FOTBAL  »  Superliga  »  

7 scurte » Despre blaturi cu zâmbetul pe buze, Simona Halep la CSM București și arenele istorice dărâmate

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 martie 2019 09:04

7 scurte - rezumatul rapid al celor mai interesante subiecte recente remarcate de Cătălin Țepelin - redactor șef GSP.

Cinci comentarii:

1. Anticipam acum câteva zile aici că excluderea lui Mitriță după o repriză slabă în Suedia nu poate avea doar cauze sportive. Între timp se adună informații despre nervi, înjurături, amenințări. Urmează o perioadă în care Contra se va întreba cât timp e bine să rămâi inflexibil după ce ai pus la punct un jucător de mare potențial ce se poate transforma într-un jucător-problemă, iar Mitriță se va întreba dacă drumul infatuării îl duce spre destinația corectă. Dacă n-au dileme, ci doar convingeri, nu câștigă niciunul nimic.

2. Cum apar ei, foștii mahări din fotbal, acum ieșiți din circuit, și ne povestesc amuzați despre blaturile odioase de pe vremea lor! Ultimul exemplu, Romică Pașcu. Hehe, ce ne mai distram, dom'le, aranjam meciuri după meciuri, o minunăție! Tribunele erau pline, dar oamenii nu știau că ne băteam joc de ei, trânteam campionate întregi, sifonam banii etc. Și după ce s-a aflat, că tot scriau tâmpiții ăia din presă, lumea a-nceput să nu mai vină pe la stadioane. Și uite așa s-au pus bazele dezastrului pe care îl vedeți acum. Dar nu e vina noastră. Nooo! De vină sunt sistemul, comunismul, rușii, Mircea cel Bătrân, stratul de ozon. Noi ne distram, dom'le! Hehe, ce vremuri ... 

3. "Mi-ar fi dragă Simona Halep la CSM. I-am transmis prin presă că mi-aş dori să vină la clubul nostru", spune Gabi Szabo, președinte CSM București. Ei, da! Fix tichia asta de mărgăritar îi lipsea clubului susținut de bucureșteni cu 15 milioane de euro pe an. O legitimare fără niciun beneficiu sportiv, bună doar pentru PR-ul conducerii.

4. De azi revenim la play-off și play-out. Cel mai așteptat meci al etapei e FCSB - CS U Craiova. "Ciocnirea unor branduri istorice" ori "Duelul clonelor", depinde cât de radicalizat ești. Sau un simplu derby în lupta pentru titlu, dacă vrei doar să te bucuri de Liga 1, așa cum e ea acum - plină de acronime, procese și insolvențe.

5. E reconfortant să auzi nume mari vorbind frumos despre un fotbalist român, așa cum au făcut recent Aad de Mos, Preud'homme sau Van der Sar cu Răzvan Marin. Ni se întâmplă atât de rar în ultima vreme încât avem impresia că suntem la Camera ascunsă.

Plus două recomandări:

1. Ce e în mintea fotbaliștilor înainte de a bate o lovitură liberă? Explică pe larg AICI cinci dintre cei mai buni executanți din istorie: Platini, Mihajlovici, Roberto Carlos, Juninho și Pirlo. 

2. Traian Ungureanu scrie despre diferența între teatru și multiplex. Adică între arenele istorice și noile stadioane ultramoderne de sute de milioane de euro, care sunt mai degrabă "mall-uri, sedii corporatiste în care se joacă și fotbal". TRU crede că "modernizarea luxoasă provoacă daune ireparabile". Comentariul integral - AICI.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
coriolanus
coriolanus  •  29 Martie 2019, 11:35

Bravo Mr. Tepelin, probabil printre putinele articole scrise in gsp, care merita citite.. Acest 7 scurte..

Vezi toate comentariile (1)
Comentează