FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

4 titluri! » Petrolul îşi trece în palmares şi campionatul cîştigat în 1930 de Juventus Bucureşti

În 1959, Petrolul umplea stadionul pentru al doilea titlu din istorie
În 1959, Petrolul umplea stadionul pentru al doilea titlu din istorie

Articol de - Publicat luni, 15 august 2011 00:00 / Actualizat duminica, 14 august 2011 22:19

Federaţia le-a confirmat prahovenilor că, din punct de vedere sportiv, titlul cucerit de Juventus acum 81 de ani poate apărea în palmaresul Petrolului, adăugîndu-se celorlalte trei, din '58, '59 şi '66. FRF sugerează şi o acţiune juridică, pe care ”găzarii” o şi pregătesc.

Petrolul a pierdut, sîmbătă, meciul de Liga 1 cu Rapid, 0-1, dar cîştigă la capitolul istorie în rivalitatea cu alb-vişiniii: trece peste giuleşteni la numărul de titluri cucerite! Cu trei campionate la activ ('67, '99, '03), trupa de lîngă Grant va fi devansată de acum de prahoveni cu o lungime. Asta fiindcă federaţia le-a recunoscut "lupilor" dreptul de a revendica din punct de vedere sportiv şi campionatul cucerit în 1930 de Juventus Bucureşti, precursoarea actualului club ploieştean. Aşa că acel titlu se va adăuga celor cucerite sub denumirea Petrolul, în '58, '59 şi '66!

FRF admite titlul pe linie sportivă
Creat în 1924, Juventus Bucureşti a apărut prin fuziunea a două grupări din Capitală: Triumf şi Romcomit. A evoluat constant în prima divizie, iar după Al Doilea Război Mondial, cînd comuniştii au venit la putere, a fost preluat de compania de stat de petrol şi şi-a schimbat periodic numele în Distribuţia, Competrol, Partizanul, Energia şi Flacăra. Iar în '52 clubul s-a mutat la Ploieşti, devenind Petrolul în '57.

Dan Cristea, şeful Comisiei de statistică de la FRF, admite că "filiaţia e corectă, Petrolul are dreptul să revendice titlul lui Juventus Bucureşti, numai că are nevoie şi de o decizie judecătorească necesară spre a consfinţi această stare de fapt". Gruparea prahoveană a şi primit de la federaţie o adresă în acest sens, urmare a unui memoriu prin care Petrolul solicita lămuriri în legătură cu campionatul din '30.

Petrolul merge şi în instanţă: "E o formalitate"
Managerul ploieştenilor, Valeriu Răchită, spune că demersurile în instanţă urmează să fie demarate pînă la sfîrşitul acestei luni. Iar fostul preşedinte al CA, Florin Bercea, acum acţionar la club, completează că "e deja o simplă formalitate, pe care o vom îndeplini printr-o acţiune în constatare". Practic, prin noua ordine, Petrolul le egalează la numărul de titluri pe U Craiova, Ripensia şi Venus, ultimele două desfiinţate de comunişti la sfîrşitul anilor '40.

Cum va arăta topul campioanelor
Steaua - 23
Dinamo - 18
UTA - 6
U Craiova - 4
Petrolul - 4
Ripensia - 4
Venus - 4

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
gen_mitza
gen_mitza  •  20 August 2011, 02:46
Postat de zycky pe 15 August 2011, 03:24

Steaua-23..din care 20 furate..mie scarba.. Dinamo la fel-18 din care 15, 16, cu arbitrii.. echipele care au castigat campionate, altele dekt steaua sau dinamo, au fost, sunt, si vor fi, persecutate, desfiintzate, retrogradate, etc..

Ba cand ii auzi frate .. ai dovezi ? De ce sa nu spunem ca si cele 4 titluri ale Rapidului sunt furate , hai sa nu exageram . Noi nu avem fotbal dar ne injuram unii pe altii si ne facem hoti . Deja sunt scarbit de fotbal . Doar "smecheri si cocalari" , de la conducatori , jucatori pana la majoritatea suporterilor . Hai sa facem pace si sa ii dam jos pe Mircea Sandu si Dumitru Dragomir

ultrasploiesti
ultrasploiesti  •  16 August 2011, 02:05

we are the champions

petrusm
petrusm  •  16 August 2011, 00:17

SI CRAIOVA TOT DE ACEEASI A FOST DESFIINTATA ...CAMPIONATUL 1972-1973 A FOST PIERDUT LA UN GOL DE STIINTA CRAIOVA IN FAVOAREA LUI DINAMO ,FIINDCA DINAMO A ,,BATUT,, PE CFR CLUJ CU 7 -0 ATAT CAT II TREBUIA PENTRU A O DEPASI PE CRAIOVA ,ADICA UN GOL..AU PRELUNGIT ARBITRII MECIUL PANA S-AU TERMINAT CELELALTE MECIURI SI DINAMO A ,,MARCA,, ATAT CAT TREBUIA...VAI MAMA NOASTRA...

Vezi toate comentariile (20)
Comentează