FOTBAL  »  Superliga  »  

7 scurte » De ce insistăm cu bătrâni în "națională", motivul revenirii lui Dan Petrescu și dopingul moral al lui Stanciu

Articol de GSP - Publicat luni, 25 martie 2019 08:55

7 scurte - rezumatul rapid al celor mai interesante subiecte recente remarcate de Cătălin Țepelin - redactor șef GSP.

Cinci comentarii:

1. Alibiurile nu se demodează la națională. Ne-am întors din Suedia cu clasicul „am jucat ca niciodată, am pierdut ca-ntotdeauna”. O nouă înfrângere „onorabilă”. Aștept cu speranță-n suflet prima victorie mincinoasă și nemeritată, dar importantă și folositoare. De la ultima (1-0 cu Olanda în preliminariile Euro 2008) au trecut 12 ani și 116 meciuri.

2. O nedumerire majoră după acest 1-2 cu Suedia: de ce insistăm în continuare cu jucători mai aproape de retragere decât de vârful carierei? Aș scrie cu CAPS LOCK, să se simtă mai bine iritarea. Care e beneficiul unui cuplu de stoperi Săpunaru (35 de ani) - Dragoș Grigore (33), cu rezervă Moți (34)? Când s-au văzut ultima oară experiența, stăpânirea de sine și siguranța date, teoretic, de vârsta lor?

3. Generația actuală și cele ce vor urma au un avantaj fantastic: aproape niciodată, la meciurile importante de afară, nu se vor mai simți ca în deplasare. Milioane de români răspândiți prin Europa își reînnoadă prin „națională” legătura cu țara, cu sentimentul de „acasă”, poate cu copilăria și tinerețea lor. Și umplu din ce în ce mai des câte un sector, două, trei. În Suedia au fost 2.000, în Spania pot fi 20.000. Energia și pofta lor de „mai bine” ar trebui să funcționeze ca un doping moral pentru Stanciu și ceilalți băieți cărora le e deja poate prea bine.

suporteri romania suedia 3

4. Când avem impresia că în fotbalul mare totul strălucește de profesionalism și că transferurile pe zeci de milioane se fac în urma unor rapoarte de precizie farmaceutică a departamentelor de scouting, să recitim povestea trecerii lui Gardoș în Premier League. Pe scurt, lui Roland Koeman îi părea rău că Giovanni Becali intrase la pușcărie. „Dacă tot îți pare rău, dă-mi 7 milioane de euro pe un jucător. E bun, îți garantez eu”. „OK, s-a făcut!”. Profi sau ce?

5. Riscantă și ciudată în același timp întoarcerea lui Dan Petrescu la CFR. Dacă va lua titlul, i se va aduce aminte, pe bună dreptate, că meritul major le aparține lui Conceicao și Minteuan, care au dus și au păstrat echipa pe primul loc. Dacă îl va pierde, va fi exclusiv vina lui - cum altfel?, doar a preluat-o pe CFR ca lider detașat. Totuși, de ce s-a întors? Dacă visa performanță în Europa, vara trecută o avea sub nas, că tocmai calificase echipa în preliminariile Ligii. A intrat, oare, în faza cu „banii n-aduc fericirea”, după experiențe nu tocmai incitante din punct de vedere profesional prin Qatar, Emirate și liga a doua chineză?

Plus două recomandări:

1. De ce am ajuns ciuca bătăilor la handbal? Marian Ursescu, șeful departamentului Sporturi la Gazetă, a găsit explicațiile în câteva cazuri de combinații suspecte prin Federație. Pe larg, AICI.

2. Dacă vă e dor de fotbaliștii copilăriei sau ai tinereții voastre, răsfoiți AICI un fel de clasor al anilor '80-'90, cu peste 50 de nume grele reunite în weekend la un meci cu campioni grizonați.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
1032844273415590
Nicolae Badulescu  •  25 Martie 2019, 13:41

joci cu fundași centrali lenți. stanciu e bun la arăbeți. lași pe nistor și mateiu acasă= du-te mă. rus și ștefan, pașcanu+ cam toată echipa de la tineret. și așa nu aveau meciuri. te mânca rădoi?

780708698710213
Razvan Claudiu  •  25 Martie 2019, 11:33
Postat de Ioan Moldovan pe 25 Martie 2019, 10:22

CONTRA...daca nu ai curaj lasa pe altii ! Trebuia Ianis Hagi din start sa fie in plin elan , ...ce se intampla cu Raducioiu , daca era pus sa joace 15 minute intr+un meci asa pe final ! mai ajungea la marele Milan ? Ajungea cel mult la BUrgos ! ii mai tii minte pa Giggs sau Scifo ? Cand ai jucatori mari , ajung si nationalele mari si tin si arbitri cu tine ! Esti antrenor mic ....CONTRA !

Cine ma? Ala n-are loc nici in liga a doua la noi?

mosvasile
mosvasile  •  25 Martie 2019, 11:03

Zepeline!1.-Trebuia sa zici si"De ce insistam cu Stanciu!".2.-Iar "dopingul moral al lui Stanciu"nu cumva e in legatura cu impresara aia- tatuata ***-care e ...fina selectionerului?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează