Paris va fi a 35-a în circuitul profesionist, Rafa conducînd cu 19-15. În turneele de Mare Şlem este cea de-a zecea, ei disputînd pînă acum un sfert de finală. 3 semifinale şi 5 finale, şi aici tot Nadal conduce cu 6-3. La Roland Garros ei s-au întîlnit de patru ori, Djokovici nereuşind să se impună vreodată în faţa lui Nadal. "Sînt pregătit pentru o luptă de cinci seturi", a spus Nole. În cealaltă semifinală se întîlnesc Jo-Wilfried Tsonga şi David Ferrer.

Cine merge în finală?
Azi, la Paris, se vor decide finalistele din această ediţie. În prima semifinală a zilei se vor duela Maria Şarapova cu Victoria Azarenka, de la ora 16:00 (în direct Eurosport), urmată de cea dintre Serena Williams şi Sara Errani. Dacă Serena şi Sara şi-au obţinut locul în semifinale marţi, ieri, Şarapova a învins-o în "sferturi" pe Jelena Jankovici cu 0-6, 6-4, 6-3, iar Azarenka pe Maria Kirilenko cu 7-6(3), 6-2.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
gazmetan
gazmetan  •  06 Iunie 2013, 10:04

Care o sa castige meciu o sa castige Roland Garros ,Ar fi fain Djokovici la baieti si la fete Azarenka

Vezi toate comentariile (1)
Comentează